Allview P8 Energy Mini Review (Introducere, Video Review, Note)

1.559 ori
<b>Allview P8 Energy Mini Review</b>De obicei c&acirc;nd ne g&acirc;ndim la un battery phone, ne imaginăm un telefon masiv, cu diagonală de 5.5 inch, dacă nu chiar mai mult. Allview P8 Energy Mini iese din tipare, oferind un display de 5 inch, dar asta nu &icirc;nseamnă că e totuşi...

Introducere

De obicei când ne gândim la un battery phone, ne imaginăm un telefon masiv, cu diagonală de 5.5 inch, dacă nu chiar mai mult. Allview P8 Energy Mini iese din tipare, oferind un display de 5 inch, dar asta nu înseamnă că e totuşi compact. În rândurile următoare aflaţi ce poate acest battery phone şi de ce poate ar fi o idee bună să nu îl numim totuşi "battery phone". Lansat în ianuarie 2016, acest model costă 799 lei pe Allview.ro, dar a fost disponibil de curând și la preț redus la 699 lei pe eMAG.ro.

Îl puteţi câştiga la un concurs Mobilissimo.ro detaliat mai jos şi aflaţi că el este varianta mai mică a apreciatului Allview P8 Energy, pe care l-am testat toamna trecută.

- Design -

Allview P8 Energy Mini, sticla 2,5D

Acesta este primul telefon Allview cu panou din sticlă 2.5D în zona frontală, care îi conferă un look arătos şi elegant, ba chiar premium aş spune. P8 Energy Mini vine pe gri, alb sau auriu şi măsoară 8.9 mm în grosime. El cântăreşte 200 de grame, foarte mult pentru un telefon de 5 inch, dar justificat de bateria de 4000 mAh. Între timp P8 Energy măsoară 8.5 mm în talie şi cântăreşte 212 grame.

Allview P8 Energy Mini privit din spate

Handsetul se simte greu în mâna utilizatorului, pentru că distribuie acea greutate de phablet într-un corp cu volum mai mic decât un phablet stas. Construcţia e solidă, iar capacul spate din plastic e uşor de înlăturat. Butoanele sunt comode, iar rama ce pare fabricată din metal e destul de solidă. Utilizarea cu o singură mână se face destul de OK şi aderenţa este bună.

Avem aici un telefon comod şi cu o construcţie arătoasă a faţadei.

- Display -

Display-ul lui Allview P8 Energy Mini

Terminalul aduce un display de 5 inch 2.5D On Cell cu laminare completă, un IPS LCD cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi cu protecţie Dragontrail. Playerul video folosit pe acest device are suport DTS şi funcţie Pop Up Play, iar odată ce am pornit playback-ul am remarcat că marginile negre din jurul imaginii sunt destul de inestetice.

Luminozitate ecran Allview P8 Energy Mini

Experienţa de vizualizare a implicat o luminozitate OK, imagine clară şi unghiuri largi de vizualizare pe orizontală, dar nu prea şi pe verticală. Culorile sunt vii, iar contrastul e slab. La testul cu luxmetrul am atins 274 LUX, ceea ce e doar rezonabil, nu neapărat şi impresionant. Măcar depăşim LG G Flex 2. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar în zona de Setări avem funcţii ca Adaptive Brightness, Economical Backlight şi Font.

Ecranul e rezonabil per total, pentru o sumă sub 800 de lei.

- Hardware -

Chiar nu avem obiecţii la capitolul hardware pe acest terminal. Pentru prețul plătit primim un ecran rezonabil, o cameră care deşi pare să aibă o rezoluţie neimpresionantă, face o figură bună şi are și o cameră selfie rezonabilă. Probabil dacă primeam 8 GB stocare, am fi fost cârcotaşi, dar nu e cazul, pentru că primim 16 GB, suplimentaţi de card microSD.

Allview P8 Energy Mini pe partea de hardware

Avem şi un procesor quad core de 1.3 GHz de generaţie destul de nouă, lansat la mijloc de 2015, deci stăm bine şi aici. La GPU se mai putea umbla, dar hai să nu fim cârcotaşi. Din păcate bateria nu e chiar punctul forte aici, deşi parţial performează. Funcţia power bank e binevenită, iar cantitatea de RAM şi conectivitate sunt mulţumitoare.

Specificatii Allview P8 Energy Mini

Lipsa lui 4G LTE pare o ciudăţenie în ziua de azi.

- Baterie -

Bateria lui Allview P8 Energy Mini

Am spus deja că e oarecum greşit să numim acest model un "battery phone", mai ales că bateria sa nu e chiar la nivelul celorlalte modele Energy. La bord avem o unitate Li-Ion de 4.000 mAh, care pe hârtie promite 400 de ore de funcţionare în standby sau 1.500 de minute de convorbiri. La testul nostru de playback video am ajuns la 8 ore şi 23 de minute şi sincer ne aşteptam la mai mult de la acest model.

