OS, UI & Apps Motorola Moto G5
Nougat în stare pură
Motorola Moto G5 rulează un Android stock, asemenea lui Moto G4 înaintea sa. E vorba despre Android 7.0 Nougat aici, rulat pe curat, fără bloatware, fără extra-uri inutile, totul stock.
Multitasking-ul se realizează pe bază de carusel şi avem şi funcţie split screen pentru a folosi 2 aplicaţii simultan, împărţind ecranul în două. Ţinând apăsat pe homescreen vom declanşa zona de widget-uri (stock), wallpaper şi setări. Porţiunea dropdown e aşa cum o ştim, cu notificări şi Quick Settings, iar notificările sunt late şi aerisite.
App drawer-ul se activează cu un swipe în sus, iar zona de Setări aduce opţiunile clasice, plus Moto Privacy. Scannerul de amprente are nevoie de un setup în 12 paşi şi are o viteză medie de deblocare a ecranului aş zice, sub cea a unui flagship. Pe lista de aplicaţii preinstalate am numărat 24 de nume, deci nu avem bloatware aici. Iese în evidenţă aplicaţia Moto, care va permite să folosiţi anumite gesturi pentru control.
Veţi răsuci telefonul, veţi "tăia" ca şi cum aţi tăia legume pentru a aprinde blitzul ca o lanternă, întoarce telefonul invers şi altele de gen. Avem şi o funcţie Glance aici, care afişează oră şi ceva informaţii şi când telefonul e în standby şi îl ridicăm în mână.
Plusuri și minusuri Motorola Moto G5
Părți pozitive
- - preţ bunicel
- - construcţie mai bună decât a lui Moto G4
- - ecran OK
- - baterie de calitate
- - încărcare rapidă
- - fotografii destul de arătoase
- - interfaţă curată, stock
- - acustica nu e rea
- - selfie-urile arată bine
Părți negative
- - format generic
- - performanţă modestă, CPU sub Moto G4
- - captura video şi microfonul nu impresionează
- - puţină refocalizarea la filmare
Concluzii Motorola Moto G5
Moto G5 vine cu câteva compromisuri, chiar şi faţă de Moto G4 şi o actualizare de design, dar downgrade de CPU. E o "soluţie de siguranţă" pentru Motorola plasată fix sub Moto M, dar peste modelele Moto C sau Moto E. Alegerea între acest model şi Huawei P9 Lite (2017) e foarte grea, pentru că se bat cam de la egal, deşi Huawei-ul are bateria ca plus.
În mare Moto G5 e un upgrade cu 10-15% faţă de Moto G4 şi a sosit mult mai devreme la noi decât predecesorul, care debuta în august anul trecut. E pasul firesc şi necesar în zona mid-midrange pentru Moto.
Video Review Motorola Moto G5
Note Motorola Moto G5
- Design8,4/10
- Display8,2/10
- Hardware8/10
- Baterie8,6/10
- Connectivitate9/10
- Multimedia8,5/10
- Cameră8,4/10
- Benchmark-uri7/10
- Temperatură10/10
- OS, UI & Apps9,5/10
- Preț9,3/10
- Total8,63/10