Prezentare Blackview Oscal Pad 18 - Tabletă multimedia cu baterie generoasă, conectivitate 4G și GPS, cu toate accesoriile de care ai nevoie la pachet

2.080 ori
<b>Prezentare Blackview Oscal Pad 18 - Tabletă multimedia cu baterie generoasă, conectivitate 4G și GPS, cu toate accesoriile de care ai nevoie la pachet</b>Iată că la final de an 2023 a sosit pe masa mea de teste un device foarte interesant. Este vorba despre o tabletă din portofoliul Blackview ce vine cu husă și stylus la pachet. Numele oficial ar fi Blackview Oscal Pad 18. Am făcut câteva cercetări

Iată că la final de an 2023 a sosit pe masa mea de teste un device foarte interesant. Este vorba despre o tabletă din portofoliul Blackview ce vine cu husă și stylus la pachet. Numele oficial ar fi Blackview Oscal Pad 18. Am făcut câteva cercetări și „Oscal” e un soi de sub-brand al companiei, lansat undeva în anul 2021. 

Țin să menționez înainte de a vă prezenta impresiile că această tabletă e disponibilă pe AliExpress pentru 1784 lei fix în configurația testată de mine, cu 8 GB RAM și 256 GB de stocare. În pachet vei primi husă cover cu kickstand și stylus. Poți alege și varianta ce vine cu tastatură Bluetooth la pachet, însă aceea este puțin mai scumpă. Mai jos am adunat impresiile mele legate de această tabletă, iar astfel vei afla dacă device-ul merită cumpărat.

Unboxing

Parcă nu mă așteptam la o experiență de unboxing chiar atât de „premium”, dar Blackview Oscal Pad 18 a reușit să mă impresioneze. Vine într-o cutie cu design elegant, de culoare albă. În față există o fotografie cu tableta, iar pe spate câteva specificații cheie.

Cutia se deschide prin dezvăluire, cu grijă. Am găsit aici o folie de sticlă, încărcător de 18W, cablu USB-A la USB-C de 1 metru + ghid de pornire rapidă și o cheiță prin intermediul căreia accesăm slotul SIM / microSD aflat în lateral. Practic, ai toate accesoriile de care ai nevoie pentru o utilizare normală la pachet.

Design

Tableta a sosit pe albastru la mine, deși se vinde și în variantă neagră. Are o talie de doar 7.4 mm și cântărește 490 de grame. Avem corp din aluminiu care se simte rece la atingere, muchii și colțuri ușor curbate pentru ergonomie. E ușor de folosit atât în format portrait, cât și landscape, deși recunosc că prefer varianta din urmă pentru că am folosit device-ul pentru consum media și browsing în principal. 

În partea din dreapta, pe spate, găsim un modul foto arătos, circular, ce implică o cameră principală de 13 MP și un bliț LED. Aș zice că se manevrează destul de ușor dacă ești obișnuit cu dimensiunea „standard” a unei tablete. E utilă și acea husă cover. Pe lângă faptul că îți protejează device-ul de eventuale lovituri, are și rol de kickstand la nevoie. Ai două unghiuri din care poți alege în acest caz. 

Aș menționa faptul că husa e cam rigidă la început, dar cu timpul începe să fie mai flexibilă, astfel că se va poziționa mai ușor în format kickstand. Dacă o folosești în format landscape, butoanele de volum și cel on / off vin undeva în partea stângă, sus.

Poziționarea este bună întrucât nu le vei apăsa din greșeală atunci când joci jocuri sau urmărești conținut online. Butoanele sunt „clicky”, sunt fabricate din aluminiu, se simt bine la atingere chiar și atunci când folosim husa.

Display

Blackview Oscal Pad 18 oferă un display tactil responsiv și generos. Este vorba despre un panou IPS LCD de 11 inch în diagonală cu rezoluție Full HD+ (1200 x 1920 pixeli). Vine cu refresh rate standard, iar important de menționat ar fi că avem aici suport Widevine L1. Acesta atestă faptul că avem de-a face cu un display ce va oferi o experiență inedită în cazul redării conținutului video la calitate 1080p+ pe YouTube, Netflix, Disney+ și alte plateforme de streaming. 

