Lenovo Tab Plus review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.196 ori
<b>Lenovo Tab Plus review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo)</b>Atunci când te gândești la o tabletă îți vine în minte un format clasic de dispozitiv cu ecran mare și corp subțire, ușor de manevrat și transportat dintr-un loc în altul, iar așa și arată marea majoritate a modelelor de pe piață

Introducere

Atunci când te gândești la o tabletă îți vine în minte un format clasic de dispozitiv cu ecran mare și corp subțire, ușor de manevrat și transportat dintr-un loc în altul, iar așa și arată marea majoritate a modelelor de pe piață. Există însă și companii care fac lucrurile diferit iar Lenovo este un exemplu. Încă din 2013 ne-a adus formatul YOGA de tabletă, care încă trăiește iar acum în 2024 vine pe Lenovo Tab Plus.

Aceasta este cea mai nouă tabletă pe care am primit-o în teste la Mobilissimo, iar punctul principal de atracție îl reprezintă formatul său. Nu este dispozitivul care să impresioneze printr-o talie îngustă sau prin greutate redusă, pentru că pune accentul mai mult pe partea multimedia și pe utilizarea acasă mai degrabă.

Are difuzoare uriașe, 8 la număr și mai punem la socoteală și acustica JBL. Vine cu suport pentru stylus dar nu asta e interesant, ci kickstand-ul din spate, ceva ce mai vedeam pe tablete de top Microsoft. Aici avem o tabletă de nivel mid-range care împinge în față entertainment-ul, pentru că are cu ce.

Ecran mare, difuzoare cum nu am mai auzit până acum pe o tabletă și o baterie gata să facă față unui întreg sezon din serialul preferat. Am început deja testele, iar dacă ești curios de preț, Lenovo Tab Plus costă doar 1299 lei

Design Lenovo Tab Plus

Un design reușit, cu kickstand

Așa cum spuneam și în introducere, Lenovo Tab Plus se diferențiază de majoritatea tabletelor de pe piață, asta la capitolul design unde merge pe o abordare îndrăzneață, un omagiu adus primului model Yoga cu acel cilindru la bază și kickstand. Și aici avem elemente care ne amintesc de acea tabletă lansată în 2013, iar funcționalitatea pare a fi pusă pe primul plan în cazul de față.

Video-review Lenovo Tab Plus, secțiunea Design

Ca dimensiuni, tableta de față măsoară 268,3 mm lungime și 174,3 mm lățime. Are 7.7 mm grosime în zona superioară, iar spre partea din jos grosimea crește pentru că apar difuzoare mari și tot acolo avem și bateria, ajungându-se de la 13.6 mm aici. Îmi place mai mult acest format, în detrimentul acelui cilindru de la bază care nu era confortabil atunci când luai tableta în brațe să vezi un serial pe canapea.

Avem desigur și kickstand, iar Lenovo a decis că tableta merită și protecție pentru rezistență la stropire, pentru a trece fără emoții peste accidentele din casă ce implică lichide. Greutatea lui Tab Plus este de 650 grame, ceva mai mult decât o tabletă similară de 11-12 inch și am explicat mai sus motivele pentru care se întâmplă așa.

Construcția este metalică iar tableta se simte robustă în mână, la fel și acel kickstand, tot metalic și capabil să susțină fără probleme greutatea tabletei. Există o singură culoare disponibilă - Luna Grey - un gri cenușiu, care arată bine și elegant, doar că finisajul mat din spate cam atrage pete și amprente. 

Display Lenovo Tab Plus

Ecranul de aproape 12 inch este ce trebuie

Lenovo a ales ca pe tableta Tab Plus să vină cu un ecran nici prea mare nici prea mic, astfel că s-a oprit asupra unei diagonale de 11.5 inch, numai bună pentru nevoile tale de productivitate și de entertainment. Panoul de față este un IPS LCD, știu ar fi fost ideal un AMOLED, dar sună bine rata de refresh de 90Hz. 

Video-review Lenovo Tab Plus, secțiunea Display

Se oferă rezoluție de 2000 x 1200 pixeli, adică o densitate de 203 ppi și avem imagini afișate în aspect 5:3. Raportul corp ecran este de 80.5%, semn că muchiile sunt mai groase decât de obicei, dar nu mă deranjează atât de mult ținând cont de folosința acestui dispozitiv, preponderent în casă, ca înlocuitor și de boxă Smart Display.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
  • 2.Samsung Galaxy Tab S9 FE+879 (LUX)
  • +
  • 10.Lenovo Tab Plus525 (LUX)
  • 11.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
  • 12.Huawei MatePad 11505 (LUX)
  • 13.Samsung Galaxy Tab S7+ 5G481 (LUX)
  • 14.Redmi Pad Pro478 (LUX)
  • 15.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
  • 16.Xiaomi Pad 5460 (LUX)
  • 17.Allview Viva H7 Xtreme458 (LUX)
  • 18.Huawei MatePad Pro443 (LUX)

Avem imagini arătoase afișate pe acest panou, iar legat de luminozitate la testele noastre am urcat până la 525 LUX, un scor mediu să spunem și mai bun decât un HUAWEI MatePad 11, peste Redmi Pad Pro și văd că mai depășim și un iPad 9.7 ce datează din 2018.

Pentru utilizarea la interior nici că ai nevoie de mai mult, dar afară s-ar putea să ai probleme mai ales dacă stai la o terasă de exemplu și soarele bate direct în ecran. Setările pentru ecran sunt cele clasice, cu Light sau Dark Mode, auto luminozitate,  moduri de culoare, mod protecție ochi, cât și un Reading Mode.

Tableta oferă și mod Standby fix precum un Smart Display, iar rata de refresh poate fi setată pe Auto, 60 sau 90Hz. Există desigur și multe opțiuni de personalizare specifice Android, cu wallpapers, widget-uri, culori iconițe și poți umbla chiar și la animația de încărcare. 

  • 1234
Lenovo Tab Plus
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×