Google Pixel 8 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

7.982 ori
<b>Google Pixel 8 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Google Pixel 8 Pro a sosit pe ultima sută de metri la Mobilissimo şi cred că pot spune cu mâna pe inimă că e ultimul flagship pe care îl testăm pe anul ăsta. Gata cu cele Apple, Samsung, Huawei, OnePlus, Honor, OPPO, vivo, realme. Culmea

Introducere

Google Pixel 8 Pro a sosit pe ultima sută de metri la Mobilissimo şi cred că pot spune cu mâna pe inimă că e ultimul flagship pe care îl testăm pe anul ăsta. Gata cu cele Apple, Samsung, Huawei, OnePlus, Honor, OPPO, vivo, realme. Culmea, ultimul venit are ceva potenţial de a fi... primul, în topul telefoanelor de final de an. Să nu ne pripim, deoarece avem procesor Tensor la interior, care nu e chiar material de alergător de cursă lungă ca Prefontaine

Care e treaba cu Google Pixel 8 Pro? Vine după un Pixel 7 Pro care filma excelent şi a avut probleme cu 5G, VoLTE în Europa în prima fază. Rezolvate ulterior şi sunt mândru că am contribuit la o petiţie pentru asta. Acum Pixel 8 Pro şi-a căpătat rapid titlul de "telefonul AI" în redacţia noastră, văzând ce poate Android 14.

Başca o cameră cu zoom periscopic 5X (optic), certificare IP, difuzoare stereo şi cu închişi o moştenire de design pe care o simţi, o atingi, o mirosi că aparţine de HTC (echipa Pixel e practic cea de oameni de la HTC, ştiu că Google îi preluase pe mai toţi). Plus baterie mare, încărcare rapidă, inclusiv wireless, camera cu design unic “visor” aka “cocoașă”. 

Telefonul e vândut de Quickmobile la noi şi i-am menţionat pe ei pentru că îl vând la cel mai bun preţ: 4999 lei şi dacă aplici codul "QUICK202" te trezeşti cu o reducere de 149 de lei. Hai să vedem ce poate "telefonul AI" al finalului de an!

Design Google Pixel 8 Pro

Mai ţineţi minte phableturile?

Cu ochii închişi şi doar pe pipăite, îl identifici pe Google Pixel 8 Pro ca moştenitor de limbaj de design HTC. Nu ştiu dacă ştiţi, dar echipa din spatele Pixel include oameni preluaţi de Google de la HTC. Are "ceva" din construcţia unui HTC Touch HD, îmbinarea de sticlă şi metal şi know how-ul acelor vremuri.

Video-review Google Pixel 8 Pro, secțiunea Design

Altminteri e un telefon masiv, dar care rămâne totuşi comod, în ciuda celor 8.8 mm în talie şi a greutăţii de 213 grame. Google Pixel 8 Pro vine cu certificare IP68, deci rezistă la apă şi praf, la scufundare până la 1.5 metri timp de 30 de minute. Are o rama din aluminiu, rotunjit fix până se uneşte cu spatele şi ecranul, unde se "rupe" brusc în angularitate.

Apoi începe un spate rotunjit pentru confort în palmă, respectiv un ecran perfect plat. În fată avem protecţie Gorilla Glass Victus 2, în spate Gorilla Glass Victus 2, sub formă de sticlă măta. Butoanele sunt comode, deşi uneori am apăsat pe cel de volum în loc de Power, dar în cele din urmă m-am învăţat. Deh, metehne de utilizator iPhone.

Recunosc şi că telefonul e greu de manevrat cu o mână, fiind lung şi lat. Îmi place că îţi poţi totuşi sprijini degetele de cameră "visor" din spate. Ca idee, "cocoaşa" aceea porelita în engleză "visor" înseamnă nu vizorul de la uşa lui mamaie, ci "visor" pe care îl purta Geordie LaForge din Star Trek sau headsetul personajului care trăgea cu laser din ochi în X-Men.

