Huawei Watch Fit şi Huawei Watch Fit 2 au fost unele dintre cele mai bine vândute ceasuri Huawei, fie de sine stătătoare, fie cu oferte, cadou de Paşte, Crăciun, de 8 martie. Sau bundle-uri. Aduceau funcţiile de fitness pe un ecran mai mare şi erau o idee mai bună decât o brăţară de fitness.
Huawei Watch Fit 3 a sosit la fix pentru a pune la punct corpurile noastre pentru vara lui 2024. Dar e mai mult decât despre vanitate... Include un ecran mai mare, e "mai ceas" decât predecesorii, se bate cu Fitbit Versa 4 şi umblă şi la nutriţia ta şi modul în care te încălzeşti şi alergi pe pistă. Hai să vedem ce poate!
HUAWEI Watch Fit 3 Video Review:
Ofertă
Huawei Watch Fit 3 costă 769 lei iar între 7 şi 21 mai primeşti o pereche de căşti FreeBuds SE 2 cadou cu acest produs. Poţi adăuga şi o curea EasyFit în coş şi aplicând un cod de discount o vei primi şi pe ea cadou.
Design
Huawei Watch Fit 3 aduce cu o combinaţie între un Apple Watch şi un Fitbit Versa. Diferenţa e că e mai subţire şi uşor decât ele. E uşor şi comod, cu buton Crown roşu şi un extra buton fizic pentru activităţi sportive (personalizabil). Are cadran pătrăţos, cu colţuri curbate şi măsoară 9.9 mm în talie şi cântăreşte 26 de grame. Acolo unde FitBit Versa 4 are 11.2 mm şi 37.6 grame.
Primeşte şi curele colorate, din nylon, fluoroelastomer sau piele. Corpul e fabricat din aluminiu şi certificat 5 ATM, deci te poţi scufunda cu el în apă. Avem parte şi de un ecran 2.5D, foarte gentil curbat.
Display
Acest smartwatch vine cu un ecran AMOLED de 1.82 inch, cu raport ecran-corp de 77%, până la 1500 nits de luminozitate şi densitate a pixelilor de 347 PPI. Are refresh rate de 60 Hz şi e atât de luminos, că a trebuit să umblu la setări pentru a îl poza acătării. Şi viu colorat şi responsiv.
Baterie
Avem parte de o autonomie de până la 10 zile aici, la utilizare medie. Mai probabil prinzi o săptămână, o săptămână şi o zi de funcţionare. Partea bună e că se încarcă la maxim în doar o oră şi vine şi cu alimentare rapidă: 10 minute de încărcare înseamnă o zi de utilizare.
Hardware, funcţii, dotări
Ceasul dispune de pini de încărcare în spate, senzori de puls şi SpO2, dar şi de GPS, accelerometru, senzor G. Are şi magnetometru, senzor de lumină ambientală. Suportă Bluetooth 5.2 cu BLE şi dispune de microfon şi speaker. Are şi NFC şi motoraş cu vibraţii. Nu are barometru, senzor de temperatură sau EKG.
Interfaţă
Interfaţa mi se pare simplă, colorată, cu pictograme şi fonturi mari, cards mari cu informaţii. Cum ar trebui să aibă orice ceas mai sportiv, încât să nu te încurce când alergi. Avem parte şi de watch face-uri mai colorate şi mai interactive, mai ghidușe sau haioase. Watch face-urile sunt uşor personalizabile, nu au aşa multe complicaţii că la un ceas smart clasic, flagship.
Cu un swipe în stânga declanşăm asistentul Today, cam ce avem şi pe telefoanele Huawei. Widgeturile sunt la un swipe spre dreapta distanţă şi adună metrici de sănătate, calendar şi activităţi sau colecţie de activităţi sportive. Swipe în jos te duce la Quick Settings, iar swipe în sus la notificări.
Sport
La zona de sport sărim de 100 de activităţi sportive, de la alergat la excursii, înot şi chiar esports. O noutate este că poţi programa pe ce bandă alergi, pe stadion sau piste speciale de alergat. Avem şi animaţii 3D complexe cu ghid de alergare, de fitness, de stretching. Inclusiv în momentele de încălzire înainte de sărit coarda sau când dispozitivul te pune să te ridici de pe scaun pentru a te dezmorţi.
Apropo se recomandă stretching-ul înainte de sport intens pentru a evita crampele sau accidentările. Avem şi recomandări inteligente, precum a face sport acasă dacă e canicula afară. Antrenorul de alergat îţi dozează eforturile, cu încălzire şi diferit etape pe parcursul pregătirii tale pentru maraton.
Avem şi GPS şi harta pentru parcursul nostru în parc sau prin oraş. Plus VO2Max, notă pentru abilitatea de alergare şi estimări ale timpului scos la maraton. Funcţia HR Broadcast aduce pulsul tău pe echipamentele sportive suportate, de la biciclete eliptice la benzi de alergat.
