Allview P8 Energy Review + concurs: telefonul power bank e un mamut multimedia şi o surpriză plăcută pe partea de cameră (Video) (Introducere, Note)

2.377 ori
<b>Allview P8 Energy Review + concurs: telefonul power bank e un mamut multimedia şi o surpriză plăcută pe partea de cameră (Video)</b>Nu se &icirc;nt&acirc;mplă &icirc;n fiecare zi să testăm un telefon care are o baterie ce ar face şi o tabletă de 7 inch să roşească. E vorba despre Allview P8 Energy, care a avut parte de un preview de la noi luna trecută şi recent şi de un...

Introducere

Nu se întâmplă în fiecare zi să testăm un telefon care are o baterie ce ar face şi o tabletă de 7 inch să roşească. E vorba despre Allview P8 Energy, care a avut parte de un preview de la noi luna trecută şi recent şi de un unboxing, iar azi puteţi citi recenzia sa. Terminalul vă este oferit la concurs, dacă urmaţi regulile de la finalul acestui material. Şi acum să vedem ce ne rezervă acest battery phone.

Lansat în această toamnă, smartphone-ul costă 1.349 lei şi vine pe alb, negru sau auriu. El măsoară 8.5 mm în grosime şi cântăreşte 212 grame, fiind deci cu 55 de grame mai greu decât un HTC One M9, sau cu 40 de grame mai greu decât un iPhone 6 Plus. Reţineţi şi că talia de 8.5 mm e excelentă având în vedere bateria de 6000 mAh, iar acest telefon e mai subţire decât HTC One M9 (9.6 mm) sau ASUS ZenFone 2 Laser (10.8 mm).

Allview P8 Energy, partea spate

Lungimea sa e similară cu cea a lui ZenFone 2 Laser şi handsetul e cu 6 mm mai scurt decât iPhone 6 Plus. Şasiul e foarte solid, aderența e bună, iar construcţia e excelentă. Rama metalică e foarte bine ranforsata şi în mod surprinzător utilizarea cu o singură mână e destul de comodă. În zona frontală a acestui device descoperim senzorii, difuzorul pentru convorbiri, camera frontală, LED-ul de status şi 3 butoane capacitive.

Allview P8 Energy recenzia telefonului

În spate se află camera principală, blitzul LED şi un microfon, plus difuzorul. Deci acea platoşă din spate pare fabricată din metal, ea este de fapt din material plastic. Sus găsim jackul audio şi emiţătorul infraroşu, iar jos sunt integrate încă un microfon şi portul microUSB. În stânga lui Allview P8 Energy avem parte de tray-ul dual micro SIM, care se scoate folosind o cheiţă metalică.

Cheita lui Allview P8 Energy

Tot o cheiţă folosim şi pentru a scoate slotul microSD din dreapta, iar în această zonă avem acces la butonul Power şi cele de volum, toate cu feedback bun. Acest model e subţire pentru bateria pe care o oferă, e solid construit, dar rămâne totuşi un telefon greu, de peste 200 de grame pe cântar. El primeşte nota de 9.1 din 10 pentru design.

Trecând la hardware, Allview P8 Energy include printre specificaţii un display de 5.5 inch, un AMOLED OGS, cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 3. Avem parte şi de un procesor quad core MediaTek MT6735 de 64 bit, tactat la 1.3 GHz şi folosind core-uri Cortex A53 şi proces de producţie de 28 nm. Printre dotări se numără şi un GPU Mali T720, 2 GB RAM, 16 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 128 GB, o cameră principală de 13 MP şi secundară de 5 MP.

Specificatii Allview P8 Energy

Conectivitatea e acoperită cu următoarele opţiuni: LTE (FDD şi TDD), cu viteza de download de până la 150 Mbps, HSDPA, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n 5 GHz, WiFi Direct, HotKnot, infraroşu, microUSB 2.0, GPS şi radio FM. Senzorii sunt accelerometru, giroscop, de proximitate, luminozitate şi magnetic, iar lista de dotări se încheie cu sonorizarea DTS. Pentru hardware îi acordăm acestui model nota de 9 din 10 şi asta din cauză că are un CPU cam vechi şi modest.

În ce priveşte bateria, punctul principal de interes aici este o unitate de 6000 mAh dual cell (Li-Po), iar handsetul vine la pachet cu un încărcător de 5V/2000 mA, ce suportă încărcare rapidă. Pe hârtie aceasta bateria oferă 750 de ore de funcţionare în standby, 1500 de minute de convorbiri, 4 zile de utilizare mixtă, 120 de ore de muzică, 12 ore de jocuri sau 23 de ore de vizualizare video.

