Xiaomi Smart Band 7 Review: Brățara de fitness iubită de toți revine, cu Always on Display, ecran mai mare și aceeași rețetă de succes (Video)

6.340 ori
<b>Xiaomi Smart Band 7 Review: Brățara de fitness iubită de toți revine, cu Always on Display, ecran mai mare și aceeași rețetă de succes (Video)</b>Anunțată oficial pe data de 22 iunie la nivel global, brățara fitness Xiaomi Smart Band 7 a ajuns repede la încheietura mea, fiind primită de la cei de la Hekka.com, retailer care vinde produsul la suma de 56.79 euro, cu livrare gratuită și care

Anunțată oficial pe data de 22 iunie la nivel global, brățara fitness Xiaomi Smart Band 7 a ajuns repede la încheietura mea, fiind primită de la cei de la Hekka.com, retailer care vinde produsul la suma de 56.79 euro, cu livrare gratuită și care pe deasupra vă oferă vouă cititorilor 10 dolari reducere la comenzile de peste 29 dolari, odată cu folosirea codului promoțional mobilissimo

Video-review Xiaomi Smart Band 7

Imediat ce a ajuns am scos brățara fitness din cutie, cu un material unboxing publicat chiar aici și ai aflat că vine la pachet cu un cablu micuț de alimentare cu port magnetic și cu un manual stufos pe care cel mai probabil nu îl vei citi vreodată. Pentru activarea lui Band 7 a trebuit să conecteze cablul de alimentare și să descarc aplicația Mi Fitness disponibilă pe Android sau iOS. 

În acel moment a început și recenzia propriu-zisă, iar acum vine momentul materialului dedicat. Cum se prezintă noul hit din seria Xiaomi Band și ce impresii mi-a creat, vei afla din prezentarea de mai jos.

Design 

Așa cum v-am spus și în unboxing, ca design brățara nu se diferențiază prea mult față de Band 6, cu excepția dimensiunilor care cresc odată cu ecranul mai mare. Astfel, purtabilul măsoară 46.5 x 20.7 x 12.25 mm vs. 47.4 x 18.6 x 12.7 mm. Scade puțin lungimea dar crește lățimea, iar ca greutate brățara ajunge la 13.5 grame de la 12.8 grame, diferențe insesizabile, poate doar de cei care în prezent au un Smart Band 7 pe care îl folosesc de mult timp.

Limbajul de design se păstrează și nu se duce în zona rivalului precum Huawei Watch Fit unde ecranul se apropie de cel al unui smartwatch, asta pentru că Xiaomi a dorit să ofere un tracker fitness comod și ușor. Smart Band 7 vine pe nuanțe de verde, albastru, portocaliu, roz sau negru, nuanța din urmă fiind cea pe care am primit-o și eu, culoare clasică și destul de banală. Noroc că poți cumpăra opțional alte curele, inclusiv unele neon sau camo.

Display

Display-ul este unul dintre marile upgrade-uri, panou AMOLED care crește de la 1.56 inch pe Band 6 la 1.62 inch în cazul de față. Are rezoluție de 490 x 192 pixeli, densitate de 326 ppi și în cifre este vorba despre o zonă vizibilă care crește cu 25% față de predecesor. Ecranul este foarte luminos, are nuanțe adânci de negru tipice AMOLED-ului și acum și Always On Display. AOD se activează din zona de setări, cu opțiuni Smart, Dezactivat, sau Toată Ziua, iar fiecare watch face are o temă AOD dedicată. 

Smart Band 7

Am avut luminozitatea setată la 50%, chiar și afară și nu am avut deloc probleme în a vedea conținutul afișat pe ecran, iar ca cifre, Xiaomi spune că ecranul poate atinge o luminozitate maxim de 500 nits, mai mare decât unele telefoane. Sunt și câteva teme instalate, iar din aplicație poți alege preferata din peste 100 de fețe noi. Preinstalată vine și tema cu planeta Marte animată, care deși arătoasă, va consuma ceva mai multă energie.   

Din setări poți ajusta luminozitatea, seta durata ecranului aprins, dacă ecranul să se aprindă sau nu la primirea de notificări și dacă gesturile Raise to Wake să fie activate/dezactivate în timpul antrenamentelor. Există și o opțiune pentru blocarea ecranului dacă vrei așa ceva. Display-ul este cum spuneam și mai sus, tare luminos, oferă culori vii și negru adânc, iar sticla 2.5D ușor curbată spre margini oferă o navigare smooth cu degetul pe ecran.

