Acer Swift Edge Review - Cel mai ușor laptop de 16 inch din lume!

1.600 ori
<b>Acer Swift Edge Review - Cel mai ușor laptop de 16 inch din lume!</b>Pe lângă telefon, mouse și eventual ceas, laptopul este pentru mine cel mai utilizat device, zilnic. Asta îl face foarte important și când vorbim de design, portabilitate, funcții, performanță și preț, evident. Astăzi facem cunoștință

Pe lângă telefon, mouse și eventual ceas, laptopul este pentru mine cel mai utilizat device, zilnic. Asta îl face foarte important și când vorbim de design, portabilitate, funcții, performanță și preț, evident. Astăzi facem cunoștință cu Acer Swift Edge, un laptop ultraportabil care are câteva caracteristici care îl fac interesant. Și… unic în lume. Dar intrăm în detalii imediat.

Așadar, avem un laptop ultraportabil de 16 inch despre care spuneam că are și chestii care îl fac unic în lume. Da, este adevărat, începem direct cu ceea ce îl diferențiază pe Acer Swift Edge de restul lumii și anume faptul că este cel mai ușor laptop cu ecran de 16 inch din lume. Cântărește Puțîn peste 1 kg, mai exact 1.17 kg și are o grosime de sub 13 mm și datorită acestui lucru devine un laptop ușor de purtat în ghiozdan în deplasări, în delegații, de acasă la birou sau facultate și așa mai departe.

Design

Design-ul este unul interesant, plin de unghiuri și colțuri tăiate. Probabil de aici și denumirea de Swift Edge. Care se potrivește. Uitându-te la acest device ai impresia că a fost produs cu tehnologie de înaltă precizie și așa s-a și întâmplat. Ai impresia că s-a acordat o atenție deosebită la detalii și funcționalitate. Și așa și este. Tocmai de asta juriul de la Red Dot a decis să îi acorde premiul de Red Dot Design Winner pentru anul 2022, apreciind portabilitatea și liniile de design ale celui mai ușor laptop de 16 inch din lume. Este construit dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu ceea ce îl face să aibă cam cu 20% mai puțin decât dacă ar fi fost construit din aluminiu standard, de exemplu.

Acer Swift Edge

Avem un trackpad destul de mare, însă care nu este cu răspuns haptic ci mecanic. Palm-rest suficient și o tastatură bunicică. Mi-aș fi dorit să văd eventual și un numeric keypad, pentru că loc avem destul, dar se pare că n-a fost să fie. Avem însă scanner de amprentă ceea ce este un lucru în plus neașteptat.

Acer Swift Edge

Avem și iluminare pentru tastatură însă mi-aș fi dorit să văd mai puțină lumină scăpând pe lângă taste dar bănuiesc că fiind atât de subțire carcasa, ar fi fost destul dificil de obținut acest lucru. Swift Edge are niște borduri ale ecranului foarte înguste care lasă loc pentru ecranul propriu-zis impresionant.

Ecran

Și aici avem un mare plus. Un ecran de 16 inch OLED cu rezoluție 4K și HDR ce îți atrage toate privirile și merită toată atenția noastră. Este cireașa de pe tort pentru acest ultraportabil. Are o luminozitate de 500 nits și o tehnologie certificată Eyesafe care ajută la protejarea ochilor de lumina albastră emisă de ecrane în mod normal. Mai mult, ecranul va reda culorile super real având și certificare TrueBlack și redă astfel tonurile de culori cât mai apropiat de realitate de la cele mai închise nuanțe până la cele mai deschise. Nu am observat bleeding când ecranul este pe o pagină albă sau aberații de culori. Ba din contra e o adevărată plăcere să vezi filme în HDR de exemplu. Sau să urmărești poze sau prezentări pe el. Sau de ce nu, să porți o conferință video lungă și plictisitoare.