Allview P8 Energy - Test baterie, video playback

Încărcătorul va face ajustări automat între 12V/1.3A şi 5V/2A. Cu o încărcare de 10 minute ni se promite că vom obţine 75 de ore de standby şi 5 ore de convorbiri. La testul nostru obişnuit de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 200 LUX am atins un uriaş timp de 22 ore şi 24 de minute. Depăşim astfel recordul lui Lumia 1520, care a ajuns la 17 ore, dar şi modele ca Allview P6 Energy (12 ore şi 9 minute) sau iPhone 6 Plus (12 ore).

Allview P8 Energy - Test baterie PCMark

Acest model domină toate testele de baterie de până acum. La testul PCMark de utilizare continuă am atins 16 ore şi 20 de minute, ceea ce iar e excelent. Suntem peste Allview P6 Energy, ce atinge 11 ore şi 24 de minute, dar şi peste ASUS ZenFone 2 Laser, care ajunge la 8 ore şi 16 minute. Am prins lejer 2 zile de utilizare mixtă, poate chiar 3.

Allview P8 Energy - Test baterie (incarcarea)

Încărcarea se realizează în doar 3 ore şi 10 minute, cu menţiunea că primii 25% se încarcă în 30 de minute. Aici stăm mai bine decât ASUS ZenFone 2 Laser, care se încarcă în 3 ore şi 24 de minute să Xperia Z3, care se încarcă în 3 ore şi 30 de minute, sau iPhone 6 Plus (3 ore şi 16 minute). Evident, există terminale care se încarcă mai rapid: Xperia M5 (3 ore şi 4 minute), HTC Desire 820 (2 ore şi 57 de minute) sau Allview X2 Xtreme (2 ore şi 44 de minute).

Un aspect foarte important aici e rolul de power bank al acestui telefon, ce poate servi uşor drept baterie externă. El poate încărca simultan două terminale, inclusiv modele iPhone, având un cablu adaptor cu terminaţie Lightning la pachet. Am încărcat al meu iPhone 5 de la Allview P8 Energy în 1 oră şi 40 de minute, modelul Allview pierzând doar 30% din baterie în acest proces.

Allview P8 Energy - Power management

În zona de Setări avem opţiuni Power Manager, cu 3 moduri principale: None, Normal Mode şi Extreme. În modul Normal putem alege să rulăm mai puţine aplicaţii în fundal, să aplicăm o temă întunecată în meniuri şi să dezactivăm opţiuni de conectivitate. Extreme Mode oferă o interfaţă alb/negru şi acces doar la funcţiile principale de apelare şi mesagerie.

Cu 5% baterie obţineţi 3 ore de convorbiri în acest mod. Alte setări legate de Power Saving sunt: Intelligent Power Saving at Night, Intelligent Memory Clean Up sau Standby Intelligent Power Saving. Nota bateriei este evident de 10 din 10, aceasta fiind cea mai bună baterie testată la Mobilissimo.ro.

Allview P8 Energy pe partea audio

Trecem la acustică, unde ne întâmpină un difuzor în spate, cu sonorizare DTS şi amplificare audio inteligenta. Aplicaţia muzicală are un UI ce aminteşte de MIUI şi vine cu iconuri mari şi design minimalist. Opţiunile incluse aici sunt cele de culoare pentru temă, "shake to change song" şi egalizatorul. El are o opţiune DTS cu secţiuni dedicate pentru diferite tipuri de căşti şi moduri de egalizare pentru diferite genuri muzicale, plus un mecanism custom cu 5 canale de frecvenţe. Acestea au slidere asociate pentru reglaje din partea utilizatorului.

Playerul lui Allview P8 Energy

Experienţa acustică ne-a făcut să descoperim că şi dacă ajungem la volum maxim, mai există o treaptă extra a volumului pentru un boost de volum, care chiar funcţionează. Difuzorul are volum ridicat, bas de calitate, sunet clar şi cald şi nu e acoperit prea mult pe o suprafaţă plată. Am remarcat şi un pic de distors cu acea funcţie de extra volum.

Castile lui Allview P8 Energy

Căştile au un fir care se încurca uşor, buds-uri cu look metalic şi elegant, sunt comode, elegante şi izolează zgomotul excelent. Basul e bun la căşti şi notele înalte se aud bine. Odată conectate căştile avem acces la opţiunile extra din EQ, precum Standard, Headset, Ears Headset, Earphone Headset, Soundbox şi Custom. Cele Custom sunt: DTS Focus, DTS Trubass, DTS Space, DTS Definition şi DTS Center.

