Huawei P10 Review (Introducere, Design, Display)

2.022 ori
<b>Huawei P10 Review</b>Cumva am apucat să îi facem recenzia lui Huawei P10 Plus înainte de modelul P10, dar ştiţi liniştiţi pentru că flagship-ul de 5.1 inch e gata de review. La urma urmei P10 este cel care a primit unboxing într-o zonă pitorească din Barcelona şi apoi preview

Introducere

Cumva am apucat să îi facem recenzia lui Huawei P10 Plus înainte de modelul P10, dar ştiţi liniştiţi pentru că flagship-ul de 5.1 inch e gata de review. La urma urmei Huawei P10 este cel care a primit unboxing într-o zonă pitorească din Barcelona şi apoi preview la Bucureşti. Anunţat la MWC 2017 împreună cu P10 Plus, acest model este urmaşul lui Huawei P9 şi vine cu o cameră duală cu tehnologie Leica.

Flagship-ul are lentile Summarit şi nu Summilux ca P10 Plus, dar o să vedeţi la testul foto că asta nu îi ştirbeşte abilităţile. Cât despre preţ, găsiţi acest smartphone la eMAG.ro, evoMAG.ro şi Cel.ro la suma de 2.599 lei. Vodafone îl are la 2635 lei, iar Orange la 2572 lei. Disponibil pe argintiu, rose gold, negru, auriu, albastru sau verde, telefonul aduce versiunea 2.0 a opticii Leica implementată în premieră anul trecut pe P9.

Există şi promoţii la nivel local care aduc gratuit cu telefonul o brăţară de fitness Huawei Fit. Trebuie spus că acest flagship se poziţionează clar sub preţurile unor rivali că Galaxy S8 şi LG G6 prin preţul excelent pentru dotările oferite. Hai să vedem însă ce ne dezvăluie recenzia!

Design Huawei P10

Fă-te frate cu iPhone până treci puntea

Tot ce am spus despre Huawei P10 Plus se aplică şi la Huawei P10, doar ca într-un format mai compact. Rămâne asemănarea cu iPhone şi spun în continuare că dacă pui acest model în mâna unei persoane cu ochii închişi sunt şanse să îl confunde cu un telefon Apple din ultimii 3 ani.

P10 propune un corp metalic unibody, mai rotunjit decât al lui Huawei P9 şi cu acele antene în spate în stil iPhone 7 şi Meizu Pro 6. De remarcat butoanele comode, atât cele laterale, cât şi cel Home, cu care te obişnuieşti foarte uşor. El include şi scannerul de amprente şi suportă prin gesturi touch şi funcţiile Back şi Recents. Utilizarea cu o singură mână a acestui smartphone se face fără probleme şi aş zice că se simte mult mai uşor decât cele 145 de grame pe care le indică specificaţiile.

Construcţia e solidă şi muchiile ecranului sunt mai înguste decât ce am văzut la Huawei P9. Grosimea este de 6.98 mm, fix ca la P10 Plus şi deloc departe de cei 7 mm ai lui P9 sau cei 7.1 mm ai lui iPhone 7. Totuşi Huawei P10 e cu 7 grame mai greu decât iPhone 7 şi cu 1 gram mai greu decât P9, dar din nou, se simte mult mai uşor în mână.

Aderența este OK şi în ciuda materialelor premium şi comodităţii rămâne totuşi valabilă asemănarea cu iPhone-urile.

Display Huawei P10

Cum-necum ia caimacul în faţa multor telefoane

Cumva Huawei P10 Plusnu a impresionat la capitolul ecran, având imperfecţiuni care îl făceau mai puţin atractiv şi decât panoul de pe P9 Plus. Într-un mod sau altul Huawei P10 compensează, având un ecran excelent pe care îl disecam mai jos.

E vorba despre un IPS NEO LCD de 5.1 inch, cu rezoluţie Full HD şi protecţie Gorilla Glass 5. P9 avea un ecran Full HD IPS Neo LCD, deci datele problemei nu s-au schimbat chiar fundamental. Pentru a putea savura experiența video pe acest model, am făcut uz de playerul video preinstalat, care vine cu funcţii ca Pop Up Play, Enhance sau creşterea vitezei de playback.

Ecranul lui Huawei P10 vazut la microscop (RGB Stripes)

Experienţa de vizualizare ne-a adus culori foarte vii, dar calibrate bine, luminozitate bună şi unghiuri largi de vizualizare. Avem şi un negru destul de adânc pentru un IPS şi contrast chiar bun, chiar şi în bătaia soarelui. Aş spune că e destul de clar faptul că acest display e mai bun decât ce am primit pe P10 Plus, mai ales că aici nu sunt probleme cu unghiurile sau luminozitate mai mică decât aşteptările.

Pixelii au aranjament de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 539 LUX. Deşi această luminozitate nu e uniforma nu se observă asta cu ochiul liber. Rezultatul este bun şi superior celui de pe Huawei P10 Plus (411 LUX) sau P9 (496 LUX). Cu această valoare rămânem totuşi sub iPhone 6 şi Xperia X Performance, dar nu cu mult.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 229.HUAWEI P10539 (LUX)
  • 230.Sony Xperia Z5537 (LUX)
  • 231.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
  • 232.OnePlus Nord 2T537 (LUX)
  • 233.OPPO A98537 (LUX)
  • 234.Nokia 8536 (LUX)
  • 235.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)
  • 236.Huawei P9 lite (2017)535 (LUX)
  • 237.Sony Xperia X Compact533 (LUX)

Setările aduc opţiuni variate, că wallpaper, mărime a fontului, Eye Comfort (înlătură lumină albastră pentru a nu dăuna somnului), luminozitate, temperatura culorii (cu o paletă de culori de ales) şi per total avem un display excelent aici.

  • 1234
HUAWEI P109,2510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×