Per total sunt încântat de display-ul livrat de Xiaomi Smart Band 7, de culori, luminozitate și de Always on Display mai nou, dar fiind un smartband care pune accentul pe confort și extra portabilitate, asta înseamnă că zona de interacțiune vizibilă rămâne redusă, mult din text fiind derulat în setări de exemplu precum știrile în carusel. Aș recomanda ca AOD să fie setat în mod smart, pentru că altfel autonomia va scădea destul de mult.

Hardware, funcții și conectivitate

Detaliile despre hardware-ul lui Xiaomi Smart Band 7 sunt limitate la baterie, ecran și senzori fizic, asta pentru că produsul este unul cu OS Lite, fără nevoia de RAM și stocare sau alte briz brizuri. Brățara vine cu baterie de 180 mAh, senzor pe 6 axe, senzor de puls, senzor pe 3 axe accelerometru și senzor pe 3 axe giroscop. 

Pe partea de conectivitate se oferă Bluetooth 5.2 BLE și apare compatibilitatea pentru conectare la smartphone-uri ce rulează minim Android 6.0 sau iOS 10. Brățara oferă notificări, dar și următoarele funcții utile:

  • Vreme
  • Control playback audio 
  • Alarmă
  • Lanternă
  • Cronometru
  • Timer
  • Find my Phone
  • Reminder calendar
  • Camera Remote
  • Pomodoro Timer

Interacțiune

Pe Xiaomi Smart Band 7 vei interacționa folosind ecranul tactil de 1.62 inch AMOLED, așadar doar atingeri cu degetul, fără butoane fizice asociate. Nici la prima pornire nu te poți folosi de un buton fizic, fiind nevoie de conectarea brățării la o sursă de alimentare pentru a o porni și realiza setup-ul inițial. Navigarea prin meniu se face prin gesturi swipe derulând prin elementele incluse într-o listă verticală, iar un swipe de la stânga la dreapta înseamnă back/înapoi.

În homescreen ecranul de bază afișează tema alături de oră, ecranul din stânga are asociat default playback-ul audio prin care controlezi muzica de pe telefon, iar ecranul din dreapta are widget-ul cu vreme. Un swipe de sus în jos te duce în zona de notificări, iar un swipe de jos în sus te duce în meniul de aplicații. 

Setările includ și opțiuni de reset sau shutdown dacă vei căuta așa ceva, iar dacă îți dorești poți seta limba română de sistem. Brățara mai oferă și setări pentru intensitatea vibrației, detectare automată a activităților fitness și ai și un mod DND, respectiv un mod de economisire energie pentru atunci când bateria este la nivel scăzut. 

Te obișnuiești rapid cu interacțiunea și îmi place răspunsul rapid la comenzi, totul rulând smooth pe ecran. 

Health & tracking

Îți vei cumpăra o brățară fitness Xiaomi Smart Band 7 în special pentru tracking-ul fitness și mai puțin pentru a avea la încheietura mâinii un accesoriu smart pe care să îl asociezi ținutei tale. Este un dispozitiv pentru cei care aleargă și care vor un corp pe cât se poate de compact și ușor, confortabil, care să nu devină incomod la purtarea prelungită, iar Band 7 bifează cu brio toate aceste aspecte.

Smart Band 7

În zona de tracking, se oferă suport pentru monitorizarea a peste 110 sporturi cu informații despre caloriile consumate, schimbările de ritm cardiac și durata antrenamentelor. Ai de toate, de la hockey, dans și până la bowling sau chiar și șah dacă îți vine să crezi. Există și o zonă numită Stare Antrenament unde vei avea recomandări bazate pe nivelul EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption) din ultimele 7 zile.