Allview P8 Energy Mini, test baterie video playback

Allview P8 Energy Mini, test PCMark

Suntem chiar şi sub Sony Xperia E4G, care e un entry level fără pretenţii. În schimb în PCMark, la testul de utilizare continuă stăm bine, cu 8 ore şi 42 de minute, depăşind Samsung Galaxy Note 5, dar fiind puţin sub Huawei Mate 8. Încărcarea se face în 2 ore şi 58 de minute, ceea ce e acceptabil. În zona de setări se afla deja opţiunile binecunoscute, precum Standby Intelligent Power Saving, Power Save cu 3 moduri (Normal, Power Save şi Extreme Power Save), dar şi Smart Power Save at night.

Allview P8 Energy Mini, durata de incarcare a bateriei

O baterie ce livrează pe partea de utilizare continuă, dar nu prea când vine vorba de playback video. Acest model are si funcţie de power bank, încărcând alte device-uri. 

- Conectivitate -

Allview P8 Energy Mini Review

Acesta este un telefon dual SIM, cu slot-uri micro SIM, iar el aduce suport pentru voce HD şi conectivitate HSDPA cu viteza de până la 21 Mbps. Nu primim suport 4G LTE aici, dar avem parte de Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, microUSB 2.0, iar în dialer accesăm Speed Dial. La convorbiri, semnalul este OK, iar volumul putea fi mai ridicat, dar claritatea e bună.

Allview P8 Energy Mini speedtest

La testul de viteza WiFi am prins 24 Mbps la download şi 22 Mbps la upload. Regretăm lipsa suportului 4G LTE.

- Multimedia -

Difuzorul lui Allview P8 Energy Mini

Allview P8 Energy Mini pune la bătaie un difuzor în spate, cu tehnologie DTS şi obişnuitul egalizator generos, cu setări speciale pentru căşti şi legate de genuri muzicale. Avem şi o zonă de modificare a 5 frecvente cu slidere dedicate şi putem creşte tăria sunetului şi peste volumul maxim când ascultăm muzica prin funcţia Volume Strengthen.

Putere volum Allview P8 Energy Mini

Experienţa de ascultare la difuzor implică un volum OK, bas bun, toate notele se aud în regulă şi nu pierdem chiar mulţi decibeli când handsetul se află cu spatele pe o suprafaţă plată. La testul cu decibelmetrul am atins 79.8 dBA în faţă şi 83.8 dBA în spate. Depăşim deci HTC One A9 (spate), ceea ce nu e puţin lucru şi întrecem şi iPhone 6s chiar.

Castile ce vin la pachet cu Allview P8 Energy Mini

Primim şi radio FM şi căştile sunt comode, au un fir care se încurca uşor şi o telecomandă mare care nu are butoane de volum. Volumul la aceste căşti e OK, dar putea fi mai ridicat. Basul e mediocru.

- Camera -

Camera lui Allview P8 Energy Mini

Acest telefon integrează o cameră de 8 megapixeli în spate, cu blitz LED şi autofocalizare, iar în fată avem o cameră selfie de 5 MP. Aplicaţia Camera se deschide destul de rapid, iar opţiunile sunt destul de limitate şi includ HDR, filtre, panoramă şi captură video Full HD. Viteza de focalizare este rezonabilă, iar cea de captură este bună pentru acest preţ.

Mostra foto Allview P8 Energy Mini

Galeria foto a fost surprinzătoare, în ideea că fotografiile au arătat neaşteptat de bine, mai ales pentru o cameră de 8 MP. În ziua de azi camere bune am mai văzut doar pe modele iPhone şi atât. Culorile fotografiilor sunt realiste, dar vii şi expunerea e destul de bună. Cerul arată excelent în cadrele noastre, iar texturile monumentelor şi clădirilor fotografiate sunt bune.

Mostra foto Allview P8 Energy Mini

Panorama are o rezoluţie modestă, dar nu arată rău şi per total nu prea am avut capturi blurate, ceea ce e mare lucru. E drept că a trebuit să încercăm de vreo 6 ori să focalizăm pentru o captură prim plan reuşită, dar subiectul în cauză (floare) se şi mişca din cauza vântului puternic de primăvară. HDR-ul e un pic cam albicios, deşi am avut şi unul reuşit şi până şi selfie-urile arata binişor, dacă luăm în calcul preţul.

Mostra foto Allview P8 Energy Mini

Felul în care acele graffiti-uri sunt reprezentate în fotografiile noastre e mai mult decât mulţumitor. Chiar şi cu soarele în faţă nu am avut vreo problemă şi per total ne declarăm încântaţi de calitatea capturii foto. Aceasta este una dintre cele mai bune camere de 8 MP văzute pe un telefon în ultimul an şi ar putea probleme chiar şi lui iPhone 5 pe care îl deţin.

Chiar şi când am dat zoom în detaliile au rămas bune. În ce priveşte captura video, spre surprinderea mea am filmat în format MP4 şi nu 3GPP, la rezoluţie Full HD, cu frame rate de 30 FPS şi bitrate de 24 Mbps. Am avut un prim clip ars şi cu stabilizare slabă, dar apoi au început să arate OK culorile, claritatea să fie bună şi microfonul a fost OK, minus momentele cu vânt puternic.

