La fix un an distanță de la debutul lui Honor Magic4 Lite, cei de la Honor revin pe scena mondială cu un nou smartphone lite, de această dată varianta Magic5 Lite, proaspăt anunțată pe final de lună februarie 2023. Magic este o serie îndrăgită care include modele pentru orice utilizatori, de la variante accesibile precum acesta, la modele high-end și până la un flagship în toată regula.
După un Magic4 Lite ușor de recunoscut după camera circulară din spate, vine rândul unui succesor cu upgrade-uri în special vizuale, fiind în continuare țintit publicul tânăr. De la un ecran plat IPS LCD se face marele pas către un OLED și nu unul obișnuit, ci cu rată de refresh de 120Hz și curbat lateral la fel ca flaghip-urile, ceva ce îi dă o alură premium.
Procesorul a rămas deja familiarul Snapdragon 695 5G (6nm), dar de această dată există o singură configurație, cea cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, iar cei care voiau mai mult nu au vești bune, pentru că nici de această dată nu există slot microSD la bord.
Se simt upgrade-uri și la capitolul baterie, cu ghilimele de rigoare, iar în recenzia de față îi vom descoperi punctele forte și afla ce îl face pe Magic5 Lite cu adevărat magic. Ridicăm bagheta și să înceapă recenzia!
Design premium, evoluție vizuală față de predecesor
Pe final de iarnă Honor Magic5 Lite a răsărit precum un ghiocel din grădina Honor, un nou smartphone de nivel mid-range care propune publicului tânăr o abordare premium. Față de predecesor schimbările sunt notabile, de la ecranul generos, acum OLED și pe deasupra curbat și până la panoul din spate care are de asemenea modificări.
La Magic4 Lite spuneam că spatele, deși arătos, aduna destul de rapid praful și scamele, fiind realizat dintr-un plastic glossy - asta ce-i drept și pentru că am primit atunci varianta Midnight Black. De această dată Magic5 Lite ne-a sosit pe varianta argintie numită Titanium Silver, cu finisaj mat și un sclipici specific. În bătaia razelor de soare se vede și gradientul de la argintiu, spre galben și roz în zona inferioară, un efect curcubeu.
Pentru că vorbeam despre spate, acesta are și modificări asupra modulului foto, care nu mai este un cerc complet, ci adoptă forma unei gogoși, cu gol la mijloc acolo unde apare inscripția MATRIX AI VISION Camera. La predecesor apărea un inel auriu, ceva ce dispare din ecuație aici.
Telefonul are o greutate mai mică decât predecesorul, scăzând de la 189 grame la 175 grame, astfel că telefonul se simte tare ușor și comod în mână. Ai un grip bun și ce-i drept ajută și panoul spate cu finisaj mat. Curbura ecranului nu este una extremă și reprezintă pot spune, unul dintre principalele puncte de atracție la nivel vizual, fiind elementul care îți captează atenția de la prima vedere.
Apropo de inelul din spate, Honor îl numește Star Ring. Pe Honor Magic5 Lite îl găsești și pe alte nuanțe precum Midnight Black sau Emerald Green, ambele cu finsiaj mat din câte văd și cu un efect gradient specific.
Honor Magic5 Lite nu aduce doar upgrade-uri vizuale, ci și hardware, iar printre cele mai notabile se numără ecranul. Vă amintesc faptul că predecesorul ne-a propun un IPS LCD cu diagonală de 6.81 inch, cu rezoluţie de 2388 x 1080 pixeli şi cu refresh rate de 120 Hz. Noul venit face trecerea către un OLED cu muchii foarte înguste și pe deasupra curbat lateral, un element care clar strigă "premium".
Video-review HONOR Magic5 Lite, secțiunea Display
Acest panou afișează până la 1.07 miliarde de culori, are acoperire 100% pentru spectrul de culoare DCI-P3 și ne oferă certificare TUV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră. Are și touch sampling rate de 300Hz, rezoluție de 2400 x 1080 pixeli și densitate de 394 PPI.
Test Luminozitate ecran
1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
2.Google Pixel 91753 (LUX)
+
89.Honor Magic5 Lite744 (LUX)
90.Motorola RAZR 40 Ultra729 (LUX)
91.OnePlus 9728 (LUX)
92.ASUS ROG Phone 7 Ultimate727 (LUX)
93.Huawei nova 12 SE724 (LUX)
94.Motorola Edge 50 Ultra724 (LUX)
95.Apple iPhone 13 Pro717 (LUX)
96.realme 10 4G717 (LUX)
97.ASUS ROG Phone 6 Pro715 (LUX)
Se păstrează rata de refresh de 120Hz a predecesorului și există aici și PWM Dimming la 1920Hz. Honor indică o luminozitate maximă de 800 nits, iar testul realizat cu luxmetrul din dotare confirmă că avem aici un panou super luminos, valoarea atinsă fiind de 744 LUX. Este un upgrade neașteptat de mare, de la cei 322 LUX înregistrați de Magic4 Lite, care nu atingea pragul necesar de 400 LUX pentru o satisfacție la utilizare și vizualizare.
Luminozitatea atinsă îl plasează într-o companie selectă alături de Google Pixel 7 Pro și OnePlus 9, fiind chiar peste iPhone 13 Pro la acest capitol. În zona de setări poți opta pentru Light sau Dark Mode, cu opțiune de programare, ai și toggle pentru luminozitate automată și poți regla și modul de culoare plus temperatura, plus activa modul Eye Comfort.
Tot de aici ajustezi și rata de refresh, cu opțiuni precum Standard 60Hz, High 120Hz sau Dynamic 120Hz unde refresh rate-ul se ajustează automat în funcție de ce consumi pe ecran. Ai și teme la dispoziție, plus Always on Display cu diferite teme pe care le poți aplica (imagini, graffiti, artistic).
Honor Magic5 Lite are un ecran spectaculos, cu upgrade-uri uriașe față de predecesor, este un OLED astfel că ai contrast ridicat, negru adânc, culori vii și te bucuri de o luminozitate peste așteptări. Dacă îți plac ecranele curbate încă un punct în plus pentru Magic5 Lite.