Xiaomi Smart Band 7

În zona Analiza Exercițiilor vei sub forma unui grafic rezultatele tale fizice de astăzi cu detalii despre caloriile arse, numărul de pași și durata mișcării. Vei avea și recomnadări de recuperare, istoric antrenament, ba chiar și monitorizare VO2 MAX. Xiaomi Smart Band 7 mai afișează și indicele PAI, iar detectarea automată a antrenamentului se face pentru alergare, mers, mașină de canotaj și antrenor eliptic. Ai multe opțiuni de tracking așadar, iar la nivel health te vei bucura de următoarele:

  • Ritm cardiac
  • Indice PAI
  • SpO2
  • Monitorizare stres
  • Monitorizare somn

În aplicația dedicată de mobil numită Mi Health vei avea un grafic cu rezultatele zilnice (calorii arse, pași, durată mișcare), statistici ale ultimei sesiuni de mers pe jos, detalii despre calitatea somnului, despre puls, pași și calorii consumate, fiecare cu un widget dedicat în pagina principală. Tot aici vezi de câte ori ai stat în picioare pe parcursul unei zile, cât și date ale monitorizării SpO2 și stres.

În aplicație ai și zona Antrenament de unde dai startul unei sesiuni de alergare, mers, ciclism în aer liber sau bandă de alergare, cu tracking GPS având telefonul conectat prin Bluetooth. Urmează zona Dispozitiv unde vei statusul bateriei, opțiunile de monitorizare sănătate și alte setări specifice, iar tot de aici îți poți alege o altă temă/watchface prin descărcare. 

Autonomie și altele

Pentru final am lăsat partea de autonomie, iar la acest capitol Xiaomi Smart Band 7 este un campion. Potrivit producătorului, în scenariul ideal poți atinge până la 2 săptămâni autonomie, asta dacă setezi monitorizarea pulsului automată la fiecare 30 de minute, ai funcția lift-to-wake activată, notificări activate și îți măsori nivelul SpO2 de maxim 2 ori pe zi, având 60 de minute de activitate fizică înregistrată săptămânal.

Într-un ritm normal de utilizare atingi 9-10 zile, sau poate mai puțin dacă alegi să activezi modul Always on Display. Dacă îl ții activat continuu atunci autonomia va avea de suferit, dar există și un mod Smart prin care după câteva minute ecranul se stinge complet pentru a economisi energie. Sau pentru maxim de eficiență îl vei dezactiva.

Smart Band 7

Depinde desigur și luminozitatea, iar în final depinde de cât de activ fizic ești, pentru că tracking-ul, măsurătorile de puls, SpO2 și alte acțiuni își vor pune amprenta. Alimentarea completă se face în sub 2 ore și în timpul încărcării ai o animație arătoasă care arată stadiul de completare (foto mai sus). Țin să cred că autonomia este similară cu ce a livrat și predecesorul Band 6, asta deși are o baterie mai mare, pentru că a crescut și ecranul și astfel consumul. 

Impresii

Xiaomi Smart Band 7 este o brățară fitness simplă, simpatică și ușoară, un gadget creat special pentru cei care vor confort și nu se complică mai mult decât au nevoie. Dimensiunile compacte rămân avantajul principal livrat aici, iar cei care dețin un model Band mai vechi se vor bucura cu siguranță de upgrade-urile aduse precum ecranul mai mare, sau monitorizarea automată SpO2.

Autonomia a rămas la fel de bună ca la modelul anterior iar Band 7 reprezintă o perfecționare a unei rețete de succes pentru Xiaomi. Prețul accesibil este un alt punct forte deși acum la debut mulți ar fi tentați să meargă spre un alt purtabil sau poate chiar pe varianta de anul trecut, dar ușor ușor vor apărea reduceri care vor face brățara de față mult mai atractivă. 

Nici de această dată nu există NFC și nici GPS, bazându-te pe telefon pentru tracking-ul pe hartă, iar din experiența purtării, mi-ar fi plăcut ca în pachet să mai fie inclusă o curea de schimb ținând cont de cât de ieftin este un asemenea accesoriu. Ar fi fost un nice touch la unboxing. Cureaua din silicon nu pot spune că e favorita mea, cauzând transpirație în zilele toride și ceva disconfort, astfel că nu strica un accesoriu clip poate!?

Preț și disponibilitate

În momentul de față brățara fitness Xiaomi Smart Band 7 poate fi comandată de pe Hekka.com la suma de 56.79 euro, cu livrare gratuită. Aveți și 10 dolari reducere la comenzile de peste 29 dolari, odată cu folosirea codului promoțional mobilissimo

Xiaomi Smart Band 7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×