Allview P8 Energy - Putere volum

Avem parte şi de radio FM aici, cu o interfaţă minimalistă şi funcţie de înregistrare FM. La testul cu decibelmetrul am atins 81.5 dBA în faţă şi 82.6 dBA în spate. Depăşim astfel Huawei Mate S (80.7 dBA în faţă) sau Huawei Honor 6 (81 dBA în faţă), dar suntem sub Huawei P8 Lite (82.9 dBA), iPhone 6 Plus (83.8 dBA) sau Allview E2 Jump (89.6 dBA).

Pentru aspectul multimedia acest telefon primeşte nota de 9.2 din 10.

Ecranul lui Allview P8 Energy

Display-ul AMOLED de 5.5 inch este următorul analizat, cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, protecţie Gorilla Glass 3 şi soluţie OGS. Playerul video include opţiunile DTS şi Pop up Play, iar ecranul oferă o imagine clară, negru adânc şi culori vii, poate puţin suprasaturate. Deranjează puţin acele muchii negre din jurul ecranului la nivel estetic, iar contrastul este la nivel mediu.

Ecranul lui Allview P8 Energy la microscop

În bătaia soarelui telefonul nu stă chiar excelent, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii au un setup rar întâlnit, identic cu cel de pe Galaxy Note 2. E vorba despre RGB Stripe cu pixel albastru alungit, cu delimitări negre şi cu 2 subpixeli per pixel albastru: unul verde şi unul roşu. Motivul adoptării unui panou de genul a fost pentru Samsung la vremea lui Note 2 durata de viaţă mai lungă a unui astfel de panou faţă de cel standard AMOLED.

Luminozitate ecran Allview P8 Energy

La testul cu luxmetrul am atins 471 cu Allview P8 Energy, deci stăm foarte bine, mai ales că depăşim LG G4 (432 LUX), OnePlus 2 (460 LUX) sau HTC One M8 (463 LUX). Există totuşi modele mai luminoase: Galaxy S5 (480 LUX), Evolio Onyx (564 LUX) şi iPhone 6 (570 LUX). Intrăm în zona Settings, unde găsim opţiuni legate de luminozitate (Adaptive Brightness, Economical Backlight) şi mărimea fontului.

Nota pentru display este de 8.9 din 10 şi deşi ecranul e foarte luminos, e uşor suprasaturat şi are acea muchie neagră inestetică.

Camera lui Allview P8 Energy

Să discutăm şi despre cameră. Primim în spate o cameră de 13 MP, cu senzor Samsung S5K3M2 ce măsoară 1/3.06 inch şi are pixeli de 1.12 microni. Senzorul este de tip ISOCELL, iar camera aceasta se afla şi pe Xiaomi Mi 4c. În față avem o cameră de 5 MP pentru selfie. Allview afirmă că acest model e capabil de focalizare în 0.39 secunde şi fotografiere în doar 0.37 secunde.

Interfata camerei lui Allview P8 Energy

Aplicaţia camera se deschide foarte rapid, iar interfaţa e tipică pentru un Allview cu Lollipop la bord: colorată şi bine organizată. Zona de Setări oferă opţiuni ca Anti Banding, Ghid, Geotag, Timer sau rezoluţie (13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9), Mod Captură (Normal sau Touch) şi funcţii asociate butoanelor de volum. Există 3 opţiuni pentru blitz şi modurile principale de captură sunt următoarele: Face Beauty (cu mărime a ochilor, albire a tenului, fata mai subţire), Filter, Night, Pro, Magic Focus, Panorama, Normal, Take Anytime, HDR sau Pic Note. Acesta din urmă poate crea un PDF dintr-o fotografie a unei tablete din sala de clasă sau manual.

Setari camera Allview P8 Energy

Funcţia Pro include slidere pentru reglaje aduse expunerii, ISO până la 1600, balansului de alb sau shutter-ului (de la 1/30 secunde la 14 secunde). Puteţi regla şi focalizarea de la macro la infinit. Opţiunile video sunt rezoluţia (Full HD, HD sau mai scăzute), moduri scenă, anti banding, expunere, anti shake, balans de alb şi microfon. Experienţa de captură aduce focalizare rapidă, fotografiere rapidă, zoom fluid, dar expunerea se schimbă prea rapid.