Acer Swift Edge

Unghiurile de vizionare sunt foarte bune, chiar și la 120 grade stânga sau dreapta conținutul se vede foarte OK. Culorile sunt vii și rezoluția este foarte bună pentru absolut orice fel de conținut. Timpul de răspuns al ecranului este sub 0.2 ms ceea ce l-ar face suficient de bun chiar și pentru gaming sau editare video însă modelul pe care îl avem pentru prezentare vine cu placă grafică integrată deci nu vei putea juca ceva super serios pe el eventual printr-un serviciu de gaming prin streaming.

Să nu uităm însă că nu prezentăm un dispozitiv pentru gaming ci unul pentru work și home use. Și apropo de work, faptul că avem acea certificare EyeSafe înseamnă un lucru în plus mai ales pentru cei care petrec ore în șir în față ecranului zi de zi. E o liniște în plus mai ales dacă ții la sănătatea ochilor tăi.

Funcții 

Ca funcții interesante găsite pe Swift Edge aș aminti faptul că avem o camera frontală Full HD pentru conferințele despre care aminteam mai devreme. Camera are și o funcție care sporește claritatea în luminozitate scăzută și un sistem Purified Voice bazat pe inteligență artificială care va reduce zgomotul de fond atunci când ești de exemplu într-o cafenea sau într-un aeroport astfel încât să poți purta o conversație fără ca ceea ce se aude în fundal să deranjeze. 

Acer Swift Edge

Cei de la Acer spun că noile procesoare AMD Ryzen Pro pe care le integrează aceste laptopuri din seria Swift Edge vin la pachet și cu un procesor suplimentar Microsoft Pluton care face parte dintr-un sistem chip-to-cloud de protecție suplimentară. Asta pentru că suntem cu toții conștienți că de multe ori un simplu firewall sau un antivirus nu mai este suficient pentru protecția pe internet, atacurile fiind din ce în ce mai serioase și mai sofisticate. 

Pe partea de conectivitate avem WiFi 6E protocol potrivit pentru streaming 4K, mufă Jack, două porturi USB-A, 2 porturi USB-C și HDMI. Se încarcă prin USB C și asta îmi place foarte mult. 

Configurație

Ce am primit noi pentru prezentare este un Acer Swift Edge cu procesor AMD Ryzen din seria 5 6600 cu Radeon Graphics integrat ce rulează la 2.9 Ghz, 8GB RAM, 1 TB SSD stocare și Windows 11 Pro instalat. 

Ce nu îmi place

  • Zgomotul pronunțat al ventilatoarelor.
  • Timp de încărcare - peste 3 ore de la 20% la full
  • Ecranul este glossy
  • Tastatură fără num pad și flexibilă. Nu știu cum se va comporta în timp.
  • Sunetul oferit de difuzoare este puțin sub așteptări. Se aude tare și clar însă fără o plajă prea mare de frecvente. Ascultarea este liniară și simplă.

Ce îmi place

Design-ul acestui laptop rămâne punctul forte. 1 kilogram greutate și doar 13 mm este un pachet tentant atunci când știi că ai nevoie de un laptop de 16 inch însă călătorești mult. Îmi mai place foarte mult ecranul. N-are cum să nu îți placă, de fapt, așa ceva. E o bijuterie ce pare din alt film față de restul pachetului. Dar, cum laptop perfect încă nu există, ne declarăm mulțumiți și de varianta asta.

Acer Swift Edge

Cui se adresează acest ultraportabil de la Acer? Ei bine, părerea mea este că e dedicat celor care au nevoie de a vizualiza fișiere Excel pe un ecran cât mai mare, sau celor care editează poze. De ce nu, studenților care pot avea tot felul de aplicații ce au nevoie de un astfel de ecran. Și celor care lucrează, poate și de acasă în afară orelor de la birou.

Un pachet interesant cu plusuri și minusuri despre care sunt sigur că vrei să afli mai multe așa că îți lăsăm, cum am spus, link-urile din descriere. Mie nu îmi rămâne de făcut decât să te salut, până dată viitoare pe Mobilissimo.ro. Toate bune!

Acer Swift Edge, prețuri actualizate:

Acer Swift Edge Review:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×