Prezentare Tenda AC19 - Router WiFi Gigabit Dual-Band, cu tehnologia 4 x 4 MIMO, control parental și o aplicație bine pusă la punct

1.457 ori
<b>Prezentare Tenda AC19 - Router WiFi Gigabit Dual-Band, cu tehnologia 4 x 4 MIMO, control parental și o aplicație bine pusă la punct</b>De ceva timp, telefoanele sosesc cu tehnologia 4 x 4 MIMO la bord. Asta înseamnă că vitezele de internet sunt extrem de mari și stabile. Bineînțeles, dacă aveți și un router suficient de performant cât să livreze așa ceva. Ei bine, utilizez de câteva zile

De ceva timp, telefoanele sosesc cu tehnologia 4 x 4 MIMO la bord. Asta înseamnă că vitezele de internet sunt extrem de mari și stabile. Bineînțeles, dacă aveți și un router suficient de performant cât să livreze așa ceva. Ei bine, utilizez de câteva zile routerul Tenda AC19, care stă foarte bine din punct de vedere al acoperirii și vitezelor oferite, dar vine și cu tehnologia 4 x 4 MIMO integrată. Avem câteva funcții cheie șio aplicație dedicată prin care îl putem controla direct de pe smartphone sau tabletă. În rândurile următoare vă voi prezenta opinia mea cu privire la acest dispozitiv.

Unboxing și design

Routerul vine într-o cutie neagră, cu imaginea sa pe ea și cu logo-ul Tenda în partea stângă. În interiorul acesteia vom regăsi manualul de utilizare, un cablu Ethernet-Ethernet, alimentatorul și evident, routerul. Acesta este realizat dintr-un plastic mat, plăcut la atingere și prezintă 4 antene de 6dBi. În spate se regăsesc cele 4 porturi LAN și unul WAN de 1GBps fiecare + un port USB 2.0, buton de resetare și mufa de alimentare. 

Tenda AC19

Instalare și configurare

Procesul de instalare pentru Tenda AC19 a fost destul de rapid. Prima dată am descărcat aplicația Tenda WiFi pe smartphone-ul meu, apoi doar am conectat cablul Ethernet la modemul primit de la operator și la Tenda AC19. Am conectat alimentatorul din pachet și s-a creat o rețea WiFi la care m-am conectat fără parolă. În continuare, configurarea rețelei a decurs foarte simplu din aplicație, alegând un nume și o parolă pentru aceasta. O altă metodă regăsită în manualul de utilizare este prin intermediul unui PC sau notebook. După conectarea la rețeaua fără parolă, se poate accesa adresa tendawifi.com și urma instrucțiunile de configurare afișate pe ecran. Eu am avut parte și de o actualizare, imediat după configurarea routerului.

Aplicație Tenda WiFi

Specificații și viteze

Tenda AC19 are 4 antene omnidirecționale de 6DBi și este un router dual-band ce funcționează în benzile 2.4 GHz și 5 GHz. Acesta integrează un procesor dual-core și vine cu tehnologia 4 x 4 MU-MIMO, ce asigură o acoperire mare și viteze bune de internet pe banda de 5GHz. În plus, routerul integrează și un amplificator ce ajută la optimizarea semnalului, facilitând accesul chiar și prin pereți groși. De asemenea, acceptă până la 35 de dispozitive conectate simultan. Per total, nu am avut probleme cu semnalul, nu au apărut deconectări sau alte tipuri de evenimente neplăcute. Mai jos aveți atașate câteva viteze obținute de mine.

Viteze obținute

Pentru PC, testele au fost realizate prin intermediul unui laptop care suportă conexiunea Gigabit, conectat prin Ethernet. Celelalte viteze obținute sunt prin intermediul smartphone-ului Huawei Mate 40 Pro. Abonamentul în cazul de față este Digi Fiberlink 1000.

Tenda AC19

Iată lista completă de specificații:

  • Dimensiuni: 238.9 x 144.3 x 40.3 mm
  • Interfață: 1x port Gigabit WAN 10/100/1000 MBps, 4x porturi Gigabit LAN 10/100/1000 MBps
  • Rată de transfer Ethernet: 10/100/1000 MBps
  • Port USB 2.0
  • Butoane: 1 buton WPS/reset
  • Standarde și protocoale: IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab
  • Antene: 4x antene omnidirecționale de 6dBi;
  • Rată semnal: 300 MBps în banda 2.4 GHz și 1733 MBps în banda 5 GHz;
  • Tip conexiune:PPPoE, IP dinamic, IP static
  • Securitate: WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2 ; WPS (Wi-Fi Protected Setup);
  • Tehnologie: MU-MIMO ; suport IPTV;

Setări și funcții speciale

Mi-a plăcut aplicația Tenda WiFi (disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android) încă după prima configurare, văzând tot ce poate face aceasta. Routerul poate unifica semnalele, făcând vizibilă o singură rețea ce trece automat pe 2.4 GHz, respectiv 5 GHz. Pe lângă această funcție, tot de aici avem posibilitatea de a activa controlul parental, pe oricare dintre dispozitivele listate. Routerul se poate și programa, pentru pornire/oprire automată. Pe lângă asta, putem crea o rețea separată pentru invitați (Guest Network), foarte facil, asigurând accesul temporar pentru oaspeți. 

Funcții Tenda WiFi

Prin conectarea unui HDD extern, prin portul USB 2.0 disponibil, ne putem crea propriul server. Astfel, partajarea fișierelor între dispozitivele noastre, sau chiar cu ale familiei, fiind mai ușor de accesat. Setările ne mai permit și stingerea ledurilor de pe dispozitiv, pentru cine preferă așa ceva, făcându-l astfel mult mai discret. Totodată, în aceeași aplicație vom primi și actualizările de sistem.

Impresii

Tenda AC19 m-a surprins plăcut, încă din primele momente când l-am conectat ușor, cu ajutorul instrucțiunilor foarte clare din aplicația mobilă. Chiar dacă l-am folosit la o distanță considerabilă (15-20m față de router), nu am întâmpinat nicio problemă, semnalul trecând prin 3 pereți destul de groși. Chiar dacă nu am folosit-o, funcția de control parental iese în evidență, fiind utilă pentru mulți părinți. În principiu, este un router dual-band performant, care oferă viteze bune, funcții utile și setări accesibile fără efort. 

Găsiți routerul Tenda AC19 în oferta magazinelor de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×