Chiar la mijloc de vară cei de la Xiaomi anunțau cu mare fast noi produse din zona smartphone, cât și o nouă pereche de căști Redmi cu preț accesibil și cu accent pe autonomie. Se numesc Redmi Buds 3 Pro și au printre altele și un sistem ANC hibrid și dacă la prima vedere căștile vi se par familiare, asta se întâmplă pentru că avem de-a face cu varianta globală de AirDots 3 Pro.
Eu am primit acest set de căști la recenzie, iar astăzi vă prezint impresiile formate după mai bine de 2 săptămâni de utilizare.
Unboxing
Într-o cutie îngustă și înaltă cu efect sclipitor avem livrate noile căști cu ANC de la Redmi, în interiorul pachetului fiind descoperite două compartimente. În primul avem cutiuța de purtare cu cele 2 căști la interior, iar în compartimentul cu numărul 2 avem un micuț cablu de alimentare de la USB-C la USB-C (unul plat) și 3 perechi de dopuri din silicon pentru căști, de diferite mărimi.
Experiența de unboxing deși simplă și la obiect, este inutitivă și găsești rapid în cutie atât căștile cât și accesoriile necesare pentru a porni o petrecere cu muzica preferată. Apropo, la pachet sunt incluse și manuale de utilizare, asta dacă ai nevoie sau vrei să știi mai multe despre căști.
Design
Din punct de vedere al design-ului mi-a plăcut din start cutiuța de transport vopsită într-o nuanță subtilă de gri și cu finisaj mat tare plăcut la atingere. Fiind această textură mată asta înseamnă că beneficiem și de un grip mai bun și sunt ZERO șanse să îți alunece această cutiuță din mână chiar și dacă ești ud sau transpirat într-o zi toridă de vară.
La interior se ascund cele două căști, interior care deși păstrează aceeași nuanță de culoare (gri), optează pentru finisaj mat. Căștile în sine sunt tot gri cu o carcasă cu finisaj mat și o zonă exterioară glossy din policarbonat ce imită sticla și în care își poți vedea chipul ca într-o oglindă. Fiecare cască are o greutate de doar 4.9 grame, iar cu tot cu acea cutie se ajunge la 55 grame.
Căștile nu sunt ca cele obișnuite in-ear pe care poate le-ai mai folosit, asta pentru că se introduc "în sus" în urechi, la fel cum se întâmplă și cu Buds-urile de la Samsung de exemplu. Aș zice că ies destul de mult în afara urechii și că este nevoie de o perioadă de acomodare cu formatul care nu poate fi pe placul tuturor.
Specificații
Dacă sunteți curioși cu privire la specificațiile oferite de căștile Redmi Buds 3 Pro, am listat mai jos toate dotările și caracteristicile oficiale publicate de către Xiaomi, inclusiv detalii despre dimensiuni și timpi de alimentare.
- Nume de serie: TWSEJ01ZM
- Conectivitate: Bluetooth 5.2
- Timp încărcare căști: aproximativ o oră
- Timp încărcare cutiuță: aprox. 2.5 ore
- Greutate cască: aproximativ 4.9 grame
- Dimensiuni cască: 25.4 x 20.3 x 21.3 mm
- Greutate cutiuță: 55 grame
- Dimensiuni cutiuță: 64 x 48 x 26mm
- Autonomie apeluri: aprox. 3 ore (anulare zgomot dezactivată, volum 50$%, codare AAC)
- Acoperire: 10 metri (fără obstacole)
- Playback audio: aprox. 6 ore (anulare zgomot dezactivată, volum 50%, codare AAC)
- Încărcare: USB-C, wireless
- Autonomie totală : aprox. 28 ore (anulare zgomot dezactivată, volum 50$%, codare AAC)
- Input cutie încărcare: 5V 0.5A MAX (pe fir)
- Baterie per cască: 35 mAh/0.13Wh
- Input cască: 5V 120mA MAX
- Baterie cutiuță: 470 mAh/1.78Wh
- Impedanță: 32 ohm
- Diafragmă: 9 mm
Pairing și ANC
Din punct de vedere al procesului de pairing lucrurile nici nu putea sta mai bine. Doar am activat conexiune Bluetooth pe telefon, am deschis cutiuța căștilor și imediat telefonul a detectat căștile Redmi Buds 3 Pro și eram gata de streaming audio. Căștile de față așa cum spuneam mai sus, dispun și de anulare activă a zgomotului de fond (ANC), cu până la 35dB.
