Apple iPhone 7 Plus Review (Introducere, Design, Display)

3.332 ori
<b>Apple iPhone 7 Plus Review</b>După iPhone 7 vine şi iPhone 7 Plus în teste la Mobilissimo.ro, celebrul telefon cu cameră duală de la Apple şi o premieră pentru firma din Cupertino. Cu această ocazie avem şansa să vedem cum arată şi cum se simte o unitate Jet Black, pentru că testăm..

Introducere

După iPhone 7 vine şi iPhone 7 Plus în teste la Mobilissimo.ro, celebrul telefon cu cameră duală de la Apple şi o premieră pentru firma din Cupertino. Cu această ocazie avem şansa să vedem cum arată şi cum se simte o unitate Jet Black, pentru că testăm varianta de 128 GB Jet Black al lui iPhone 7 Plus. Terminalul cu ecran de 5.5 inch a debutat la începutul toamnei şi aduce mici modificări estetice față de predecesor, dar şi un salt de performanţă faţă de iPhone 7.

Are mai mult RAM, ecran mai mare şi acea cameră duală, în rest propune aceleaşi dotări ca şi modelul mai mic. Îl găsiţi pe iPhone 7 Plus la Orange România la preţul de 879 euro în versiunea de 32 GB, respectiv 989 euro în cea de 128 GB şi 1109 euro în cea de 256 GB. Handsetul se găseşte pe nuanţe ca Jet Black, negru normal, argintiu, auriu şi rose gold.

iPhone 7 a făcut o impresie bună, cu toate că deseori a lăsat impresia de iPhone 6Ss. Să vedem dacă şi iPhone 7 Plus se încadrează în acelaşi tipar... marcând un nou ciclu de upgrade de 3 ani la Apple.

Design Apple iPhone 7 Plus

Prea puţină noutate, revoluţia e amânată

Aş vrea să vă zic că iPhone 7 Plus are un design revoluţionar, dar aş păcăli realitatea. E de fapt acelaşi format pe care îl tot vedem de la iPhone 6 încoace, cu câteva mici chichiţe, astfel încât Apple să intre în rândul lumii. Telefonul e acum rezistent la apă şi praf, nu mai are jack audio, are decupajele antenelor reduse şi butonul Home nu mai este mecanic, ci tactil.

Corpul rămâne de tip unibody şi metalic, doar că varianta Jet Black pe care o testăm noi nu da senzaţia de metal, ci mai degrabă de plastic, sticlă sau ceramică. E foarte glossy spatele acestui model, alunecos şi se zgârie uşor, din păcate. Asta nu îl face mai puţin elegant! Aspectul acesta de limuzină lucioasă îl prinde pe iPhone 7-le cel mare, deşi parcă e păcat să ascunzi această carcasă arătoasă în spatele unei huse, necesară dacă nu vrei zgârieturi.

E un telefon alunecos, mult mai masiv decât alte modele cu diagonală de 5.5 inch şi greu la 188 grame. E drept că e mai uşor decât iPhone 6S Plus (192 grame), iar el păstrează aceeaşi talie, de 7.3 mm. Camera duală iese în relief puţin, destul cât să facă telefonul să "agaţe" pe o față de masă sau o masă din sticlă. Butoanele au feedback bun, iar utilizarea cu o singură mână e problematică, dacă luăm în calcul formatul alungit.

Eleganța cu sacrificii parcă nu mai merită în ziua de azi, iar iPhone 7 Plus nu reuşeşte să ne facă să ne clătim ochii. Poate la anul...

Display Apple iPhone 7 Plus

Unde-s recordurile de altă dată?

Ne place să vedem telefoane care bat recorduri, doar că uneori am zis că e cazul să se mai domolească cursa luminozităţii ecranelor pentru că Samsung sarea calul cu 900 LUX pe un model Edge de anul trecut. 500 sau 600 LUX mi se par suficienţi, iar la modelele cu pretenţii excelenta valoare de 400 LUX mă va face să strâmb din nas deja. Deh, când te înveţi cu prea binele...

Ecranul lui Apple iPhone 7 Plus vazut la microscop (pixeli de tip RGB Stripes)

iPhone 7 Plus are un ecran IPS LCD de 5.5 inch, cu iluminare LED şi rezoluţie Full HD. Pe hârtie oferă contrast de 1300:1, suport wide color şi aduce şi 3D Touch, neschimbat că experienţa de apăsare pe ecran la diferite nivele de presiune, dar primind extra opţiuni la apăsarea pe iconuri. Experienţa de vizualizare am asociat-o cu un panou luminos, cu culori vii, dar care nu sar în ochi ca pe AMOLED, claritate şi contrast OK, plus unghiuri largi de vizualizare.

Luminozitate ecran iPhone 7 Plus

Pixelii au aranjamentul deja clasic RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul ne-am oprit la 418 LUX, deşi în realitate parcă e mai luminos panoul. În cazul lui iPhone 7 Plus rezultatul e doar bun şi atât şi chiar mic pentru un model iPhone. Depăşim LG G5 sau LeEco Le Max 2, dar suntem sub iPhone 6S cu ai săi 618 LUX de exemplu.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • +
  • 435.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)
  • 436.LG G6418 (LUX)
  • 437.Apple iPhone 12 Pro Max418 (LUX)
  • 438.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
  • 439.Motorola Moto G Pro415 (LUX)
  • 440.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
  • 441.Nokia 8.3 5G413 (LUX)
  • 442.Huawei P40 Lite 5G412 (LUX)
  • 443.Huawei P10 Plus411 (LUX)

Ne depăşeşte şi iPhone 7, cu 532 LUX. Setările aduc funcţii tipice, ca Auto Brightness, Night Shift (elimină lumina albastră şi oferă lumina caldă, pentru a nu influenţa negativ somnul), mărimea textului, text Bold şi vizualizare Standard/Zoomed. Toate bune şi frumoase, dar un 70 de LUX în plus nu strica deloc...

  • 1234
Apple iPhone 7 Plus9,1010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×