Huawei Honor View 20 Review Detaliat (Introducere, Design, Display)

2.354 ori
<b>Huawei Honor View 20 Review Detaliat</b>Honor a fost desprins din Huawei, ca un alt brand şi o altă companie, pentru a oferi loc de creativitate extra şi experimentare. Aşa s-au născut proiecte curajoase ca Honor Magic şi Honor Magic 2, care au încercat marea cu degetul pentru designuri..

Introducere

Honor a fost desprins din Huawei, ca un alt brand şi o altă companie, pentru a oferi loc de creativitate extra şi experimentare. Aşa s-au născut proiecte curajoase ca Honor Magic şi Honor Magic 2, care au încercat marea cu degetul pentru designuri foarte curbate şi chiar slidere. Şi Honor View 20 e material de premieră, fiind unul dintre primele telefoane cu decupaj pentru camera selfie în ecran. Îşi dispută de fapt titlul de PRIMUL cu Galaxy A8s, ambele apărând în decembrie 2018.

Telefonul are dotări de flagship şi ne uităm la procesorul Kirin 980, cantitatea de RAM şi stocare, dar şi la cameră triplă din spate. Costă în acest moment în jur de 2.600 de lei pe plan local şi mizează mult pe AI, pe un Magic UI ca alternativă la EMUI şi ne-a oferit câteva surprize la capitolul cameră. În plus, varianta sa realizată în parteneriat cu casa de moda Moschino a ajuns între timp la eMAG.ro, pentru un plus de atractivitate. Hai să vedem care sunt surprizele aduse de acest device.

Design Huawei Honor View 20

"V"-urile fac totul, un telefon comod şi premium

Telefoanele Honor au avut mereu un spate arătos, prin modul în care reflectau lumina. O bună perioadă au mers pe aceeaşi abordare, reflectând raze verticale pe un spate glossy. Honor 8X a introdus şi o dungă verticală de alt colorit, arătând ca un aparat foto Cyber-Shot. Honor View 20 trece la următorul nivel cu o serie de "V"-uri care se "activează" pe verticală când înclini telefonului.

Arată ca un powerup dintr-un joc de curse ca Wipeout pe PlayStation şi fură privirea oricui. Noi avem varianta albastră, dar există şi un roşu Phantom arătos şi variantele sexy Moschino de la eMAG.ro. Fabricat din sticlă şi metal, acesta este un telefon premium, care nu are ecran cu muchii curbate, dar are un decupaj pentru camera selfie în ecran.

Spatele e uşor curbat pe margini şi atrage puţin amprente şi grăsime, dar datorită modului în care reflectă lumina, petele sunt mai puţin vizibile. Terminalul da senzaţia de premium şi în ciuda faptului că are diagonală de 6.4 inch, sta binişor în mână şi se simte comod la utilizarea cu o singură mână. Butoanele au feedback OK, aderența este bună şi singurul neajuns ar fi muchiile mari ale decupajului pentru camera selfie, asta dacă eşti cârcotaş.

Telefonul măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 180 de grame, este arătos, premium, elegant şi aderent. Nu putem decât să ne întrebăm cum va fi următorul Honor, care vine la Londra săptămâna viitoare şi are şi el versiune Moschino.

Display Huawei Honor View 20

Destul de luminos, dar fără recorduri

Honor View 20 îşi dispută în decembrie 2018 premieră la capitolul "cine a pus primul orificiul în ecran pentru camera selfie". Disputa era cu Samsung Galaxy A8s şi nici acum nu e foarte clar cine a câştigat. Din ce ştiu Honor a avut prima telefonul pe piaţă...

Display-ul lui Honor View 20 vazut la microscop

Vorbim aici despre un ecran de 6.4 inch IPS LCD, cu rezoluţie de 2310 x 1080 pixeli şi muchii destul de groase pentru ce sacrificiu s-a făcut la nivel de cameră selfie. Apropo mi se pare şi că marginile decupajului sunt cam mari, sau sunt eu prea pretenţios... Experienţa de vizualizare video ne-a adus culori calibrate binişor, doar că îţi va lua ceva să te obişnuieşti cu orificiul peste imagine, dacă nu îl exilezi cu o bară neagră.

Luminozitatea e OK, unghiurile de vizualizare sunt largi, dar contrastul e modest, mai ales la soare. Nuanţele de roşu mi-au părut un fir de păr prea vii. La microscopul din laboratorul Mobilissimo.ro am văzut aranjamentul de pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 399 LUX, o valoare fix la limita necesară pentru a primi un like de la noi.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 486.Huawei Honor View 20399 (LUX)
  • 487.TP-Link Neffos C5 Max398 (LUX)
  • 488.OPPO A72398 (LUX)
  • 489.Motorola Moto G9 Plus397 (LUX)
  • 490.HTC Desire 820 Dual SIM396 (LUX)
  • 491.LeEco Le Max 2396 (LUX)
  • 492.Lenovo K6396 (LUX)
  • 493.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
  • 494.Nokia 6.1396 (LUX)

Depăşim HTC U12+ şi pe PocoPhone F1, dar Honor View 10 stă sub Galaxy S10e, Huawei Mate 20 Pro şi Xperia XZ3. Setările sunt destul de generoase, cu funcţie de Auto Brightness şi reglaje de temperatura culorii şi mod de culoare: Normal/Vivid şi o paletă de culori perfect reglabilă. Avem şi Eye Comfort pentru a scăpa de lumină albastră şi reglaje de mărime de text şi afişaj.

Rezoluţia se poate regla şi ea pe Full HD+ sau HD+ şi avem şi opţiune de a ascunde bretonul şi a ocupa tot spaţiul ecranului cu modul Full Screen. Un ecran bun, peste cel de pe Honor 10 aş spune.  

  • 1234
Huawei Honor View 209,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×