Huawei P40 Lite Review în Română; Camera surpriză a primăverii (Introducere, Design, Display)

23.946 ori
<b>Huawei P40 Lite Review în Română; Camera surpriză a primăverii</b>Chiar dacă greul inovaţiei de la Huawei stă pe umerii seriei P şi seriei Mate, greul vânzărilor este dus în fiecare an de P Lite-uri. Au fost câţiva ani în care am aflat că modele ca P9 Lite şi P10 Lite au fost cele mai bine vândute din România pe..

Introducere

Chiar dacă greul inovaţiei de la Huawei stă pe umerii seriei P şi seriei Mate, greul vânzărilor este dus în fiecare an de P Lite-uri. Au fost câţiva ani în care am aflat că modele ca P9 Lite şi P10 Lite au fost cele mai bine vândute din România pe parcursul unui an, iar în 2019 cel mai vizionat clip Mobilissimo a fost recenzia lui Huawei P30 Lite. Acum suntem în 2020, cu Huawei P40 Lite, care face trecerea la o cameră quad şi la încărcare la 40W, rezervată de obicei unor flagship-uri. De fapt nici măcar Galaxy S20 Ultra nu are aşa ceva cu încărcătorul din pachet...

Telefonul a început să fie disponibil în România la precomandă în martie şi costă 1.299 lei. În prima fază a avut şi o ofertă specială cu căşti wireless la Altex. E o figură familiară pentru că este un Huawei Nova 6 SE cu brand nou şi vine cu un procesor Kirin 810 care pe zona midrange face ceva valuri. Vrea să se bată cu modelele Galaxy A şi Moto G în aceeaşi zonă de preţ, iar nuanţa sa Smarald va fura privirile indiferent dacă eşti fan Huawei sau nu.

Să trecem totuşi la recenzia lui Huawei P40 Lite şi nu uităm şi de aspectul Android 10 + EMUI 10 fără servicii Google (dar cu AppGallery evoluat), despre care discutăm la final.

Design Huawei P40 Lite

Corp din plastic dus la un nou nivel

Huawei P40 Lite o avea o cameră quad admirabilă, dar la baza rămâne un telefon midrange. Astfel se prezintă cu un corp din material plastic, policarbonat mai bine zis. Noi l-am avut pe varianta neagrăîn prima fază, care atrage multe amprente şi poate e un pic alunecos acest handset. Pe de altă parte variantele Sakura Pink şi cea verde smarald (pe care am primit-o ulterior pentru recenzia video) fură privirile mai mult decât unele telefoane cu spate din sticlă chiar.

Video-review Huawei P40 Lite, secțiunea Design

Spatele ne-a dus cu gândul la Mate 20 Pro, doar că avem o cameră pătrată amplasată lateral şi nu în centru. O să fie inedit când o să vedem la toamnă iPhone 12 cu o cameră cu design similar. Ar fi o idee bună să vă cumpăraţi o husă pentru a evita zgârieturile pe acest telefon, asta dacă nu primiţi deja una în cutie (noi am avut o unitate de test, e posibil ca modelul comercial să aibă o husă). Remarc şi o simetrie deosebită aici şi un decupaj în ecran pentru camera selfie care nu deranjează aşa mult precum cel pilula de la P40 Pro.

Raportul greutate-talie este OK şi aş zice că avem un telefon uşor de manevrat. Măsoară 8.7 mm în grosime şi cântăreşte 183 de grame, iar butoanele nu mi-au dat aceeaşi senzaţie de plastic ieftin ca la Galaxy A51. P40 Lite pare binişor construit pentru un telefon din plastic. Avem şi muchii înguste ale ecranului, iar spatele este uşor curbat pentru ergonomie. Cititorul de amprente plasat lateral în butonul Power e cel puţin la fel de comod ca şi cel de la Huawei Nova 5T.

Display Huawei P40 Lite

Mai luminos decât vreo 3 predecesori cu siguranţă

Huawei P40 Lite ajunge la o diagonală de 6.4 inch, după ce predecesorul etala un panou de 6.15 inch. E vorba despre un ecran IPS LCD aici, cu rezoluţie de 2310 x 1080 pixeli şi screen to body ratio de aproximativ 83%. Are muchii înguste, o bărbie minimă şi un orificiu discret pentru camera selfie. Experienţa de vizualizare e plăcută, atât la capitolul culori, care sunt destul de vii şi avem un panou luminos aici. Nu mă pot plânge prea tare nici de contrast, iar ecranul rămâne lizibil inclusiv la soare.

Video-review Huawei P40 Lite, secțiunea Display

Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar negrul nu este la fel de adânc ca la amoleduri, iar anumite zone ale ecranului pot părea albicioase. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul în sfârşit stăm bine, cu 440 LUX. Zic "în sfârşit" venind după un P20 Lite şi P30 Lite care nu se vedeau bine la soare şi nici nu erau luminoase. Cu această valoare depăşim Xiaomi Redmi Note 8 Pro sau ZenFone 6, ba chiar şi Galaxy S10+. Galaxy A51 şi A71 sunt ceva mai luminoase, cu câteva zeci de lux.

Avem şi reglaje de temperatură a culorii şi mod al ecranului în zona de setări. Avem şi un mod Normal, dar şi Vivid, plus un slider pentru reglaje de culoare. Se pare şi că telefonul ar avea suport Widevine L3, care permite ca Netflix să ruleze.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 377.Huawei P40 Lite440 (LUX)
  • 378.Motorola Moto G6 Play439 (LUX)
  • 379.Samsung Galaxy A6 (2018)438 (LUX)
  • 380.Motorola One Vision438 (LUX)
  • 381.Allview X4 Soul436 (LUX)
  • 382.Nokia 7 Plus436 (LUX)
  • 383.OPPO A15s436 (LUX)
  • 384.Xiaomi Redmi Note 8 Pro434 (LUX)
  • 385.LG G4432 (LUX)
  • 1234
Huawei P40 Lite8,8410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×