Tot ce a prezentat Xiaomi la Berlin: de la Cyberdog 2 la Xiaomi 13T, Smart Band 8, ceasul cu Wear OS

2.939 ori
<b>Tot ce a prezentat Xiaomi la Berlin: de la Cyberdog 2 la Xiaomi 13T, Smart Band 8, ceasul cu Wear OS</b>Nu mi se întâmplă prea des să merg de două ori într-un oraş străin în aceeaşi lună, dar iată că am făcut-o. După ce am fost la Berlin pentru IFA 2023, m-am întors acolo pe 26 septembrie 2023 pentru a asista la debutul noilor produse

Nu mi se întâmplă prea des să merg de două ori într-un oraş străin în aceeaşi lună, dar iată că am făcut-o. După ce am fost la Berlin pentru IFA 2023, m-am întors acolo pe 26 septembrie 2023 pentru a asista la debutul noilor produse Xiaomi. Am văzut Cyberdog 2 în acţiune, am pus mâna pe primul său ceas cu Wear OS, pe Xiaomi 13T şi 13T Pro, dar şi brăţara Smart Band 8, care avea jocuri instalate. Cum a fost experienţa aflaţi mai jos.

Xiaomi Cyberdog 2

Xiaomi a făcut bine să înceapă prezentarea cu acest câine robot simpatic, pentru că el a fost cel mai interesant. Faţă de primul Cyberdog, e acum mai mic şi mai prietenos ca design, pentru că aparent primul speria lumea cu designul său. Cântăreşte în jur de 8.9 kilograme şi ştie să facă flotări, să dea noroc cu utilizatorul şi e mult mai flexibil şi natural în mişcări.

Suportă comandă vocală, se poate ridica de jos uşor şi dacă a căzut pe spate şi are... luminiţe albastre. Are şi funcţie AI şi e modelat după un Doberman. Fiecare motoraş servo de la bord are 317 grame şi avem parte de un cuplu maxim de 12 Nm. Fiecare motoraş reacţionează în mai puţin de 20 de ms şi viteza de alergare ar trebui să fie de 1.6 metri pe secundă.

Se orientează cu două camere diferite s cu senzori, precum cei LiDAR, o cameră de adâncime, o cameră RGB şi un senzor infraroşu. 4 microfoane de la bord vor recunoaşte comenzile vocale. Câinele poate merge alături de utilizator, să dea lăbuţa, să stea în două labe şi multe altele. Are software open source, ceea ce le permite dezvoltatorilor să creeze programe pentru el. 

În China costă 1630 de euro, dar la noi va fi probabil ceva mai scump 

Xiaomi Smart Band 8

Îmi place brăţara asta, pentru versatilitatea sa. Am văzut-o purtată ca pandativ la gât, la adidaşi, în jurul gleznei, dar şi pe încheietură. Are mai multe variante de curele că niciodată, inclusiv unele elegante stil brăţări pentru doamne şi domnişoare. Designul rămâne în formă de pilulă şi am apreciat autonomia de 16 zile.

Are chiar şi nişte joculeţe la care mi-am prins urechile când am filmat: Aritmetică, Parkour, 2048 şi unul cu fotbal. Va vinde multe milioane de unităţi.  Are şi foarte multe watch face-uri haioase. Costă sub 200 de lei local.

Xiaomi Watch 2 Pro

Ei uite asta da upgrade: Xiaomi are în sfârşit un ceas de sine stătător, cu eSIM, cu WearOS, cu design premium şi elegant. Începe să muşte din plăcinta Galaxy Watch, mai ales că are şi mecanismul acela de măsurare a compoziţiei corporale, parcă mai rudimentar decât cel Samsung totuşi. Are acces la Play Store şi la foarte multe mii de aplicaţii şi vine cu un design minimalist, metalic, dar şi cu o iluzie.

