Cube i7 Remix Review: tabletă excelentă pentru consum video şi gaming, cu baterie limitată (Video)

981 ori
<b>Cube i7 Remix Review: tabletă excelentă pentru consum video şi gaming, cu baterie limitată (Video)</b>Cube e un brand popular &icirc;n China, mai ales c&acirc;nd vine vorba de tablete şi iată am pus m&acirc;na pe un astfel de device &icirc;n ultima lună, sub forma modelului Cube i7 Remix. El reprezintă o premieră, &icirc;n ideea că e primul model cu...

Cube e un brand popular în China, mai ales când vine vorba de tablete şi iată am pus mâna pe un astfel de device în ultima lună, sub forma modelului Cube i7 Remix. El reprezintă o premieră, în ideea că e primul model cu Remix OS la bord pe care îl testam. Avem de-a face aici cu o tabletă cu diagonală de 11.6 inch, un model cu preţ accesibil, pe care îl detaliem mai jos.

Acest device costa 134 de dolari la Gearbest.com la ultima verificare (e la promoție în acest moment), preţul de regulă fiind peste 200$. Avem de-a face cu o tabletă masivă aici, ideală pentru jocuri şi filme. Aceste model are o grosime de 8.5 mm şi greutate de 720 de grame, fiind deci mai greu cu 7 grame faţă de un iPad Pro, dar şi mult mai gros, având în vedere că produsul Apple are o talie de 6.9 mm.

Nu suntem foarte departe nici de dimensiunile lui Surface Pro 4, care măsoară 8.45 mm în talie, dar cântăreşte cu mult mai mult: 786 grame. Cube i7 Remix este deci mai uşor decât Surface Pro 4, dar totuşi greutatea să se face simţită după 15 minute de utilizare. Aderența este bună, iar acest model nu e foarte gros, având în vedere diagonală sa.

Cube i7 Remix, spatele tabletei

Muchiile de mari dimensiuni sunt utile pentru amplasarea degetelor atunci când ne jucăm. Cube i7 Remix este comod de utilizat şi vine cu un sasiu din metal şi plastic, cu o construcţie solidă. Spatele este acoperit cu un strat albastru mat de vopsea, care arată bine. În față găsim camera selfie, un buton Home cu simbol Windows dintr-un motiv sau altul şi senzori. Zona frontală tinde să fie magnet de amprente.

Spatele ne aduce doar camera principală, iar în zona superioară regăsim butonul Power şi cele de volum, subţiri şi nu foarte comode. Jos sunt integraţi conectorii pentru tastatura, iar lateral observăm că muchiile metalice tind să se ciobească la orice contact mai dur cu o suprafaţă. În stânga găsim grosul porturilor: jack audio, mini HDMI, un microUSB pentru încărcare şi conexiune USB şi unul pentru USB OTG, plus slot microSD.

Cube i7 Remix

În dreapta sunt integrate două difuzoare, iar per total acest device Cube are un feeling premium, construcţie solidă şi e destul de comod, dar masiv şi greu. Nota pentru design este de 8 din 10. Trecem acum la hardware, unde se remarcă întâi un display de 11.6 inch cu panou IPS şi rezoluţie Full HD. Printre dotări se afla şi un procesor quad core Intel Atom Z3537F de 1.8 GHz, plus soluţie grafică Intel HD Graphics de generaţie a şaptea, 2 GB RAM, 32 GB stocare şi slot microSD.

Camera principală are o rezoluţie de 5 megapixeli, iar cea frontală de 2 MP. Pe partea de conectivitate ni se pun la dispoziţie aceste opţiuni: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, două porturi microUSB, GPS şi mini HDMI. Senzorii sunt cei de luminozitate, G sensor şi accelerometru. Nota pentru hardware este de 9 din 10.

Cube i7 Remix, test baterie, playback video

Bateria este o unitate de 8400 mAh, cu încărcare la 5V/2A, iar la testul nostru de playback video HD în buclă, cu luminozitate la 200 de LUX şi WiFi pornit am atins 3 ore şi 57 de minute, cea mai scăzută valoare testată până acum pe vreo tabletă la Mobilissimo.ro. Suntem sub Samsung Galaxy Tab A 9.7 (10 ore şi 13 minute), Nokia N1 (8 ore şi 32 de minute) sau Evolio Go Fun 3G (4 ore şi 22 de minute).

Cube i7 Remix, test baterie PCMark

În PCMark, test ce simulează utilizarea continua am atins 3 ore şi 21 de minute, tot o valoare scăzută, dar măcar depăşim Utok Hello 7Q LTE (2 ore şi 53 de minute) sau Evolio Go Fun 3G  (2 ore şi 34 de minute). Suntem sub Chuwi Vi8 (3 ore şi 29 de minute), ASUS ZenPad 7.0 (4 ore şi 19 minute) şi ASUS ZenPad S 8.0 (4 ore şi 59 de minute).

