HONOR Magic6 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

7.307 ori
<b>HONOR Magic6 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>HONOR a avut o creştere spectaculoasă în anul 2023, de fapt a fost brandul din top 5 producători de telefoane din Europa cu cea mai mare creştere în ultimul trimestru. În 2024 ne propune un flagship şi un telefon midrange care mizează pe 3 piloni

Introducere

HONOR a avut o creştere spectaculoasă în anul 2023, de fapt a fost brandul din top 5 producători de telefoane din Europa cu cea mai mare creştere în ultimul trimestru. În 2024 ne propune un flagship şi un telefon midrange care mizează pe 3 piloni: HONOR Magic6 Lite şi Magic6 Pro rezistă la "tăvăleală", îţi protejează ochii şi aduc tehnologii revoluţionare ale bateriei.

Pro-ul plusează cu o cameră cu tuning de culori LOG/LUT, cu o cameră periscop cu rezoluţie cum nu s-a mai văzut şi cu un MagicOS 8.0 cu AI, cu interacţiune cu telefonul cu ajutorul privirii.

Plus un design inedit şi încă un plus, foarte subestimat şi ignorat de mulţi: captura specială pentru evenimente sportive. Într-un an cu sute de mii de oameni care se duc la Jocurile Olimpice de la Paris şi în Germania la meciurile de la EURO 2024, plus sezonul nou Formula 1 cu Hamilton la Ferrari, e clar că e binevenit aşa un telefon. 

Eu... am capturat mai degrabă târguri de îndrăgostiţi şi parcuri la final de iarnă, dar HONOR Magic6 Pro mi-a fost companion de nădejde. Porneşte de la 5999 lei (plus card cadou de 1000 lei la eMAG) şi toate detaliile despre el le aflaţi în recenzie. 

Design Honor Magic6 Pro

Aderent, rezistent, dens şi greu

HONOR Magic6 Pro iar designul lui Magic5 Pro şi face ceva ce americanul ar numi "doubling down". Dacă v-a plăcut acel design din 2023, o să vă placă şi mai mult cel nou. Dacă nu v-a plăcut, o să vă displacă şi mai mult. Disponibil pe negru, verde, albastru, mov sau alb, telefonul are sticlă în spate sau piele eco, sticla curbată în faţă şi o rama din aluminiu.

Video-review HONOR Magic6 Pro, secțiunea Design

Modulul camerei e înconjurat de metal, dar are în jurul senzorilor foto o zonă tip "marmură", cu o abordare aşa mai... Rococo, dacă pot spune asta. Inspiraţia designului camerei? HONOR ar spune că e fix ca la Magic6 Lite, e inspirat din industria orologeriei, din ceasuri adică. Ecranul e protejat de NanoCrystal Shield, iar HONOR promite că a primit certificarea de 5 stele SGS la rezistenţa la scăpare. 

Telefonul e totuși masiv, mare, gros, greu, lung și lat, lucru ce poate fi o problemă pentru unii. Măsoară 8.9 mm în talie şi cântăreşte 229 de grame. Este aderent și cu priză bună şi vine cu certificare IP68, deci rezistă la apă şi praf, putând fi scufundat până la o adâncime de 1.5 metri timp de 30 de minute. 

Butoanele sunt comode, iar telefonul, ca și Magic6 Lite rezistă la "scandal". Adică scăpări pe beton, cu fața sau colțurile în jos, pe ecran și alte trăznăi. Şi l-am văzut "abuzat" de alţii şi supravieţuind cu brio. Nu se îndoaie, nu se ciobeşte aşa uşor, rezista şi la zgârieturi. Doar camera polarizantă  ca design poate împărţi taberele.

Dar când o să vezi ce poate camera... îi accepţi şi designul.

Display Honor Magic6 Pro

HONOR continuă pe nișa protecţiei oculare

HONOR şi-a găsit o nişă interesantă în ultimul an, pe care ne-a explicat-o în detaliu la evenimentele pe care le-a organizat. E vorba despre protecţia ochilor utilizatorilor, prin tehnologii dezvoltate în laboratoarele sale. Se acordă atenţie atât ritmului circadian, cât şi protecţiei ochilor utilizatorilor de flicker sau lumină albastră.

Video-review HONOR Magic6 Pro, secțiunea Display

Am văzut asta şi la HONOR Magic5 Pro, dar şi Magic6 Lite şi acum şi pe HONOR Magic6 Pro. Ei bine, terminalul se prezintă cu un ecran de 6.8 inch, un OLED LTPO, care afişează 1.07 miliarde de culori. Este curbat pe colţuri şi pe lături şi are rezoluţie de 2800 x 1280 pixeli. Afişează 100% din culorile DCI-P3, are refresh rate de 120 Hz şi HDR10+.

De asemenea ajunge până la 5000 de nits de luminozitate şi e certificat Dolby Vision. Protecţia e asigurată de HONOR NanoCrystal Shield şi avem şi certificare SGS Glass Drop Resistance de 5 stele. Practic îl poţi scăpa pe suprafeţe dure cu faţa în jos şi va fi OK. Cum mi s-a părut mie ecranul? Extrem de luminos, viu colorat şi cu paleta largă de culori, negru perfect şi contrast perfect.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 11.Honor Magic6 Pro1241 (LUX)
  • 12.Honor Magic5 Pro1192 (LUX)
  • 13.Nothing Phone (2a)1169 (LUX)
  • 14.Xiaomi 14T Pro1150 (LUX)
  • 15.OnePlus Open1105 (LUX)
  • 16.Samsung Galaxy S24+1101 (LUX)
  • 17.Xiaomi 141095 (LUX)
  • 18.Samsung Galaxy S24 Ultra1061 (LUX)
  • 19.Honor 200 Pro1053 (LUX)

Unghiuri largi de vizualizare şi animaţii fluide. Refresh rate adaptabil, care scade când afişezi imagini statice. La testul cu luxmetrul am ajuns la 1241 de LUX, adică locul 5 all time. Este foarte luminos, depăşindu-l chiar şi pe HONOR Magic5 Pro, care ajungea la 1192 LUX. E şi peste Galaxy S24 Ultra. Sub Pixel 8 Pro cu ai săi 1721 LUX şi sub OnePlus 12, cu ai săi 1338 LUX.

Setările ecranului includ reglaje de culoare şi temperatura culorii, dar şi funcţiile speciale de protecţie a ochilor (plus certificări):

  • Dynamic Dimming
  • 4320 Hz PWM Dimming
  • Nature Tone Display
  • Customized Circadian Night Display
  • TUV Rheinland Circadian Friendly Certification
  • TUV Rheinland Full Care Display Certification
  • TUV Rheinland Flicker Free Certification

În principiu e vorba despre adaptarea culorii şi luminozităţii ecranului în funcţie de ritmul tău de viaţă. Culorile mai calde şi lipsa de lumină albastră stimulează producţia de melatonină, hormonul care ne induce starea de somn când se lasă seara. Lumina albastră îl inhiba şi asta vrea HONOR să combată. 

  • 1234
Honor Magic6 Pro910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×