OnePlus Buds Review: căşti accesibile confortabile cu super autonomie (Preţ bun la Wannder.ro)

2.162 ori
<b>OnePlus Buds Review: căşti accesibile confortabile cu super autonomie (Preţ bun la Wannder.ro)</b>În ultimul an segmentul căştilor TWS a cunoscut o veritabilă explozie, o ascensiune pe care n-ar fi prevăzut-o nici vizionarii. Am văzut pe rând companii că Huawei, Oppo, OnePlus, Xiaomi

În ultimul an segmentul căştilor TWS a cunoscut o veritabilă explozie, o ascensiune pe care n-ar fi prevăzut-o nici vizionarii. Am văzut pe rând companii că Huawei, Oppo, OnePlus, Xiaomi întrecându-se în diferite modele wireless cu preţuri bune, autonomie crescută şi uneori şi ANC. Designurile au gravitat în general în jurul AirPods, dar Samsung a încercat şi altceva. OnePlus e încă prunc în acest segment, iar OnePlus Buds e un set nou de căşti TWS, dar fără ANC şi la preţ mai accesibil. Costă 429 lei în magazinul Wannder.ro şi le analizăm mai jos.

Design şi unboxing

Avem de-a face cu căşti Bluetooth aici, pe care le-am conectat la telefonul OnePlus 8T. Vin pe alb, gri sau albastru, iar designul este unul din plastic. Căştile sunt ușoare: 4.7 grame fiecare şi 37 de grame cântăreşte aceea cutie ovoidală de transport şi încărcare. Căştile stau comod în ureche şi sunt bine ancorate, nu cad la flotări sau jogging. Construcţia e destul de solidă, par să reziste la trecerea timpului şi au certificare IPX4 pentru rezistenţa la stropire.

Cutia e cam mare şi nu ştiu dacă încape în blugi strâmţi. E un plus şi că nu au un dop din silicon sau cauciuc care să jeneze în ureche. Acea cutie de încărcare are port USB-C, LED care arată nivelul de încărcare şi buton de pairing, iar în cutia produsului se află manualul şi un cablu USB-C.

Tehnologie

OnePlus BUDS

Căştile se conectează la telefon via Bluetooth 5.0 şi vin cu drivere de 13.4 mm (driver dinamic). Fiecare bud are o suprafaţă tactilă exterioară pe care apeşi pentru a schimba piesa, da play/pauză sau activa asistentul vocal. În plus primeşti şi 3 microfoane pe căşti, care vor ajuta la anularea de zgomot. Avem parte şi de acel mecanism care opreşte automat muzica atunci când scoţi casca din ureche.

Autonomie

La playback muzical ai parte de 7 ore de autonomie per cască, iar la apeluri 4 ore. Ave şi încărcare rapidă: 10 minute de alimentare înseamnă 10 ore de ascultare. Pe hârtie ni se promite un total de 30 de ore de autonomie cu tot cu acea cutie de transport şi confirm că suntem destul de aproape, pe la 28 de ore, conform testelor mele.

Acustică

Şi am ajuns şi la cea mai importantă chestiune. Cum se aud căştile? Volumul este unul mediu, sub FreeBuds 3 şi Galaxy Buds Live. Mai degrabă la nivel de căşti Oppo Enco să zicem. Volumul e ajutat să pară mai mare decât este de o anulare eficientă de zgomot, fie ea şi non activă. Basul este şi el la un nivel mediu, dar înaltele mi s-au părut mai bune.

OnePlus BUDS

Şi vocea s-a auzit OK la melodii şi filme, iar în apelurile telefonice am remarcarcat că se izolează foarte bine efectul vântului. Avem şi suport Dolby Atmos şi Dirac Audio Tuner, dar nu avem suport aptX.

Control/software

Controlul se prin apăsarea pe partea externă a căştii, iar o dublă apăsare trece la piesa următoare, dar poate şi activa asistentul vocal sau da play/pauză. Pairing-ul se face imediat cu telefonul, cu atât mai uşor dacă ai un OnePlus: doar deschizi cutia căştilor şi apare un indicator pe ecranul telefonului. Controlul asupra căştilor la nivel software se face din secţiunea Bluetooth a telefonului, ceea ce mi se pare puţin cam ciudat şi uşor peste mâna.

OnePlus BUDS

Preferam o aplicaţie dedicată, poate şi egalizator. De acolo faci actualizările software, umbli la actualizări de firmware, ai şi Find Device şi setări legate de calitatea acustică. Aş menţiona că gamerii care folosesc Fnatic Mode pe telefoanele OnePlus au un boost la latență la gaming.

Verdict

Pro:

  • uşoare
  • certificare IPX4
  • autonomie excelentă
  • anulare a zgomotului de calitate
  • comode
  • încărcare rapidă
  • microfoane eficiente
  • înaltele se aud bine

Contra:

  • fără prea mult bas
  • volumul este doar OK în zona de preţ, dar e compensat de anulare zgomot
  • fără aptX
  • fără aplicaţie dedicată sau egalizator

Putem recomanda căştile celor care caută o achiziţie de buget, care să nu rupă portofelul sau cardul. Vor fi încântaţi de confortul căştilor, de anularea de zgomot, de înalte şi mai ales de autonomie. Nu se aud cel mai tare de pe piaţă şi basul e doar OK, dar izolarea bună a zgomotului reuşeşte să compenseze asta. La apeluri au strălucit scăpând eficient de zgomot. Pairing foarte facil. Le găsiţi la Wannder.ro la 429 lei.

OnePlus Buds Video Review

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×