Sunt destul de uimit de multitudinea de opțiuni legate de display din zona de setări. Am găsit un mod pentru citit, Dark Mode, avem chiar posibilitatea de a regla culorile după bunul plac. În rândurile de mai jos o să detaliez și experiența software, însă.

Sunt uimit și de rezultatul cu luxmetrul. Am obținut doar 340 de LUX, deși la prima vedere aș fi putut jura că avem mai mult. Unghiurile de vizualizare sunt suficient de largi, iar culorile sunt redate optim. Nu avem negru intens și alb imaculat ca în cazul unui panou OLED, însă experiența de vizualizare livrată e chiar bună. Am urmărit Loki pe Disney+ folosind tableta, dar și Gen V, un serial din universul „The Boys” de pe Amazon Prime.

Marginile din jurul panoului sunt suficient de înguste cât să nu te deranjeze în timpul folosirii, dar suficient de „groase” pentru a-ți odihni degetele în timp ce folosești tableta.

Hardware și performanță

Nu stăm chiar rău la capitolul hardware. Ne situăm undeva în gama midrange dacă aruncăm o scurtă privire asupra specificațiilor. Primim un procesor Unisoc Tiger T616, 8 GB de memorie RAM și 256 GB de stocare. Există și un slot pentru carduri microSD de până la 1 TB în acest caz. Nu e menționat ce tip de stocare avem, dar mă gândesc că e UFS 2.2 sau poate chiar 3.0, întrucât toate aplicațiile pe care le-am descărcat au fost instalate rapid.

Ce am făcut pe tabletă? În principal am folosit-o pentru YouTube, Disney+ și browsing, însă am jucat și câteva meciuri de Pokemon Unite. Pot spune că e un device destul de capabil și nu am observat lag. Există și un așa-zis „PC Mode” aici, însă despre acesta vom discuta în rândurile de mai jos. 

Dacă ești curios de performanță în benchmark-uri, în GeekBench 6 am obținut 438 de puncte în testul single core, respectiv 1579 de puncte în cel multi-core. Nu am observat să se încingă deloc în timpul rulării de benchmark-uri sau jocuri și nici în cazul în care facem multitasking.

Iată și specificațiile tabletei Blackview Oscal Pad 18: 

  • Display: 11 inch, IPS, rezoluție Full HD+  (1200 x 1920 pixeli)
  • RAM: 8 GB
  • Stocare: 256 GB + slot pentru carduri microSD de până la 1 TB
  • Cameră selfie: 13 MP
  • Cameră spate: 13 MP + bliț LED
  • Baterie: 8800 mAh
  • Procesor: Unisoc Tiger T616
  • Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi dual-band, GPS, 4G LTE
  • Greutate: 490 grame

În setări vei găsi și funcție „Memory Expansion”, cea care îți transformă o cantitate din stocare în memorie RAM. Cu acest „ajutor” tableta ar ajunge până la 16 GB RAM. În mod predefinit ai 5 GB de RAM „virtual” extra.

Baterie, audio și conectivitate

Sub capota tabletei Blackview Oscal Pad 18 avem o baterie generoasă, de 8800 mAh. Pe hârtie oferă 10 ore de utilizare zilnică. Eu am obținut 14 ore și 21 de minute în cazul testului playback video.

Asta înseamnă că dacă te uiți la un film sau urmărești 2-3 episoade din serialul preferat zilnic, bateria îți va fi suficientă pentru aproximativ 4-5 zile. Încărcarea e ceva mai lentă întrucât se realizează la 18W prin intermediul alimentatorului din pachet. De la 0 la 100% încărcarea se realizează în aproximativ 3 ore.

Nu stăm deloc rău la capitolul audio. Avem 4 difuzoare ce livrează o experiență excelentă de redare. Acustica e solidă, avem sunet clar și volum generos. Avem ceva bas, corpul vibrează ușor la volum maxim, însă rezultatele mi-au depășit așteptările. La testul cu decibelmetrul am obținut 96.6 dBA jos, respectiv 97 dBA sus. În jocuri rezultatul e și mai impresionant, cu 100.4 dBA.

