După o perioadă lungă de şcoală de acasă, ne-am obişnuit cu această paradigmă şi am început să căutăm dispozitivele ideale pentru a îi permite celui mic să înveţe în siguranţă. Tabletele sunt la mare căutare în acest scop, dar deseori preţurile lor sar peste bugetul publicului de masă. Există totuşi şi alternative accesibile, precum acest Samsung Galaxy Tab A7 Lite, care se găseşte şi la suma de 749 lei pe eMAG.
Tot acolo am văzut multe comentarii ale celor care au cumpărat deja tableta cu un voucher Rabla şi simţeau că au făcut o afacere bună. Avem de-a face aici cu o tabletă cu corp metalic, ecran TFT de 8.7 inch, bună pentru citit cărţi, vizionat filme, stat pe Facebook şi YouTube, dar şi pentru unele joculeţe şi aplicaţii educative. Are difuzoare stereo, Android 11 şi noi avem varianta 4G cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare.
Bonus: am testat tableta alături de o tastatură Samsung Smart Keyboard Trio 500, care costă în jur de 200 de lei. Să vedem ce a ieşit!
Uşor de utilizat cu o mână, comodă şi în landscape
Samsung Galaxy Tab A7 Lite păstrează abordarea old school a tabletelor din aluminiu, cu corp îngust. Are capace din plastic sus şi jos, pentru a permite o conectivitate mai eficientă şi stă bine şi la aderență.
Butoanele laterale Power şi de volum sunt responsive, iar construcţia e solidă. Tableta măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 371 de grame. În faţă se afla un panou din sticlă cu muchii rezonabil de înguste, dar şi lăsând loc să îţi ţii degetele mari când te joci sau priveşti la filme. Aş spune şi că ecranul e magnet de amprente şi îl vei şterge des.
Ca format da senzaţia de telefon mai mare şi pare gândită mai degrabă pentru utilizarea în portret, dar formatul alungit face Tab A7 Lite plăcut şi la vizionare video, oferind spațiu destul pe laterale în landscape. Tableta încape uşor în orice ghiozdan şi unele genţi şi e perfect manevrabila, indiferent de vârsta utilizatorului aş îndrăzni să spun.
Un ecran OK privit din faţă, culorile nu sunt rele
Samsung a trebuit să facă o serie de compromisuri pentru a ţine jos preţul acestui produs, iar printre ele se numără şi ecranul. Astfel, nu primim panou AMOLED sau IPS LCD, ci un TFT de 8.7 inch.
Are rezoluţie de 1340 x 800 pixel şi muchii nici prea groase, nici prea subţiri. Ai loc să pui degetele mari când te uiţi la un film sau te joci vreun Jetpack Joyride 2. Cum este experiența oferită de ecran? Vă pot spune că arată în regulă panoul la interior, dar la exterior nu distingi mare lucru. Contrastul e slab, luminozitate scăzută, dar culorile sunt bunicele dacă te uiţi doar în casă la filme, pe canapea.
Test Luminozitate ecran
1.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
2.Samsung Galaxy Tab S9 FE+879 (LUX)
+
53.Samsung Galaxy Tab A7 Lite LTE244 (LUX)
54.Acer Iconia One 10 (B3-A30)242 (LUX)
55.Evolio Quattro HD238 (LUX)
56.Acer Switch 3236 (LUX)
57.Nokia T21224 (LUX)
58.Samsung Galaxy Tab A8 10.5 (2021) LTE218 (LUX)
59.UTOK Hello 7Q LTE210 (LUX)
60.Evolio Quattro 3G204 (LUX)
61.Allview Viva H7S201 (LUX)
De preferat şi să priveşti direct din față tableta, unghiurile de vizualizare fiind modeste. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 244 LUX, un nivel scăzut, ca idee 50% din cât scotea tableta Nexus 7 în 2013. Am depăşit câteva tablete de la branduri locale, dar nu ne putem lăuda cu mai mult. Trebuie spus şi că Tab A7 10.4 de anul trecut e foarte aproape de această valoare, cu doar 6 LUX peste.
Avem şi Eye Comfort Shield, care ne apără ochii de lumină albastră, dar şi reglaje pentru font. Concluzie? Ecran pentru cei ce petrec mai mult timp acasă.