Durata incarcarii bateriei lui Cube i7 Remix

Încărcarea lui Cube i7 Remix durează 4 ore şi 18 minute, deci sta mai bine decât Samsung Galaxy Tab S2 9.7 (4 ore şi 20 de minute), sau decât Allview Viva Q10 Pro (7 ore şi 45 de minute). În schimb, există tablete care se încarcă mai rapid: Nokia N1 (3 ore şi 52 de minute), iPad Air 2 (3 ore şi 40 de minute), ASUS Transformer Book T100 Chi (3 ore şi 14 minute).

Avem la dispoziţie şi funcţia Power Manager, dar fără Power Saving, permiţând doar acceptarea de permisiuni cu privire la aplicaţiile ce pot rula în fundal. Nota pentru baterie este de 6 din 10, acesta fiind punctul slab al device-ului.

Discutând despre acustica, ajungem invariabil la cele două difuzoare laterale. Folosim ca player muzical Google Play Music aici, iar egalizatorul e cel stock din Android 4.4 KitKat. El include opţiuni legate de genuri muzicale, Bass Boost, 3D effect şi 5 slidere personalizabile. Experienţa acustică aduce un volum ridicat, sunet clar şi fără distorsionare. Basul e foarte bun, iar difuzoarele sunt excelente pentru jocuri şi filme. Muzica acoperă o conversaţie într-o cameră mai mică, iar percuţia se aude excelent.

Cube i7 Remix, test putere volum

La testul cu decibelmetrul am atins 86.4 dBA, atât în spatele, cât şi în faţa terminalului. Am depăşit astfel iPad Air 2 (86.3 dBA), ASUS ZenPad 7.0 (85.6 dBA) şi Xiaomi Mi Pad 7.9 (83.3 dBA). Ne-am plasat totuşi sub Nokia N1 (89.8 dBA), Samsung Galaxy Tab A 9.7 (87.6 dBA) şi Allview Viva H7S (87.3 dBA). Acustica e una de calitate şi nota pentru multimedia este de 9 din 10.

Luminozitate ecran tableta Cube i7 Remix

Iată-ne ajunşi şi la display, un ecran IPS LCD Full HD de 11.6 inch. Cube i7 Remix nu are player video, aşa că am folosit aplicaţia Gallery în acest scop. Experienţa de vizualizare oferă luminozitate destul de ridicată, claritate bună, culori realiste şi vii şi unghiuri de vizualizare de 178 de grade. Textul e clar în browser, iar ecranul nu e foarte reflectiv. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul cu luxmetrul am atins 313 unităţi LUX, ceea ce e doar OK, dar nu cu mult peste medie.

Cube i7 Remix, luminozitate ecran comparata cu alte dispozitive

Am depăşit totuşi Xiaomi Mi Pad (310 LUX), ASUS Transformer Book T100 Chi (281 LUX) şi ASUS ZenPad 7.0 (274 LUX). Suntem sub Nexus 7 2013 (500 LUX), Samsung Galaxy Tab S2 9.7 (460 LUX) şi Samsung Galaxy Tab A 9.7 (402 LUX). Setările pentru display includ luminozitate, timeout şi font, iar o menţiune specială trebuie făcută aici cu privire la utilizarea tabletei că ecran secundar.

Astfel, în vreme ce vă aflaţi la PC sau faceţi altă activitate, puteţi plasa tableta pe un kickstand şi să trageţi cu ochiul la seriale şi emisiuni TV. Nota pentru display este de 8.3 din 10.

Camera lui Cube i7 Remix

Trecem şi la cameră, cu o unitate de 5 MP în spate şi frontală de 2 MP. Interfaţa e ultra minimalista, incluzând doar 2 opţiuni mari şi late: timer şi shortcut către camera frontală. Camera e lentă la captură, iar calitatea foto e mediocră, chiar şi pentru un model cu diagonală atât de mare. Nota pentru cameră este de 8.5 din 10, acesta fiind unul dintre aspectele neglijabile ale device-urilor uriaşe. În mod bizar nu am primit în Remix OS nici măcar o singură opţiune de editare foto...

Cube i7 Remix nu se supraincalzeste

Am măsurat şi temperatura tabletei, atingând 33 de grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, ceea ce înseamnă că avem parte de o disipare bună a căldurii. Nota pentru temperatura este de 10 din 10.

Browserul web stock de pe tableta orientează ecranul doar în portrait din păcate, aşa că am testat experienţa de browsing via Chrome. Acesta e cam lent, dar scrolling-ul e fluid. Tastatura virtuală are butoane uriaşe, care par să fie ciudat încadrate chiar şi pe ecranul mare.

Abordăm acum şi conectivitatea, dispunând de Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, Miracast, GPS, microUSB (2 porturi) şi mini HDMI. 3G e accesibil doar via modem extern şi lipsesc aici NFC, infraroşu şi WiFi a/ac. Nota pentru conectivitate este de 8.7 din 10. Am realizat şi benchmark-uri pe acest device Cube, pe care l-am comparat cu Samsung Galaxy Tab A 9.7 şi Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Bătălia se da între un Intel Z3537F + 2 GB RAM, un Snapdragon 210 + 2 GB RAM şi un Exynos 5 Octa + 3 GB RAM. Rezultatele arata astfel:

Rezultate benchmark Cube i7 Remix

Cube i7 Remix câştiga 6 din 11 teste, iar GPU-ul sau nu pare a impresiona deosebit. Riptide GP2 rulează fără probleme, iar terminalul nu are lag, deşi s-a blocat de câteva ori de-a lungul utilizării. Nota pentru benchmark-uri este de 8.5 din 10. Trecem la OS şi UI, unde îl avem la dispoziţie pe Remix OS 1.0, bazat pe Android 4.4.4 KitKat.

