ASUS ROG Phone 6 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.465 ori
<b>ASUS ROG Phone 6 Pro review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>ASUS a ajuns la a cincea generaţie de telefon de gaming ASUS ROG şi dacă va mira că e un "6" în nume, asta e pentru că a fost evitat ROG Phone 4 din cauza superstiţiilor legate de cifră "4" în Asia. Ultimul an ne-a adus şi o versiune de toamnă cu "S" în n

Introducere

ASUS a ajuns la a cincea generaţie de telefon de gaming ASUS ROG şi dacă va mira că e un "6" în nume, asta e pentru că a fost evitat ROG Phone 4 din cauza superstiţiilor legate de cifră "4" în Asia. Ultimul an ne-a adus şi o versiune de toamnă cu "S" în nume, dar şi tot mai multe ramificări în ediţii Ultimate, Tencent şi altele de gen. Acum lucrurile sunt simple: în 2022 avem un ASUS ROG Phone 6 şi un ASUS ROG Phone 6 Pro. Primul are preţ recomandat de 5099 lei, iar al doilea, cel pe care îl testăm noi de 6599 lei.

Vine cu 18 GB RAM, în versiune de culoare Stormy White şi este şi primul nostru contact cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Suntem tare curioşi să vedem ce e diferit la chipsetul produs de TSMC faţă de Snapdragon 8 Gen 1 produs de Samsung. Are şi butoane laterale de gamign cu noi modalităţi de control, primeşte un Active AeroCooler 6 uriaş, cu 4 butoane extra de gaming şi ne-a sosit şi un controller Kunai pentru a pune serios la treabă Apex Legends Mobile şi Diablo Immortal pe telefon. 

Avem şi jumătate de TB de stocare, ecran secundar PMOLED în spate, logo luminos personalizabil şi parcă un look mai simetric al spatelui. Până şi certificarea IP şi-a găsit loc în ocupată lista de dotări. Poate cea mai importantă schimbare e la nivel de meniu/consola de gaming: Armoury şi Game Genie au fost reorganizate. Am testat telefonul pe parcursul unei săptămâni şi suntem gata să vă spunem dacă merită atenţia şi efortul financiar. 

Design ASUS ROG Phone 6 Pro

Perfect adaptat la utilizarea în landscape, la gaming

Trebuie să recunosc că ASUS m-a surprins cu acest telefon din punct de vedere al designului. În sfârșit aduce simetrie în look-ul spatelui, păstrând totuși abordarea SF angulară. ROG Phone 6 este în sfârșit și frumos, nu doar puternic. În plus acesta a devenit rezistent și la apă, primind certificare IPX4. E mai degrabă stropirea cu lichide şi ceva perspiraţie, decât rezistența clasică la apă şi praf. 

Video-review ASUS ROG Phone 6 Pro, secțiunea Design

Terminalul măsoară 10.3 mm în talie şi cântăreşte 239 de grame, cu 1 gram mai puţin decât iPhone 13 Pro Max. Materialele sunt arhicunoscute: sticla şi metal, într-o fuziune brici. În spate se afla atât un afișaj de tip LED cu motto-ul "Dare to Play" ("îndrăznește să joci") - personalizabil la colorit, intensitate şi ritm de iluminare, dar și un ecran PMOLED cu conținut configurabil (animaţii), sub care este scris "For those who dare" ("pentru cei care îndrăznesc"). Par să fie la modă citatele inspirationale, pentru că le-am tot văzut şi pe Always On Display-uri. 

Telefonul este cât se poate de manevrabil şi prietenos cu utilizarea în landscape, mai ales că avem şi port USB-C dedicat pentru încărcare jos (jos în landscape, în stânga în portrait). Poate doar camera să fie puţin în calea degetelor, dar depinde şi de ce priza ai. Butoanele tactile laterale sunt destul de comodare, dar le prefer totuşi pe cele fizice de pe POCO F4 GT. E drept că primim şi unele fizice pe ventilatorul cel nou Aero Active Cooler. 