Stay Fit
Acest sistem oferit de Huawei încă de anul trecut îţi permite să înregistrezi mesele şi gustările de pe parcursul zilei pentru a calcula aportul lor caloric. Ai o bază de date generoasă cu alimente, care a ajuns şi în România, inclusiv pizza, burgeri, salate, fructe şi altele. Primeşti şi remindere pentru mese şi calculul e cât se poate de precis. Pui ţinta de greutate şi ai şi recomandări. Şi Watch Face dedicat. Ai şi arderi metabolice şi trenduri de monitorizat, cu multe cifre în aplicaţia de pe mobil.
Sănătate
TruSeen 5.5 e noul sistem Huawei pentru monitorizare puls şi saturaţie de oxigen. Senzorii se mişcă acum mai rapid şi sunt mai precişi. Confirm chiar eu asta pe pielea mea. Avem şi TruSeen 4.0 pentru monitorizare somn, împărţit în etape ca REM, somn uşor, somn profund. Primeşti un rating pentru somnul tău, recomandări, afli cum ai respirat în timpul odihnei şi câte respiraţii ai pe minut.
Am dormit 2 nopţi cu ceasul la mână şi mi-a arătat că am un somn destul de odihnitor, dar o rată de respiraţie cam lentă, care m-a făcut să mă gândesc la un control la plămâni sau la apnee în somn. Monitorizează şi aţipelile, aşa numitele "naps" pe parcursul zilei sau nopţii. În plus Huawei a upgradat şi monitorizarea ciclului menstrual, cu tracker de crampe şi flux.
Iată şi o listă cu funcţiile ceasului, sub forma acelui "nor de aplicaţii" declanşat cu butonul Crown:
- Lanternă
- Notificări
- Monitorizare stres
- Meteo
- Find My Phone
- Busolă
- Player muzical
- Senzor puls
- Workout Records
- Alarmă
- Calendar
- Workout/moduri sport
- Activity Records (inele cu activităţi zilnice, paşi, calorii arse, stat în picioare, sport)
- Workout Status (obosit, odihnit)
- Setări (aici ai şi PIN şi carduri custom pe ecran)
- Cronometru
- Jurnal apeluri (preluate de pe telefon)
- Stay Fit)
- Monitorizare SpO2
- Exerciţii de respiraţie
- Trifoiul cu activităţile zilnice pentru wellness (Zâmbit, băut apă, stat în picioare, exerciţii de respiraţie)
- Controlul camerei de pe smartphone
- Wallet
- Contacte
- Timer
Pe telefon: Huawei Health
Am folosit un iPhone 15 Pro pentru a seta ceasul, cu aplicaţia Huawei Health. De aici faci update de firmware, de aici alegi ce aplicaţii trimit notificări spre ceas şi descarci noi watch face-uri. Ai şi o hartă detaliată pentru sesiunile de jogging, ritm, puls, grafice super detaliate la alergare şi somn. Plus alertă de sedentarism o pui tot de aici şi ai şi bife pentru monitorizarea continua de puls, stres, SpO2.
Dar şi cea de respiraţie în timpul somnului. Evident şi Find My Device. Sunt mai multe funcţii în Health-ul de pe telefoanele Huawei. Şi mai nou a ajuns şi pe telefoanele Samsung în Galaxy Store.
Verdict:
Pro:
- comod de purtat, chiar şi în somn
- foarte multe detalii la exerciţii fizice
- ghid pentru alergare şi stretching cu animaţii complexe
- senzor bine calibrat pentru puls şi SpO2
- ecran luminos şi viu colorat, responsiv
- alergare pe benzi ale pistei
- HR Broadcast spre aparate de fitness
- multe moduri sport, peste 100
Contra:
- autonomie sub alte ceasuri Huawei
- poate părea mare faţă de o brăţară de fitness
- cureaua din material textil nu e chiar preferata mea, e uşor de murdărit
- difuzor prea gălăgios (se poate seta mai jos volumul)
Observaţi că la "Contra" sunt mai mult cârcoteli, non probleme, decât unele reale. Mi se pare că merită investiţia în acest ceas în detrimentul unei brăţări de fitness. Pentru că primeşti şi antrenor de fitness personal, prin acele animaţii 3D complexe, dar şi nutriţionist, între ghilimele, forţând nota. Mă refer la Stay Fit. Plus un corp mai arătos decât precedesorii şi baterie extra faţă de Fitbir-uri şi Apple Watch-uri. Practic îţi ţii sub control alimentaţia şi activităţile de pe un gadget de nici 30 de grame.
Ofertă
Huawei Watch Fit 3 costă 769 lei iar între 7 şi 21 mai primeşti o pereche de căşti FreeBuds SE 2 cadou cu acest produs. Poţi adăuga şi o curea EasyFit în coş şi aplicând un cod de discount o vei primi şi pe ea cadou.