Top 10 telefoane ale anului 2018 (Radu Iorga): China și SUA se bat şi în topul meu

2.589 ori
<b>Top 10 telefoane ale anului 2018 (Radu Iorga): China și SUA se bat şi în topul meu</b>2018 a fost anul în care s-a inovat în modul cel mai disperat de până acum. E de parcă 2019 ar fi apocalipsa, de parcă ne-am pregăti să intrăm într-un fel de embargo pe inovaţie şi ai avut voie doar cu noutăţi în 2018. Pe parcursul a

2018 a fost anul în care s-a inovat în modul cel mai disperat de până acum. E de parcă 2019 ar fi apocalipsa, de parcă ne-am pregăti să intrăm într-un fel de embargo pe inovaţie şi ai avut voie doar cu noutăţi în 2018. Pe parcursul a 365 de zile şi-au ridicat capul telefoanele cu cameră triplă, cvadruplă, cu cameră periscop, cameră selfie glisantă, cameră în decupaj discret frontal, telefoane cu două ecrane şi chiar şi pliabile pe final de an.

Trăgând linie putem spune că în ultimul an chinezii au fost inovatorii şefi, Apple a jucat la siguranţă, Samsung a fost cam incertă, iar japonezii şi taiwanezii nu prea au contat. Hai să vedem cum arată topul meu.

10. Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2

Nu ştiu despre voi, dar eu văd acest model ca o curiozitate. Mă uit la benchmark-uri şi îl văd peste Xperia XZ3. Mă uit la poze şi îl văd peste Xperia XZ3. La fel şi la video. Da, ştiu că e "grăsan", e urât. Dar are şi o oră în plus de playback video şi utilizare continuă. Marele său defect e că face un Bokeh jenant din software, dar în rest, aş zice că e cam ce trebuie. 

Din păcate a venit imediat după el XZ2 Premium şi XZ3 să ne confuzeze şi a pierdut din atractivitate. Partea bună e că a şi pierdut din preţ rapid. Ca să nu mai vorbim că Sony a fost super rapidă la actualizări şi Android Pie a sosit super rapid.

9. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro este primul telefon cu 3 camere în spate şi chiar dacă supraexpune vegetaţia, trebuie respectat maxim pentru realizările sale. Doar AI-ul îl trage în jos, telefonul pe mod Manual şi în mâna cuiva care ştie ce face e aur curat. A dominat DxOMark tot anul şi cu francezi plătiţi sau nu, treaba asta e super impresionantă. Nimeni nu îi contestă abilităţile la zoom, claritate şi la Bokeh. 

Putea totuşi filma şi stabiliza mai bine. Am uitat să vă zic că are o baterie care te face să te freci la ochi. E mult, mult peste Mate 20 Pro chiar şi e la ani la distanţă de Huawei P10, toată seria, dar şi Mate 10 Pro chiar.

8. Huawei Honor Play

Huawei Honor Play

Telefon de gaming de 1200 lei? Yes please! Cel mai solicitat telefon la review la Mobilissimo.ro în 2018 merită un loc în topul meu. Are destulă baterie şi ecran să merite asta, are procesorul lui P20 Pro şi a fost primul model cu GPU Turbo din cutie. Faţă de alte telefoane din sticlă şi metal, merge pe ruta insolită a corpului unibody metalic, cu tot cu acele celebre decupaje de sus şi jos pentru antene.

Este foarte aderent, puternic la jocuri şi are şi ecran mai mare decât Pocophone F1. Viaţa bateriei este excelentă din ce am înţeles, dar camerele nu sunt chiar cele mai bune din lume, mai ales în condiţii low light. Există şi potenţial de supraîncălzire la jocuri high end.

7. Apple iPhone XR

Apple iPhone XR

Apple iPhone XR este surpriza anului 2018. Într-un fel e urmaşul lui iPhone SE, în alt fel este un iPhone democratic, iPhone-ul tineresc pentru toată lumea. Dacă Apple avea o uncie de generozitate îl făcea un telefon de 2500 de lei şi răsturna planeta cu el. Anula vânzările de Huawei P20-uri, ucidea orice speranţă pentru LG G7, Pixel 3, Galaxy S9 şi cam orice Vivo, Oppo şi Xiaomi. 

Are o cameră splendidă, care în anumite momente te face să uiţi că foloseşti un terminal cu cameră singulară. E o combinaţie de Smart HDR, optică excelentă şi precizie 100%. Are rost să vă mai spun că nuanţa Product RED e superbă?

6. Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

Cumva nu mă omor după sobrietatea lui Samsung Galaxy Note 9. Vreau altceva, ceva mai rotunjit, mai jucăuş. Samsung Galaxy S9+ rămâne un telefon performant, la cameră şi la CPU şi care încape excelent în mână. Ecranul e foarte imersiv prin muchiile curbate şi chiar dacă îl puteţi confunda cu Galaxy S8+ din faţă, camera duală merită luată în calcul. Poate captura cea mai multă lumină de pe piaţă, având acea diafragmă care merge până la F/1.5 şi asta ar trebui să îl ajute mult noaptea. 