Ultimul clip realizat a avut o claritate foarte bună, dar nu a schimbat expunerea cum trebuie spre final. Cu toate acestea filmarea rămâne rezonabilă pentru o cameră de 8 MP, iar fotografiile sunt peste medie.

- Benchmark -

Allview P8 Energy Mini

Telefonul pune la bătaie un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT6580, lansat la mijlocul anului trecut. El vine cu GPU Mali 400 MP şi însoţit de 2 GB RAM şi 16 GB stocare. Primim şi slot microSD, cu suport pentru până la 128 GB extra, iar acest model nu suferă de lag şi are o performanţă OK. Rulează Riptide GP2 şi alte jocuri fără vreo problemă.

Benchmarks

În benchmark-uri rezultatele sunt previzibile şi gravitam undeva în zona lui Utok Q5 GT, LG AKA şi Coolpad Modena, spre exemplu. Suntem în grafic în zona de sub 1000 lei şi performanţă este bună.

- Temperatura -

Allview P8 Energy Mini

Nu prea am văzut telefoanele Allview să sufere de supraîncălzire şi cu siguranţă cele extralarge nu au această problemă. Ce e drept P8 Energy se cam încingea, dar doar când îl solicităm încărcând două telefoane simultan de la el. Ei bine, P8 Energy Mini ajunge la maxim 33.1 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci nu are nici o problemă cu supraîncălzirea.

- OS, UI, aplicaţii -

Acest model rulează Android 5.1 Lollipop în mare în varianta stock, dar şi cu câteva modificări, cele clasice pentru Allview. Avem widgeturi arătoase, mai ales cel 3D pentru vreme şi multitasking pe bază de carusel. Facem swipe în jos pentru notificări în zona dropdown şi swipe în sus pentru Quick Settings legate de conectivitate şi slider pentru luminozitate, dar şi 4 shortcut-uri către aplicaţii.

Allview P8 Energy Mini Review: aşteptăm un maratonist, am primit un alergător bun la 100 de metri (Video)

În zona de Setări găsim obişnuitele gesturi de control, inclusiv dublu ţap pentru a porni/opri ecranul, plus acel widget plutitor Suspend button, cu înlocuitori virtuali ai butoanelor capacitive. Lista de aplicaţii preinstalate include 45 de nume, destul de aproape de bloatware, dar nu chiar acolo. De remarca includerea lui Bitdefender Mobile Security aici, dar şi Chameleon şi System Manager.

Allview P8 Energy Mini

Şi acum am ajuns şi la verdictul legat de acest battery phone, ce include aspecte Pro şi Contra.

Cele Pro sunt:

  • design arătos, în special panoul 2.5D
  • carcasă solidă
  • ecran OK ca luminozitate
  • performanţă bună
  • acustică de calitate la acest preţ
  • fotografiile arată surprinzător de bine
  • nici selfie-urile şi captura video nu arată rău
  • viaţa bateriei la utilizare continuă e peste medie

Şi cele Contra:

  • ne aşteptam la mai mult timp de playback video pentru un model promovat ca battery phone
  • contrastul ecranului e slab
  • captura video puţin arsă
  • fără 4G LTE
  • marginile negre ale ecranului
     

Allview P8 Energy Mini Review

Nu l-aş numi chiar un veritabil battery phone, ci doar un midranger bun. Am apreciat la el în special camera şi anume aspecte ale bateriei, plus designul zonei frontale. La preţul de 700-800 lei el este excelent şi e perfect ca un al doilea telefon.

Şi acum să vedem cum îl puteţi câştiga.

Iată regulile:

  1. Vizitaţi pagina de produs pe site-ul Allview
  2. Like la pagina de Facebook Allview
  3. Postaţi comentariu la articol de unboxing sau review, cu răspuns la întrebarea "Ce te vezi folosind mai des pentru încărcare: un telefon cu funcţie de power bank sau o baterie externă?"
  4. Share public la articol unboxing/review pe contul personal de Facebook

Cele 4 capturi vor trebui trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview P8 Energy Mini", plus numele vostru real, numărul de telefon şi adresa. Tragerea la sorţi va avea loc miercurea viitoare pe data de 13 aprilie la ora 21 prin random.org. [FORUM]

Allview P8 Energy Mini Review

Allview P8 Energy Mini, prețuri actualizate:

Video Review Allview P8 Energy

Note Allview P8 Energy

  • Design9,1/10
  • Display8,4/10
  • Hardware8,5/10
  • Baterie9,1/10
  • Connectivitate8,3/10
  • Multimedia9/10
  • Cameră9,2/10
  • Benchmark-uri8,3/10
  • Temperatură10/10
  • OS, UI & Apps9/10
  • Preț10/10
  • Total8,99/10
  • 1
Allview P8 Energy, Allview P8 Energy Mini8,9910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×