ASUS ROG Phone Review (Introducere, Design, Display)

2.222 ori
<b>ASUS ROG Phone Review</b>Iată-ne şi cu primul telefon de gaming ajuns la Mobilissimo.ro şi e chiar ASUS ROG Phone, probabil cel mai celebru dintre telefoanele de acest tip. El era subiect de zvonuri încă de când nu apăruse primul smartphone de gaming cu Android la bord.

Introducere

Iată-ne şi cu primul telefon de gaming ajuns la Mobilissimo.ro şi e chiar ASUS ROG Phone, probabil cel mai celebru dintre telefoanele de acest tip. El era subiect de zvonuri încă de când nu apăruse primul smartphone de gaming cu Android la bord. Accesorizându-l îl transformaţi într-o veritabilă consola de jocuri (cu desktop dock, conectare la TV prin dongle, joystick-uri), dar nici varianta solo nu e rea deloc.

Segmentul de gaming phone nu e aşa tânăr precum pare, între Nokia N-Gage de la început de mileniu şi Xperia Play de acum 7 ani. Noul val totuşi e ceva mai hardcore.

ROG Phone vine cu procesorul Snapdragon 845 tactat cel mai sus de până acum, 3 mecanisme trăgaci laterale, o aerisire la vedere şi un look cool pentru zona e-Sports. Împrumută camera de la ASUS ZenFone 5Z şi are destul RAM şi stocare pentru toţi pretenţioşii. Costă 4290 de lei şi vine cu ceva bonusuri la pachet, inclusiv un cooler special Aero Cooler, care se ataşează în zona mediană şi scade temperatura şi mai mult la sesiunile lungi de gaming.

În spate găsim iluminarea specifică ROG şi preinstalate găsim jocurile Asphalt 9 şi Free Fire. Cum a fost primul nostru contact cu un telefon de gaming cu mult hype aflaţi în rândurile următoare, împreună cu performanţele sale.

Design ASUS ROG Phone

Greuţ, dar solid, premium şi sigur pe el

ASUS ROG Phone este un terminal care e clar destinat gamerilor hardcore şi celor care practică e-sports. Lor le place să apară cu aparatură flashy la competiţii şi nu vine nimeni cu un desktop sau laptop gri fără luminiţe pe acolo.

ASUS ROG Phone pare fabricat din metal, dar are spatele acoperit cu sticlă, cu câteva zone metalice, în special cea în care iese la vedere aerisirea procesorului, cu accente de cupru. Terminalul are o ramă metalică solidă, este fabricat din materiale premium şi este bine construit. Se simte cam greu în mâna la 200 de grame, dar aceeaşi greutate asigura siguranţă la sesiunile lungi de gaming.

Butoanele răspund OK la apăsări, iar cu trăgacele laterale ultrasonice m-am obişnuit după ceva muncă de convingere. Măcar au deja profil setat în jocurile preinstalate, Asphalt 9 şi  Free Fire. Are şi rezistenţă la apă, deşi nu e clar detaliată de ASUS, iar spatele atrage ceva amprente. E un telefon mare, clar negândit să fie folosit cu o singură mână în mod portret. E gândit să îl ţii în landscape mereu şi să te joci la urma urmei.

Vine doar pe nuanţa neagră glossy şi măsoară 8.3 mm în talie. A se remarca şi grilele difuzoarelor din faţă cu o nuanţă cupru interesantă. În spate avem o abordare futuristă, prin toate acele linii şi unghiuri drepte, cititorul de amprente ca un vizor, toate făcând spatele să pară că navă Borg din Star Trek. Nu uităm nici de iluminarea logo-ului ROG din spate, care fură priviri şi e foarte vizibilă mai ales pe întuneric.

Display ASUS ROG Phone

Excelent la gaming şi nu numai

ASUS ROG Phone este un telefon de gaming şi ca atare trebuie să aibă un ecran mai mult decât excelent. Nu e loc de compromisuri aici, pentru că ecranul face şi desface experienţa de gaming. Se prezintă cu un ecran AMOLED de 6 inch cu rezoluţie Full HD+, aspect 18:9 şi suport pentru refresh rate de 90 Hz. E deci peste gaming phone-urile din China, dar sub Razer Phone cu ai săi 120 Hz (insesizabilă diferenţa cu ochiul liber).

Display-ul lui ASUS ROG Phone vazut la microscop

Are timp de răspuns de 1 ms, suport HDR, calibrare de culori DCI-P1 şi 550 de nits de luminozitate, plus contrast de 100.000:1. Poate fi folosit cu mănuşi şi are şi protecţie Gorilla Glass. Când am pornit playback-ul şi gamingul am dat peste un panou foarte luminos, cu un contrast excelent, culori foarte vii, dar nu la modul exagerat cum vedeam pe Super AMOLED-urile de acum vreo 3 ani.

Unghiurile de vizualizare sunt largi, negrul este adânc şi chiar şi la soare am avut parte de o experienţă satisfăcătoare. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, cel puţin aşa indica microscopul nostru. La testul cu luxmetrul am ajuns la 610 unităţi LUX, un scor excelent, clar de top 10 all time şi top 5 2018. E peste OnePlus 6 şi Google Pixel 2 XL, dar şi peste ASUS ZenFone 5z.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 175.ASUS ROG Phone610 (LUX)
  • 176.Xiaomi Mi 6609 (LUX)
  • 177.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)
  • 178.Apple iPhone 6 Plus605 (LUX)
  • 179.OnePlus 10 Pro605 (LUX)
  • 180.CAT S61603 (LUX)
  • 181.Xiaomi Mi Mix 3603 (LUX)
  • 182.Huawei Mate 30 Pro603 (LUX)
  • 183.Xiaomi 11T Pro603 (LUX)

Rămâne totuşi sub iPhone X şi Huawei P20 Pro. Setările sunt ultra generoase şi puteţi umbla la luminozitate (inclusiv cea auto). Aveţi şi Smart Screen, Always On Display, App Scaling (pentru formatul 18:9) şi putem seta refresh rate-ul pe 60 sau 90 Hz, asta pentru fiecare joc sau pentru toată interfaţa. Avem şi setări pentru gesturile navigaţionale, pentru mărimea itemurilor afişate pe ecran, mărimea fontului şi tipul fontului.

Luminozitate ecran ASUS ROG Phone

ASUS Splendid e la posturi şi acum, cu filtru de lumină albastră, reglaj de temperatura a culorii, nuanţei şi saturării. Color Mode poate fi setat pe Wide Color, Standard sau Custom. Un ecran excelent, care deserveşte gamerii la fix, fie că jucaţi Darkness Rises, Fortnite sau Asphalt 9. Fluiditatea e net peste toate flagship-urile de pe piaţă. 

  • 1234
ASUS ROG Phone9,0610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×