Asta a fost cu dus şi întors în review, dar nu îi neagă nimeni performanţele. Ori mi se pare mie, ori a fost flagship-ul Samsung care s-a ieftinit cel mai rapid din istorie... şi în cel mai scurt timp. Îmi amintesc că Galaxy S7 a ţinut mult timp ștacheta la 3000 de lei, poate mai mult decât acest model.

5. Google Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL

Evit să comentez despre telefoane netestate de colegii mei, dar am văzut prea multe materiale despre ce poate face Night Sight pe Pixel 3 XL şi nu putem ignora asta. Dacă e vreun challenger pentru camera lui Huawei Mate 20 Pro, cam acesta ar fi. DxOMark a lăudat camera lui iPhone XR şi l-a numit "cel mai bun telefon cu camera singulară". Cred că pe undeva prin arhivele lor zace şi un review care afirmă acelaşi lucru despre Pixel 3 XL, publicat probabil prin 2019.

Acesta e probabil cel mai bun telefon pe care nu îl vei cumpăra în 2018 şi începutul de 2019. Are garanţia faptului că vei fi primul cu Android Q, are o captură Portrait genială şi face din noapte zi în mod uimitor cu Night Sight. Ştiu, ştiu, nu e foarte arătos, dar cumva sunt gata să trec peste asta pentru o super cameră, soft curat, Android Q venit şi difuzoare puternice.

4. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Pentru că am un mic artist în mine, îmi place să cred că ştiu să mânuiesc stylusul. Iar singurul telefon valabil la acest capitol e Galaxy Note 9. La ultima numărătoare, erau 100.000 de oameni de afaceri şi manageri în ţara noastră, iar fiecare dintre ei are nevoie de un Note 9 ca unealtă de business. Mai adăugăm şi vreo 30.000 de graficieni, eventual încă 20.000 de artişti şi cam înţelegeţi la ce mă refer.

LG a mai încercat timid să ne propună ceva acţiune cu stylusul, plus Huawei cu Mate 20X, dar nu am auzit feedback prea strălucit.  Şi camera lui Note 9 e foarte apreciată, dar la baterie se putea mai bine. Stylusul, ecranul uriaş, ele sunt atracţia aici, plus cantitatea foarte mare de stocare şi performanţă excelentă.

3. Apple iPhone XS Max

Apple iPhone XS Max

Cel mai puternic iPhone din 2018, cel mai mare iPhone vreodată şi cel mai bun gaming device al momentului. Aş da un Nintendo Switch pe aşa ceva fără să clipesc. Reuşeşte să pună un ecran cu un 1 inch mai mare decât iPhone 8 Plus pe un format mai mic. Are o cameră genială în condiţii low light, care a dat o nouă dimensiune capturii nocturne până să apară Huawei Mate 20 Pro. 

Pe iOS nu se poate mai bine de atât, mă rog fără iPhone XR, dar acolo nu se merge chiar până la maxim. Bateria este foarte bună, ecranul extrem de luminos, camera livrează, practic nu ai ce să îi reproşezi. Poate doar unele inexactităţi la filmarea selfie şi preţul foarte mare practicat, eventual şi Selfiegate.

2. Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

Aţi observat probabil pe parcursul anilor tendinţa mea de a premia telefoanele care costă puţin în topurile de final de an. Xiaomi Pocophone F1 nu doar că e ieftin, e dubios de ieftin. E aşa ieftin, că îi suspectezi pe Xiaomi că îl vând în pierdere. E aşa ieftin, că bănuieşti că e stricat când îl cumperi. E aşa ieftin că bănuieşti spălare de bani. Era 1100 sau 1200 de lei la Auchan la ultima verificare. 

Are Snapdragon 845, cel mai puternic procesor mainstream de pe Android în 2018 (Kirin 980 e ţinut doar de Huawei pentru Huawei). Are o performanţă admirabilă şi super baterie. Excelent la gaming şi nici nu se încinge. Practic în afară de spatele din plastic și ceva neajuns la playback pe Netflix nu îi lipsește nimic. Nici camera nu e chiar cea mai rea. 

1. Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

E momentul să dăm Cezarului ce e al Cezarului, iar aici Cezarul e chinez. Huawei Mate 20 Pro a avut atâtea premiere când a debutat că a fost nevoie ca Alex Stănescu să îi facă o listă cu bullet points cu toate noutăţile. E cel mai arătos telefon din 2018 şi nuanţele în degrade au generat mai mulţi copycats decât bretonul de la Apple. 

Are cea mai puternică cameră din 2018 (testele lui Pixel 3 XL sunt în pending la Mobilissimo.ro, şansele sunt 0.1% de teste în 2018). E reper la fotografii, e excelent în low light şi în sfârşit avem un Huawei care stabilizează bine la filmare. Bateria nu e chiar rea, deşi la utilizarea continuă se putea mai bine. Selfie-urile sunt legendare, performanța e uriaşă pe Android şi va dăinui în topuri şi cel puţin 3 luni prin 2019. E cam telefonul de luat în prag de Crăciun şi dincolo de el

Iată cum arată şi un top 5 al telefoanelor midrange ale anului curent, în viziunea mea:

  1. Nokia 7 Plus
  2. Samsung Galaxy A8 (2018)
  3. Sony Xperia XA2
  4. Xiaomi Mi A2
  5. ASUS ZenFone 5
-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×