Ai zice că rama sa se poate roti. De fapt are cam multe butoane: 3 mi s-a părut mereu multe pentru ceas, mai ales dacă unul e Crown şi e rotativ. Nu va mai zic de specs, e în grafic cu ce se cere, de la 5 ATM la ecran AMOLED, CPU Snapdragn W5+. Bateria are totuşi de suferit faţă de Huawei de exemplu şi promite până la 65 de ore doar. Mai bine decât Apple Watch şi la bătaie cu Samsung-urile. 

I-am găsit interfaţa fluidă şi implementarea mai puţin buggy decât la prima generaţie de ceas OPPO cu WearOS de exemplu. Preţul s-a dus mai sus totuşi, pe măsura dotărilor. 

Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro a fost de fapt flagship-ul de toamnă al companiei, prezentat la Berlin. Are de partea sa cel mai puternic procesor MediaTek al momentului, Dimensity 9200+, până la 16 GB RAM şi 1 TB. Dar nu mă interesează specificaţiile... mă interesează în schimb optică Leica, prin lentile, filtre, opţiuni şi know how.

Avem Leica Authentic şi Vibrant, dar şi alte filtre Leica tunate după cele mai faimoase camere ale companiei. Există şi filmare 10 bit, cu LOG şi LUT şi profiluri de colorizare care o să facă video-urile să arate memorabil. Recunosc, Xiaomi nu prea a avut asta până acum, fiind urmă faţă de rivali la video. Toate plus o bateria care se încarcă în 19 minute.

Posibil să fie telefonul ideal pentru cei care filmează mult.

Xiaomi 13T

Pentru 649 de euro/2999 lei, telefonul ăsta e prea bine dotat, serios acum. A mai pus Xiaomi dotări pe T-uri 80-90% similare cu ce oferea T Pro-ul, dar nici chiar aşa. Acelaşi ecran de calitate de 144 Hz, acelaşi spate acoperit cu piele, aceeaşi cameră selfie, pe hârtie aceleaşi camere în spate, probabil cu senzori diferiţi. Se pastraza şi optica Leica şi opţiunea LOG din setările camerei.

Da, ştiu avem încărcare la 67W în loc de 120W şi CPU MediaTek Dimensity 8200 Ultra în loc de 9200+. Cert e că dacă iei cumpărătorul de rând şi îi pui 13T şi 13T Pro în faţă, 99.99% din oameni nu fac diferenţa, că performanţa, design, camere. O fi bine? O fi rău? O fi canibalizare? Vom afla. Cert e ca la 3228 lei concurează serios cu Nothing Phone (2). 

Redmi Pad SE

Redmi Pad SE era de asemenea la stand, o tabletă modestă, de buget, cu procesor Snapdragon 680 4G şi muchii destul de groase. I-am remarcat sclipiciul de pe spate, dar şi ecranul luminos de 11 inch. Are şi difuzoare quad nu chiar rele şi e o tabletă mai tentantă decât cea de buget Honor pe care am pus mâna la Paris de exemplu, Pad X9 parcă. 

Costa sub 1000 de lei local şi are şi slot microSD. E mică şi uşoară, e bună de citit, joculeţe light, seriale pe Netflix, activitat fără pretenţii prea mari. Utilă pentru piaţa SH, pensionari, copii, second screen pentru multitaskeri. 

Leica

Cel mai mult s-a vorbit despre parteneriatul cu Leica la conferinţă şi ce mult înseamnă pentru Xiaomi. Au fost aduşi pe scenă oameni de la Leica, am văzut anecdote ale unor fotografi celebri şi s-a vorbit mult despre lentile asferice cu multiple elemente. Avem captura 210 bit RAW, cu DNG calibrat de Adobe Labs, avem filtre speciale Leica, care imită camerele sale celebre, profiluri LUT de culoare de important şi funcţie LOG în cameră.

Toate cu ştampila nemţeasca Leica şi Leica nu îşi pune brandul pe orice. Seria T până acum era scoasă doar "de siguranţă", să aibă şi Xiaomi ceva lansat pe final de an. Acum vine ca un concurent real în zona între 3000 şi 4000 lei pentru modelele 13T. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×