Telefonul se găseşte doar pe nuanţa Storm White, care duce cu gândul la estetică unui Storm Trooper din Star Wars, cumva. Avem şi LED de notificări în fata telefonului, deasupra ecranului şi camera nu e integrată într-un orificiu în ecran, nici breton, ci tot deasupra ecranului. Am şi o veste bună: la dimensiuni de 173 x 77 x 10.3 mm telefonul ar fi aproape de ROG Phone 5 şi 5S, deci compatibil cu accesoriile lor. Pe de altă parte AeroActive Cooler 6 este special creat pentru acest telefon şi pentru ROG Phone 6. 

Concluzia? Construcţie solidă, rigidă, aderență OK şi spatele nu preia uşor amprentele şi grăsimea. Avem şi protecţie Gorilla Glass Victus în faţă. E un telefon masiv, dar lumea ştie în ce se bagă.

Display ASUS ROG Phone 6 Pro

Luminos, prietenos cu degetele şi cu sesiunile lungi de Diablo

Primul lucru pe care îl observi la displayul lui ASUS ROG Phone 6 Pro e faptul că are muchii cam groase, nu e edge to edge. ASUS nu a folosit nici un orificiu în ecran pentru camera selfie, ci a pus cameră deasupra sa. Trebuie să ne gândim însă că această ramă mai consistentă este utilă prin prisma faptului că ea împiedică atingerile accidentale de ecran, care pot afecta negativ cursul jocului. Poți pierde o partidă de Free Fire sau PUBG din cauza unei astfel de atingeri şi de asta tot critic eu telefoanele cu muchii curbate ca imperfecte pentru gaming. 

Video-review ASUS ROG Phone 6 Pro, secțiunea Display

Panoul de 6.78 inch AMOLED are un refresh rate uriaș, de 165Hz, iar calitatea acestuia este desăvârșită. Afişează 1 miliard de culori, suporta HDR10+, atinge până la 1200 de nits de luminozitate şi are rezoluţie de 2448 x 1080 pixeli. Vine cu Gorilla Glass Victus ca protecţie. Nu uităm şi de timpul de răspuns de 1 ms sau de touch sampling rate-ul de 720 Hz. Există şi latenta la atingere de 23 ms. Mai vreţi cifre, detalii, specificaţii inginereşti? Mai avem!

Ecranul are contrast de 1.000.000:1, protecţie SGS Eye Care 6.5% şi SGS Seamless Pro. Există şi o peliculă AS pentru reducerea fricţiunii când ai degetele transpirate. Completăm cu acoperire a standardului de culoare DCI-P3 de 111.23% şi sRGB de 150.89%, plus Delta E Average <1. ASUS a inclus până şi propriul cip Pixelworks i6 pentru ecran. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 97.ASUS ROG Phone 6 Pro715 (LUX)
  • 98.Xiaomi 12T Pro714 (LUX)
  • 99.OPPO Reno 3 Pro (5G)706 (LUX)
  • 100.OPPO Find X2 Neo706 (LUX)
  • 101.Samsung Galaxy A35702 (LUX)
  • 102.OPPO Reno6 Pro 5G701 (LUX)
  • 103.OnePlus 8T696 (LUX)
  • 104.Allview Soul X6 Xtreme694 (LUX)
  • 105.ASUS Zenfone 10693 (LUX)

Cum am resimţit experienţa cu acest ecran. Avem unghiuri largi de vizualizare și culori strălucitoare. E un panou luminos, foarte fluid la secvenţe de acţiuni în jocuri şi are un contrast perfect la soare. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 715 LUX. A depăşit ASUS ROG Phone 5s cu ai săi 600 LUX, Nubia Red Magic 6S Pro, dar e sub Galaxy S22 Ultra şi Huawei P50 Pro. 

Intrăm în setări şi aflăm că putem seta refresh rate-ul pe 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz, 144 Hz şi 165 Hz, dar există şi un mod Auto. Nu uităm şi de zona ASUS Splendid, cu setări de culoare pentru ecran: Optimal, Natural, Cinematic, Standard. Există şi un slider pentru temperatura culorii, care se poate regla pe mai Cald sau mai Rece. Ecran excelent pentru jocuri!

  • 1234
ASUS ROG Phone 6 Pro910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×