Prezentare ASUS ZenBeam E1: Videoproiector portabil cu rol de powerbank, ce redă imagini de până la 120 inch

699 ori
<b>Prezentare ASUS ZenBeam E1: Videoproiector portabil cu rol de powerbank, ce redă imagini de până la 120 inch</b>Ultima săptămână mi-a adus pe masa de teste și un produs mai special și anume videoproiectorul portabil ASUS ZenBeam E1, produs pe care l-am primit cu mare entuziasm. Descoperiți din rândurile de mai jos cu ce se laudă acest dispozitiv

Spre testare mi-a ajuns de curând și un videoproiector mai special, mai precis modelul ASUS ZenBeam E1 pe care îl puteți vedea în fotografiile de mai jos, un produs care se remarcă din start prin portabilitatea sa deosebită și prin câteva funcții interesante. Din start se indică chiar pe cutia sa faptul că a fost premiat pentru design atât de către iF Product, cât și de Red Dot în 2016 - semn că s-a pus importanță și pe capitolul look.

Design

Dispozitivul de față sosește într-o carcasă cu finisaje metalice și ca dimensiuni tot ansamblul cântărește 307 grame, măsurând 83 x 29 x 110 mm. În cutie se găsește pe lângă videoproiector și o husă specială ce pare a fi realizată dintr-o piele ecologică pentru purtarea dispozitivului fără grija pe timpul transportului în ghiozdan sau geantă. Există și manuale, iar voi în pachetul de vânzare ar trebui să găsiți și cabluri pentru conectare la smartphone/PC.

Butoane și elemente conectivitate

Privit din față micuțul videoproiector aduce un inel de focalizare a conținutului afișat, cât și un buton fizic pentru trecerea printre moduri, unul de meniu central, respectiv 2 butoane pentru setarea volumului și navigare printre opțiunile din meniu. Aici se oferă posibilitatea de a modifica luminozitatea, contrastul, corecta unghiului de proiecție prin opțiunea Keystone, modifica aspectul imaginii (4:3 / 16:9), schimba poziția proiectorului, cât și o zonă de setări, respectiv o zonă de informații utile. 

ASUS ZenBeam E1

În părțile laterale există numeroase decupaje pentru difuzorul de 2W cu tehnologie SonicMaster, respectiv aerisiri pentru răcirea componentelor interne. ASUS ZenBeam E1 are un port HDMI/MHL, port USB 2.0 cu output 5V/1A folosit doar pentru încărcarea unui device, o mufă DC-IN pentru încărcare și un jack audio 3.5 mm. Tot aici se află și un buton power on/off, iar în spate găsim o montură pentru plasarea videoproiectorului pe un trepied. 

Performanțe

Acum că am terminat de vorbit despre look și elementele de conectivitate, este vremea să aflați câte ceva despre capabilitățile acestui videoproiector. Trebuie spus că se folosește aici tehnologia DLP și că aparatul se bazează pe o sursă de lumină LED RGB cu durată de viață de maxim 30000 ore. Rezoluția nativă este WVGA de 854 x 480 pixeli, rata de contrast de 3500:1, iar luminozitatea maximă ajunge la doar 150 lumens.

Se promite afișarea a unui număr de 16.7 milioane de culori și tehnologia DLP IntelliBright stimulează în mod eficient luminozitatea și contrastul cu până la 30% în timp ce reduce și consumul de energie cu până la 50%. Poate proiecta imagini de până la 120 inch și se oferă suport pentru sursele ce afișează imagini la rezoluție Full HD. La nivel de conectivitate lucrurile nu stau chiar ideal, astfel că videoproiectorul portabil se poate conecta doar la smartphone-uri ce dispun de standardul MHL prin intermediul unui cablu dedicat.

Portul USB nu poate fi utilizat pentru redarea de pe stick și nu există nici slot microSD pentru a realiza acest task. Proiectorul se mai poate conecta la console de jocuri, laptop-uri și PC-uri, ba chiar și la Chromecast prin HDMI. Autonomia este însă un element atractiv în cazul de față, asta pentru că la interiorul device-ului avem o baterie generoasă de 6000 mAh care promite până la 5 ore timp de proiecție și care poate servi în același timp și pe post de powerbank pentru telefon. 

Impresii

Acum că totul a fost așezat pe hârtie este momentul să aflați care sunt impresiile mele despre acest dispozitiv și dacă merită sau nu achiziția. Ei bine, portabilitatea este un element care îi aduce din start o bilă albă și pot spune că și la nivel de autonomie se prezintă bine, oferind extra și funcția powerbank. Este arătos, ușor de instalat și folosit în doar 2-3 mișcări și nu este nevoie de vreun setup amănunțit în prealabil pentru a trece la treabă.

ASUS ZenBeam E1

Cu punctele de mai sus bifate era de așteptat că un compromis trebuia făcut, acela fiind la nivel de calitate al imaginii și la capitolul luminozitate. S-a sacrificat o luminozitate superioară de dragul unui nivel mai mare de portabilitate, iar rezoluția nativă este dezamăgitoare cel puțin din cele câteva zile în care am avut proiectorul la îndemână. 

Treabă bună face doar în beznă, astfel că nici nu are sens să vă gândiți la folosirea sa pe timp de zi într-o sală de ședințe sau la școală pentru prezentarea unui proiect. Lipsa unui slot microSD sau a posibilității de redare video de pe stick USB iarăși o consider un punct negativ și în final prețul intră tot la această categorie, sumă cam piperată dacă mă întrebați pe mine.

Pe ASUS ZenBeam E1 îl puteți găsi pe eMAG.ro!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×