Mostra foto Allview P8 Energy

Avem acele 2 frame-uri pentru expunere şi metering suprapuse din start şi fără a ţine apăsat pe ecran. Am realizat 2 seturi de fotografii aici: unele în Braşov şi unele în Bucureşti. Captura la interior arată bine, cu detalii bune, iar HDR-ul scoate la lumina bine fotografiile în mediile întunecate, dar în cele iluminate le supraexpune. Anumite capturi au o expunere exagerată, dar în mare nu am avut vreun cadru stricat sau blurat din toate zecile de fotografii, ceea ce e bine.

Selfie cu Allview P8 Energy

Capturile landscape de pe Tâmpa din Braşov au arătat foarte bine şi la zoom in nu am pierdut prea multe detalii. Culorile sunt realiste şi selfie-ul a arătat bine, la capitolul textura a pielii sau chiar fundal. Iluminarea fotografiilor cu camera principală e bună şi focalizarea e excelentă. Panorama are rezoluţia cam mică (4608 x 1184) şi e puţin curbată.

Prim plan cu Allview P8 Energy

Culorile arată excelent, iar prim planurile cu jucării sau flori au ieşit şi ele bine. Magic Focus blurează bine fundalul şi scoate la înaintare prim planul. Nuanţele de albastru au arăt în mod special bine şi avem şi macro-uri cu flori reuşite. Aş putea spune că acesta e telefonul Allview midrange cu cea mai bună cameră testată în ultima vreme.

Mostra foto Allview P8 Energy

Culorile sunt mai vii decât la Allview X2 Xtreme şi suntem cam cu 15% sub acel model, ceea ce e un compliment. Depăşim clar telefoane ca Samsung Galaxy S4 şi HTC Desire 820 la captura foto. Suntem multe cadre în care consider că acest model se descurcă mai bine decât Xperia M5 chiar. Pe partea de video am filmat în Full HD, formatul 3GPP, frame rate de 25 FPS şi bitrate de 14 Mbps.

Primele 2 clipuri din Braşov au probleme cu vântul, dar claritatea şi culorile sunt OK. Stabilizarea nu prea e bună, iar la zoom în detaliile sunt OK. Unele probleme cu expunerea există, inclusiv în clipul cu Piaţa Sfatului, dar claritatea e fantastică aici. Clipul cu acel câine ne aduce o textură excelentă a asfaltului şi blănii animalului, iar culorile şi claritatea sunt bune.

Clipurile realizare în Bucureşti sunt uşor supraexpuse, dar clare şi OK stabilizate. De obicei captura 3GPP dezamăgeşte crunt, dar de această dată mă pot declara mulţumit de rezultate. Depăşim la filmare chiar 50% dintre telefoanele Huawei testate în acest an, care nu filmau chiar excelent, deşi filmau în MP4. Clar depăşim şi HTC Desire 820 care nu filma deloc mulţumitor.

Camera e surprinzător de bună pe acest battery phone, ce primeşte nota de 9.5 din 10 pentru acest aspect.

Allview P8 Energy nu se supraincalzeste

Editarea foto se face cu filtre, rame, crop, straighten şi alte opţiuni stas. În ce priveşte temperatura, după 15 minute de jucat Riptide GP2 am atins 38 grade Celsius, deci nu există supraîncălzire aici. Nota pentru temperatura este de 10 din 10. Browserul web este rapid iar tastatura virtuală este cea stock din Android, comodă şi bine spaţiată.

Review Allview P8 Energy

Pe partea de telefonie şi conectivitate am înregistrat următoarele aspecte: lipsa de NFC şi WiFi a sau WiFi ac. GPS-ul ne-a localizat rapid, avem parte de microfon dual pentru convorbiri, care anulează bine zgomotul de fond şi un sunet clar. Există şi funcţie Speed Dial, Black List şi reducere a zgomotului de fond, plus claritate bună la convorbiri şi volum ridicat.

Nota pentru conectivitate este de 9.5 din 10.