Cube i7 Remix, jocuri pe tableta

Android cel standard ar fi arătat ciudat pe o diagonală atât de mare, de aceea a fost o idee bună să primim această platformă, care imită experienta desktop. Astfel, pe lângă noile iconuri şi noul UI, care arată bine primim şi un taskbar, în care putem plasa aplicaţiile accesate des. Tot acolo se afla şi aplicaţiile deschise deja între care putem alterna în timp real pentru un multitasking mai eficient.

Taskbar-ul poate fi ascuns dacă dorim. În zona stângă jos a ecranului se afla butonul virtual Home şi cel Back, iar în dreapta avem butonul Meniu, ce declanşează printre altele şi funcţia Memory Cleanul, care curăţă memoria şi eliberează din resurse. Dacă apăsam acel buton când ne aflăm într-o aplicaţie putem să o închidem sau să o redeschidem într-o altă fereastră, minimizata.

Cube i7 Remix Review: tabletă excelentă pentru consum video şi gaming, cu baterie limitată (Video)

Astfel putem avea multiple ferestre pe ecran şi să jonglăm cu ele în multitasking. În zona dropdown se afla notificările, dar şi o zonă cu tile-uri ce servesc drept Quick Settings. Aici găsim funcţii că Screenshot, GPS, Auto Rotate şi un slider pentru luminozitate. În această versiune de Remix OS nu avem ferestre redimensionabile în timp real, dar va sosi curând Remix OS 2.0.

În schimb primim suport pentru mouse, cu tot cu right click şi shortcut-urile de la tastatură, inclusiv CTRL + V sau CTRL + C. Putem crea shortcut-uri pe ecran pentru melodii, filme, documente şi tot soiul de alte fişiere fără probleme. Interfaţa e simplă şi intuitivă şi a fost foarte uşor să lucrăm cu ea. Iată cum arată lista de aplicaţii preinstalate:

  1. Email (aminteşte puţin de lookul lui Hotmail, vine cu suport Exchange)
  2. File Manager (interfaţa minimalista)
  3. Gallery
  4. Settings
  5. Cameră
  6. Calendar
  7. Power Manager
  8. Notes
  9. Calculator
  10. App Search
  11. Downloads
  12. Browser
  13. Easy Locker
  14. File Manager Pro
  15. Games
  16. Google Settings
  17. King Root
  18. Memory Boost
  19. Play Music
  20. Play Store
  21. RAR
  22. Sound Recorder
  23. WPS Office
  24. YouTube
  25. Gmail

Nu avem bloatware la board, ceea ce e de apreciat. Ce m-a deranjat a fost că multe aplicaţii se deschid doar în portrait, fără vreo explicaţie clară. Nota pentru OS, UI şi aplicaţii este de 8.7 din 10. Varianta mai nouă ar fi primit o notă mai mare. Iată acum şi verdictul!

Începem cu aspectele Pro:

  • construcţie solidă
  • excelent pentru a viziona filme şi a juca jocuri
  • preţ accesibil
  • acustica bună
  • ecran OK
  • fără supraîncălzire
  • interfaţa fluidă
  • prezenţa portului mini HDMI
  • OS original
  • fără bloatware
  • performanţa bună

Şi aspectele Contra:

  •  
  • carcasa masivă
  • baterie slabă
  • camera slabă, chiar şi pentru aceasta diagonală
  • unele blocaje
  • cablu foarte scurt la încărcător
  • Remix OS nu a mai fost actualizat la varianta nouă
  • aplicaţii în portrait

Şi iată şi notele acordare:

  • Design: 8
  • Hardware: 9
  • Baterie: 6
  • Multimedia: 9
  • Display: 8.3
  • Camera: 8.5
  • Temperatura: 10
  • Conectivitate: 8.7
  • Benchmark: 8.5
  • OS, UI, aplicaţii: 8.7
  • Preţ: 10

Nota finală este de 8.60 din 10, iar tableta este bună pentru vizionarea de emisiuni TV ca pe un ecran secundar, dar şi pentru gaming. Interfaţa atipică imita experienta desktop, iar Remix OS e excelent pentru acest format. Aspecte de ţinut minte sunt volumul ridicat, ecranul bunicel, iar această tabletă e una mai degrabă de ţinut acasă, decât de luat în deplasare. Păcat de baterie, pentru că OS-ul e tare interesant. [FORUM]

Prețul actualizat al tabletei Cube i7 Remix, îl puteți afla de pe Gearbest.com!

Cube i7 Remix Video Review

Cube i7 Remix
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×