Faţă de Pixel 7 Pro, Pixel 8 Pro e puţin mai scurt şi îngust, are colţuri mai rotunjite şi camera mai protuberanta. Ca noutate, acum toţi senzorii foto din spate se află sub un strat din sticlă. Iar partea metalică a modului foto se îmbină mai abrupt cu rama metalică. Handsetul e disponibil pe bej, albastru sau gri-negru închis.

E un telefon pe care îl simţi premium şi e imposibil să îl simţi altfel. Şi oarecum nostalgic pe filieră HTC.

Display Google Pixel 8 Pro

Uneori bun devine "prea bun"

Google s-a molipsit de la Apple şi a început să arunce cu terminologie în noi şi mă refer spre exemplu la ecranul Super Actua de pe Pixel 8 Pro. Avem de-a face cu un panou de 6.7 inch, un LTPO OLED foarte luminos, cu rezoluţie de 1344 x 2992 pixeli, pentru o densitate de pixeli de 489 ppi.

Video-review Google Pixel 8 Pro, secțiunea Display

Există şi un refresh rate maxim de 120 Hz, dar poate coborî până la 1 Hz când sunt afişate imagini statice. În mod curios, deşi avem HDR10+, nu avem Dolby Vision, care e deja normalitatea pe telefoanele Xiaomi spre exemplu. Pe hârtie ni se mai promite o luminozitate incredibil de până la 2400 de nits. Eu aş mai aminti şi de protecţia Gorilla Glass Victus 2 şi de muchiile simetrice ale ecranului, dar şi de orificul camerei selfie, care e un pic mai mare decât mi-aş fi dorit. 

Şi acum testele şi impresiile mele asupra acestui panou: este incredibil de luminos, nu am mai văzut aşa ceva şi înţeleg de ce Google se tot laudă cu el. Poţi să îl pui sub soare de Sahara probabil şi nu va avea probleme. Are contrast perfect în bătaia soarelui, chiar nu am plângeri la acest capitol. Unghiuri foarte largi de vizualizare, nuanţe şi sub nuanțe gârla pentru fiecare culoare, negru profund, alb pur. Mişcări fluide în jocuri evident. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 5.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 6.Sony Xperia 1 VI1400 (LUX)
  • 7.Samsung Galaxy Z Fold61394 (LUX)
  • 8.ASUS Zenfone 11 Ultra1363 (LUX)
  • 9.OnePlus 121338 (LUX)
  • 10.Samsung Galaxy S25 Ultra1322 (LUX)
  • 11.OPPO Find X8 Pro1314 (LUX)
  • 12.OnePlus 131314 (LUX)
  • 13.Samsung Galaxy Z Flip51287 (LUX)

Şi acum fiţi atenţi aici: până mai ieri făceam ochii mari la 800-900 LUX, apoi am ajuns la 1000 şi acum iată-ne cu Google Pixel 8 Pro la un neverosimil 1721 de LUX. Încep să mă gândesc serios când va începe luxmetrul să nu mai poată înregistra corect luminozitatea. Ecartul faţă de locul 2, Galaxy Z Flip 5 e uriaş, cu ai săi 1287 LUX, nu mă zic de un Galaxy S23 Ultra, care are "doar", 824 LUX. Iar Pixel 7 Pro avea 750 LUX.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar setările ecranului includ luminozitate, luminozitate adaptivă, mărime text şi afişaj, Night Light. Culorile se pot seta pe Natural sau Adaptiv. Rezoluţia pe 2244 x 1080 sau 1344 x 2922. Prima e standardul din fabrică. Avem şi Smooth Display, care creşte automat refresh rate-ul de la 60 Hz la 120 Hz când e cazul.

Plus un mod special de utilizare a ecranului cu protecţia pusă.

  • 1234
Google Pixel 8 Pro8,8510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×