Să trecem acum la benchmark-uri, unde am comparat Allview P8 Energy cu Huawei Honor 4X, Philips Xenium i908 şi HTC Desire 820. Aceasta e o bătălie între un MediaTek MT6735 + 2 GB RAM versus un HiSilicon Kirin 620 + 2 GB RAM versus un MediaTek MT6592 + 2 GB RAM versus un Snapdragon 615 + 2 GB RAM. Reţineţi că bătălia se da între un CPU quad core şi 3 chipset-uri octa core. Iată rezultatele în teste:

Allview P8 Energy

În concluzie Allview P8 Energy câştiga 3 din 12 teste, iar fără modelul HTC 4 din 12. El e destul de apropiat de modelele octa core, dar procesorul e totuşi unul destul de vechi. Nu înregistrăm totuşi lag şi jocurile precum Riptide GP2 arată bine şi rulează bine. Pentru benchmark-uri acest model primeşte nota de 8.3 din 10. Trecem acum la OS şi UI, unde terminalul vine cu Android 5.1, cu mici modificări, în mare oferind o experienţă stock.

Allview P8 Energy Review + concurs: telefonul power bank e un mamut multimedia şi o surpriză plăcută pe partea de cameră (Video)

Multitasking-ul e pe bază de carusel, iar dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de widgeturi, efecte şi aplicaţii, cu widgeturi destul de arătoase. În porţiunea dropdown se află notificările, iar dacă facem swipe în sus accesăm zona Quick Settings, cu opţiuni legate de conectivitate şi shortcut-uri către lanterna, Fake Call şi slider pentru luminozitate.

În Setări găsim funcţii de criptare, gesturi Smart (Smart Dial, Pause Alarm, Smart Bright Screen şi opţiuni de desenare a simbolurilor pe ecran pentru a deschide aplicaţii), plus deja faimosul buton Suspend. Pe lista de aplicaţii preinstalate nu se afla bloatware, din fericire. Iată listă:

  1. Bitdefender Mobile Security
  2. Browser
  3. Calculator
  4. Calendar
  5. Chameleon
  6. Chrome
  7. Compass
  8. Drive
  9. Email
  10. Facebook
  11. File Explorer
  12. FM radio
  13. Gmail
  14. Google
  15. Google+
  16. Google Settings
  17. Hangouts
  18. Maps
  19. Notes
  20. Peel Remote
  21. Photos
  22. Play Books
  23. Play Games
  24. Play Music
  25. Play Newsstand
  26. Play Store
  27. Settings
  28. Sound Rec
  29. System Manager
  30. System update
  31. Theme Park
  32. Torch
  33. Video
  34. Voice search
  35. Weather
  36. YouTube

Chameleon va prelua culori din mediul din jur şi va crea teme, iar Peel are rol de telecomandă TV, folosind emiţătorul infraroşu. Pentru OS, UI şi aplicaţii îi acordăm acestui model nota de 10 din 10. Şi acum hai să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

  • baterie fantastică
  • funcţia de power bank, încărcarea altor terminale
  • carcasa foarte solidă
  • acustica bună
  • ecran luminos
  • camera surprinzător de bună
  • fără bloatware
  • Lollipop în mare stock

Şi cele Contra:

  • design masiv
  • procesor vechi
  • marginile negre lăsate de ecran la playback
  • suprasaturare ecran
  • camera se grăbeşte cu expunerea
  • se încinge puţin când încărcaţi două terminale simultan

Nota finală este de 9.35 din 10 şi acesta este cel mai bun battery phone pe care îl puteţi cumpăra acum. El este şi un telefon midrange excelent şi chiar dacă nu ar avea uriaşă baterie, ar fi un phablet ce merită atenţia voastră. El e un device multimedia reuşit, bun pentru gaming, captura foto şi vizionare de filme. Şasiul e solid şi acustica bună, deci nu prea avem ce să îi reproşăm lui P8 Energy.

Şi acum iată şi cum puteţi câştiga acest terminal:

  1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
  2. Like la pagina de Facebook Allview
  3. Postaţi comentariul la articolul de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "care e activitatea cu care aţi consuma cel mai mult o asemenea mega baterie?"
  4. Share public pe contul personal de Facebook la articol unboxing/review

Cele 4 capturi trebuie trimise la adresa "concurs@mobilissimo.ro" cu subiect "Concurs Allview P8 Energy" plus nume real şi număr de telefon, dar şi adresa. Extragerea va avea loc prin random.org sâmbâtă 31 octombrie, la ora 21:00.

Allview P8 Energy, prețuri actualizate:

Allview P8 Energy Review

Note Allview P8 Energy

  • Design9,1/10
  • Display8,9/10
  • Hardware9/10
  • Baterie10/10
  • Connectivitate9,5/10
  • Multimedia9,2/10
  • Cameră9,5/10
  • Benchmark-uri8,3/10
  • Temperatură10/10
  • OS, UI & Apps10/10
  • Total9,35/10
  • 1
Allview P8 Energy9,3510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×