Inițial am fost surprins de faptul că primim GPS, Glonass, Beidou, Galileo aici, însă în setări am observat că avem opțiunea „Android Auto”. Asta înseamnă că dacă îți cumperi un suport poți folosi tableta ca sistem de infotainment în mașină, cu GPS la pachet. Ai parte de conectivitate LTE 4G, poți instala Maps și alte aplicații utile.

Cameră

Nu aș vrea să intru în prea multe detalii cu privire la cameră. Avem un senzor selfie de 13 MP în partea din față pentru selfie-uri si unul de 13 MP în partea din spate cu bliț LED. Există și o a doua cameră în spate, dar probabil e vorba despre un senzor de 2 MP ușor irelevant, întrucât nu este menționat niciunde pe pagina produsului.

Poți folosi camera din față pentru videoconferințe, iar cea din spate e OK pentru a fotografia documente la nevoie. A trecut vremea când mergeam să filmăm cu tableta la concert, deci aș zice că ne limităm la aceste acțiuni. 

Sistem de operare, interfață

Vorbim despre o tabletă, iar eu cred că experiența software joacă un rol important în cazul acestui tip de dispozitive. Rulăm Android 13 și avem interfața DokeOS 3.0 aplicată peste. Experiența livrată e apropiată de cea stock la prima vedere, însă în meniu vei găsi câteva aplicații extra + opțiuni utile integrate. 

Există un Cold Room pentru blocarea aplicatiilor care consumă prea multe resurse, putem schimba icon-urile din zona de personalizare, chiar și tema tabletei dacă dorim. Interesant e că există și un așa-numit „PC Mode”. Când activăm opțiunea, interfața se transfromă, devine similară cu cea oferită de un Chromebook. 

Aplicațiile se deschid în mod fereastră, avem posibilitatea de a le redimensiona și să facem multitasking după bunul plac. Poți lua notițe pe jumătate de ecran în vreme ce porți un apel video sau în timp ce urmărești un clip pe YouTube. Rămân la posturi și Recents + multi-window atunci când modul PC nu e activ.

În setări vom găsi o opțiune Eye Comfort prin care emisiile de lumină albastră sunt reduse, iar ochii utilizatorilor protejați în timpul folosirii. În setări găsim și opțiunea Digital Wellbeing, Control Parental, opțiuni vitale dacă lăsăm tableta pe mâna celui mic, pentru a îi limita durata de utilizare și accesul la anumite aplicații. E ușor modificată zona Quick Settings, dar e bine organizată și se integrează bine per total în interfață.

În afară de aplicațiile Google, nu am remarcat prezența multor aplicații third-party. Există Sound Recorder, Notebook, (aplicație de luat notițe), suita WPS Office și un așa-zis „System Manager”.

Primim aici și un stylus, dar nu este unul activ. Prin intermediul său putem lua rapid notițe, să schițăm sau să edităm fotografii mai „fin”. Pentru securitate avem posibilitatea de a seta autentificarea facială, o parolă sau un PIN.

Impresii

Blackview Oscal Pad 18 e o tabletă care te va mulțumi dacă ești elev / student, dar și dacă ai nevoie de un device pe care să urmărești clipuri pe YouTube, filme și seriale. Dacă alegi varianta cu tastatură mai mult ca sigur o poți folosi și pentru proiecte folosind suita Office. Sunt impresiont de pachet per total, primești în cutie tot ce ai nevoie pentru a folosi în mod optim tableta. 

O trage puțin în jos procesorul, însă tableta e bine optimizată, astfel că nu am remarcat lag sau blocări deranjante în timpul folosirii. Deși pe hârtie nu impresionează când vine vorba de luminozitate, ecranul redă culori bine, iar unghiurile de vizualizare sunt suficient de largi.

Îmi place cum se simte în mână, butoanele sunt poziționate OK, iar difuzoarele fac senzație. Poți să te joci, să asculți podcast-uri sau să te uiți la seriale ore în șir. 

Tableta Blackview Oscal Pad 18 se vinde pe AliExpress în această perioadă la suma de 1784 de lei, iar livrarea este gratuită în România. 

Video-review și unboxing tableta Blackview Oscal Pad 18 

Blackview Oscal Pad 18
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×