HONOR 200 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.121 ori
<b>HONOR 200 review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>HONOR a lansat la Paris la început de vară telefoanele din seria 200. HONOR 200 şi HONOR 200 Pro mizează pe portrete artistice, realizate cu aportul studioului francez Harcourt. Acolo s-au realizat portrete ale unor nume uriaşe precum Zinedine Zidane

Introducere

HONOR a lansat la Paris la început de vară telefoanele din seria 200. HONOR 200 şi HONOR 200 Pro mizează pe portrete artistice, realizate cu aportul studioului francez Harcourt. Acolo s-au realizat portrete ale unor nume uriaşe precum Zinedine Zidane, Edith Piaf, regina Iordaniei, Dali şi Roger Federer. Harcourt foloseşte becuri speciale Tungsten de 500W, care evidenţiază umbrele tale faciale şi expresia. O sesiune acolo costă 900 de euro pe oră şi include şampanie şi machiaj de la experţi în domeniu. E o experienţă...

Acum HONOR a adus asta la nivel de smartphone prin 3 opţiuni Harcourt dedicate în cameră. Altminteri avem un smartphone midrange cât se poate de tapan, cu procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3, cu două camere de 50 MP în spate, dintre care una telephoto cu zoom optic 2.5X şi una principală cu stabilizare optică. În fața primim o a treia cameră de 50 MP, pentru selfie şi filmări 4K.

Şi fiţi atenţi cum am testat acest telefon! Am fost la Sibiu la Festivalul Artmania 2024 şi am pozat pe rând formaţii de black metal că Satyricon, monumente din Piaţa Mică şi Piaţa Mare, cel mai arătos cotoi, pe mine într-un muzeu de locomotive şi o incredibilă îngheţată de vânătă coaptă. Ce alte experienţe am mai trăit cu acest telefon aflaţi în recenzie. 

HONOR 200 costă 3199 lei şi se găseşte pe verde sau negru. Noi avem prima variantă.

Design Honor 200

Preţios şi de inspiraţie catalană

Atunci când am testat telefonul HONOR 200 nu mică mi-a fost mirarea se aflu că modulul sau foto este de inspiraţie... catalană. Cine trece prin Barcelona cu siguranţă a observat Casa Milă şi forma sa atipică şi neregulată, ca şi cum ar fi o mare lumânare topită. Ei bine HONOR şi-a luat inspiraţia de la ferestrele curţii sale interioare, văzute de jos. Aşa s-a născut ovalul cel lucios al modului foto.

Noi avem aici varianta verde a telefonului, un verde-albăstrui mediteranean, cu model de valuri care mă duce cu gândul la marmură cumva. Şi la Huawei P60 Pro parcă. telefonul are spate acoperit cu sticlă, cu finisaj soft touch şi rama e din plastic, dar unul gros şi dur. Modulul camerei e destul de protuberant, aşa că telefonul o să stea destul de ciudat pe suprafeţele plate.

Nu pare să atragă prea multe amprente sau grăsime terminalul. Măsoară 7.7 mm în talie şi cântăreşte 187 de grame, dimensiuni deloc rele, indiferent care îţi sunt pretenţiile şi aşteptările. Nu avem certificare IP şi cred că n-ar fi stricat, acest model pretându-se la a fi telefon de vacanţă. Îl găsesc manevrabil, aderent, solid construit şi văd că vine şi cu protecţie de plastic din fabrica pentru ecran.

Nu e clar dacă are şi altă protecţie, precum Gorilla Glass sau vreo soluţie alternativă HONOR. Nu m-ar mira, având în vedere că până şi ieftinul Magic6 Lite se bucura de extra rezistenţă. Butoanele sunt puse la îndemână, iar ecranul uşor curbat şi cu muchii înguste contribuie la feeling-ul premium, dar poate inoportuna gamerii. 

Display Honor 200

Panou OLED de top 20

HONOR 200 are un ecran OLED de 6.7 inch, care nu e cu nimic mai prejos decât panoul de pe HONOR 200 Pro. Bine, diagonală scade puţin, de la 6.78 inch la 6.7 inch, dar avem tot un OLED care afişează 1 miliard de culori, are refresh rate de 120 Hz, suport HDR şi până la 4000 de nits de luminozitate.

Oferă o rezoluţie de 2664 x 1200 pixeli şi raport ecran-corp de 90%. Experienţa oferită mie la vizionare de clipuri pe YouTube a fost impresionantă, imersiva prin acele muchii înguste. Ce nu îmi e clar e protecţia primită pentru ecran, la nivel de sticlă. Ştiu că avem protecţie din plastic aplicată din fabrică, dar mă întreb dacă e rost de Gorilla Glass aici sau de o alternativă de la HONOR.

Unghiurile de vizualizare sunt cât se poate de largi, panoul e luminos şi are contrast excelent, încât să vezi text pe ecran şi în bătaia soarelui de iulie. Culorile sunt vii, aprinse, plăcute. La testul cu luxmetrul am ajuns la 989 LUX, destul de impresionant, dar nu chiar record. E material de top 20 totuşi. Mai luminos decât iPhone 15 Pro, OPPO reno12 Pro, Moto Edge 40. Mai puţin luminos decât Nothing Phone (2a), HONOR Magic6 Lite şi realme GT6.

Intrăm acum şi în setări, pentru că avem mult de explorat acolo. Umblăm la luminozitate şi dăm şi peste Oasis Eye Protection. În această zonă HONOR a implementat o tehnologie proprietară de protecţie a ochilor şi mai ales a somnului, pentru a nu afecta ritmul circadian. Astfel, ecranul afişează tonalităţi mai calde, deoarece cele reci şi mai ales albastrul scad secreţia de melatonină şi afectează negativ somnul.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 25.Honor 200989 (LUX)
  • 26.realme 12+973 (LUX)
  • 27.Apple iPhone 16 Pro Max963 (LUX)
  • 28.Samsung Galaxy Z Fold5961 (LUX)
  • 29.Huawei nova 11 Pro956 (LUX)
  • 30.Motorola Edge 40953 (LUX)
  • 31.Apple iPhone 15 Pro953 (LUX)
  • 32.OPPO Reno12 Pro948 (LUX)
  • 33.Apple iPhone 15938 (LUX)

Avem parte şi da Dynamic Dimming şi 3840 Hz PWM Dimming, care scad flicker-ul şi ajustează luminozitatea pentru a nu solicita prea mult ochii. Există şi mod eBook, dar şi reglaje de font, mărime afişaj şi opţiuni pentru moduri de culoare şi temperatura: Normal şi Vivid, plus o paletă de culori mai calde sau reci din care să alegem.

În cele din urmă găsim şi Smart Resolution, care setează rezoluţia automat în funcţie de conţinutul afişat, dar şi Refresh Rate, care se poate seta pe Dynamic, Standard (60 Hz) sau High (120 Hz).

Video Enhancer da un boost lui YouTube, Netflix sau VLC la nivel de culori şi contrast, pentru o experienţă de vizualizare mai "aprinsă". 

  • 1234
Honor 200
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×