Allview Soul X7 Pro Review în detaliu (Introducere, Design, Display)

6.372 ori
<b>Allview Soul X7 Pro Review în detaliu</b>Primul telefon important lansat de Allview în 2020 este chiar acest Allview Soul X7 Pro. Este începutul unei noi serii şi al unei noi direcţii, pentru că vine cu procesor Snapdragon şi este şi primul Allview cu o cameră quad în spate. Mai inaugurează..

Introducere

Primul telefon important lansat de Allview în 2020 este chiar acest Allview Soul X7 Pro. Este începutul unei noi serii şi al unei noi direcţii, pentru că vine cu procesor Snapdragon şi este şi primul Allview cu o cameră quad în spate. Mai inaugurează şi camera selfie decupată în ecran. A fost anunţat în această lună, pe 14 mai şi se remarcă prin corpul din sticlă şi metal, dar şi ecranul cu muchii destul de înguste. Preţul "de listă" este 999 lei 899 lei, dar Allview a oferit şi o reducere de 200 de lei în perioada de precomandă.

Terminalul vine doar pe negru şi este o sumă de noutăţi îmbinată cu o sumă de compromisuri. Pentru fiecare atribut unde Allview a adus ceva nou există şi un compromis făcut de braşoveni, pentru a reuşi să ţină preţul mai jos. Telefonul mai inaugurează şi un asistent AVI care îţi citeşte mesaje/notificări cu voce tare. Impresii despre smartphone, teste de performanţă, mostre foto/video şi alte detalii aflaţi în următoarele rânduri în recenzie.

Design Allview Soul X7 PRO

Îmi aminteşte de OnePlus X, în sensul pozitiv

Allview Soul X7 Pro este perfect aliniat cu trendurile momentului că design: bifează "sandvişul" din sticlă şi metal, camera selfie decupată în ecran şi un ecran cu muchii înguste. Este o raritate la Allview să vedem un telefon cu spate şi fata din sticlă, dar e o abordare binevenită, care creşte cota handset-ului.

Video-review Allview Soul X7 Pro, secțiunea Design

Greutatea de 193 de grame poate părea mare pentru un terminal cu diagonală de 6.53 inch, dar este bine distribuită. E un telefonul destul de lung şi lat, aşa că utilizarea cu o singură mână e ceva mai grea, doar dacă nu ai o mână mare. Rama din aluminiu măsoară 8.3 mm, iar aderenta telefonului este OK. Marginile sunt uşor rotunjite, iar telefonul da senzaţia de construcţie solidă şi robustă în mână. Apreciem că avem o cameră quad care nu iese în relief prea mult şi nu deranjează ochiul că design.

Zona din jurul camerei poate atrage ceva praf şi scame, iar spatele poate atrage amprente şi grăsime, aşa că o husă ar fi o idee bună. Păcat că nu am primit una la pachet. Avem măcar în pachet o protecţie pentru ecran totuşi. Cititorul de amprente e pus la îndemână, iar butoanele de volum şi Power sunt şi ele ergonomic amplasate şi răspund bine la apăsări. Ce mi se pare important de menţionat e că orificiul pentru camera selfie e mai mare decât în randările oficiale ale telefonului şi muchiile, chiar dacă înguste, nu sunt atât de super înguste şi rotunjite că în randări.

Display Allview Soul X7 PRO

Destul de luminos, plăcut la gaming şi video

Allview Soul X7 Pro intră cu adevărat în anul 2020 ca format, adoptând trendul unui ecran 19:9 cu muchii înguste. E vorba despre un panou TFT LTPS aici cu diagonală de 6.53 inch şi cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. Are protecţie Gorilla Glass şi un decupaj discret pentru camera selfie în colţul din stânga sus.

Video-review Allview Soul X7 Pro, secțiunea Display

Este uşor curbat pe margini şi păstrează o uşoară "bărbie" în zona de jos. Aş vrea să remarc totuşi că nu e la fel de îngust în muchii precum îl prezentau randările sale de dinainte de lansare. Ecranul mi s-a părut destul de luminos, inclusiv în sesiunea foto pe care i-am realizat-o acestui smartphone. Nu are cele mai vii culori, nefiind un IPS LCD sau OLED, dar s-a descurcat decent la playback video şi gaming. Culorile sunt calibrate acceptabil, dar album poate fi lăptos. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi contrastul acceptabil, doar să nu prindeţi o vreme toridă de vară, în care display-ul nu ar mai face faţă.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 475.Allview Soul X7 PRO390 (LUX)
  • 476.ASUS ZenFone Zoom ZX551ML388 (LUX)
  • 477.ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition388 (LUX)
  • 478.Motorola Moto G5388 (LUX)
  • 479.Allview Soul X5388 (LUX)
  • 480.Nokia 8.1388 (LUX)
  • 481.Huawei P10 Lite386 (LUX)
  • 482.Xiaomi Mi 4i385 (LUX)
  • 483.Vernee Apollo Lite385 (LUX)

La testul microscopul am observat un aranjament al pixelilor RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 390 de LUX. Noi avem ca stacheta 400 de LUX, deci suntem în grafic. Depăşim Motorola One Macro şi Xiaomi Redmi Note 8T, dar suntem sub Soul X6 Xtreme cu un un impresionant 300 de lux. Xiaomi Mi A3 e mai luminos cu 100 LUX. Apropo, Galaxy S20 Ultra e peşte cu doar câteva zeci de LUX. Avem şi reglaje de luminozitate, funcție de Lumină de Noapte, dimensiunea fontului şi Economizor de Ecran.

Un ecran OK pentru preţul plătit.

  • 1234
Allview Soul X7 PRO7,8510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×