Potrivit testelor realizate de Xiaomi, la acest nivel se poate reduce cu până la 98% din zgomotul de fundal. Avem 3 setări aici, anulare completă (deep), echilibrată și light. Există și o implicare a AI-ului, asta doar pe telefoanele Xiaomi și Redmi, astfel că AI-ul va analiza mediul pentru a ajusta automat nivelul ANC.
Sistemul de anulare include 3 microfoane care se utilizează pentru anularea zgomotului în apeluri și avem desigur și mod Transparency care ne permite să auzim sunetele din exterior fără a da jos căștile. Printre alte funcționalități avem controlul pe bază de gesturi tactile pe corpul căștilor, un exemplu fiind tap dual pentru acceptare apel, redare audio sau pauză. Printr-un gest de apăsare prelungită se activează ANC-ul și se trece prin modurile sale, iar un tap triplu ne duce la următoarea melodie. Avem și detectare purtare astfel că dacă vom da căștile jos muzica se va opri, iar la punerea lor înapoi în urechi playback-ul se reia.
De asemenea, căștile Redmi Buds 3 Pro pot fi conectate simultan la două device-uri Android, iOS sau Windows și se permite astfel switch-ul rapid de la unul la altul. Revin și la baterie pentru a vă informa că acea micuță cutie de transport dispune și de încărcare rapidă (10 minute = 3 ore playback). Asta nu este tot, pentru că avem și încărcare wireless Qi.
Acustică și baterie
Am ajuns și la capitolul acustică, unde căștile Redmi Buds 3 Pro mi-au livrat o experiență fix pe măsura așteptărilor. Căștile au un volum puternic, se simte și bas-ul, iar volumul chiar și setat la maxim nu va afecta claritatea audiției. Înaltele și mediile se aud bine și vei aprecia pe aceste căști orice gen muzical ascultat. E ușor să te obișnuiești și cu acel control tactil.
ANC-ul așa cum spuneam și mai sus promite reducerea zgomotului de fond cu până la 35dB iar din testele realizate sistemul se descurcă bine în a bloca sunetele deranjante astfel încât să te bucuri de o experiență audio superioară. E drept că nivelul de anulare nu este la nivel de flagship, ceea ce înseamnă că acele 2% din sunetele care nu se pot bloca vor ajunge la tine. În cazul meu a fost vorba despre sunetul tastaturii la typing, dar și lătratul unui câine din fața blocului.
Am activat și modul Transparency care livrează fix pe măsura promisiunii, adică lasă să pătrundă zgomotele importante precum sunetul ambulanței pe care l-am auzit purtând căștile în casă. S-au auzit totuși și ciocăniturile unui vecin pus pe renovare, dar și claxoanele mașinilor. Bateria livrează fix pe măsura promisiunilor făcute de producător, astfel că știți la ce să vă așteptați în funcție de tipul de ascultător în care vă încadrați.
Impresii
Per total, căștile Redmi Buds 3 Pro mi-au plăcut mult, începând de la feeling, la design, ANC și funcționalități extra. Poate dura ceva timp să te obișnuiești cu acele comenzi tactile, dar modalitatea propusă este intuitivă. Clar este un plus faptul că avem încărcare rapidă, poți alimenta pe fugă 10 minute pentru a te asigura că ai suficientă energie pentru a te bucura de muzică sau apeluri on-the-go.
Îmi place că există și încărcare wireless, ceva de care cei care au deja un alimentator wireless se vor bucura. Căștile se aud bine, volumul este puternic și sunt și trendy prin acele fațete ca de sticlă.
Preț și Disponibilitate
Redmi Buds 3 Pro au ajuns în România recent, iar ele pot fi comandate de pe Mi-Home.ro la prețul de 299 de lei!