Samsung Galaxy S8 şi S8+ au impresionat deja plăcut la capitolul display, livrând o experienţă luminoasă, clară, imersivă, super culori. Era greu de crezut că lucrurile se vor îmbunătăţi, dar iată că se întâmplă şi asta. Pentru început s-a umblat la imersivitate, muchiile ecranului fiind acum mai înguste, în special cea de jos şi sus.
Samsung Galaxy S9+ se prezintă pe hârtie cu date similare ale "problemei" faţă de Galaxy S8+ cel de dinaintea sa. Are un panou Infinity Display de 6.2 inch Super AMOLED, cu aspect 18.5:9 şi rezoluţie Quad HD+, adică 2960 x 1440 pixeli. Vine şi cu suport HDR, funcţie Always On şi subliniez din nou că experienţa e imersivă în jocuri şi filme. Pentru că am simţit nevoia să folosesc un player video care chiar îmi place, am descărcat Samsung Video din Galaxy Apps.
Are funcţii precum GIF Maker, Pop Up Play şi experienţa de vizualizare în sine ne-a adus o paletă foarte largă de culori, clasicul panou AMOLED spărgându-ne retina cu cele mai vii culori posibile. Cine le vrea mai reci sau mai domoale are opţiuni pentru aşa ceva. Display-ul e destul de luminos, dar simplul fapt că l-am ţinut pe luminozitate maximă la exterior, acolo unde alte telefoane ar fi mers şi la 60% arată că Samsung nu a împins luxmetrul la maxim de această dată.
Unghiurile de vizualizare sunt largi, negrul este adânc, iar contrastul a fost excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 453 LUX, asta la testul la interior cu o sursă de lumină artificială şi nu acela cu calibrare automată a senzorului la soare. Sunt şanse ca în acele cazuri să sărim de 500 poate 600 LUX.
Test Luminozitate ecran
- 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
- 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
- 370.Samsung Galaxy S9+453 (LUX)
- 371.Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G453 (LUX)
- 372.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
- 373.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
- 374.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
- 375.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
- 376.Sony Xperia 10 II451 (LUX)
- 377.Huawei nova 9 SE449 (LUX)
- 378.Sony Xperia XA448 (LUX)
Cu această valoare măsurată totuşi depăşim Samsung Galaxy S7, iPhone 7 Plus, dar suntem sub Galaxy S8 (522 LUX) şi Xperia XZ. Setările sunt probabil cele mai generoase văzute vreodată de mine pe vreun telefon, poate în afară de S8 anul trecut. Avem luminozitate, Auto Brightness, filtru pentru lumină albastră, reglaj de zoom, mărime a fontului, stilul fontului şi celebrele deja Screen Mode cu opţiunile Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic.
Primim şi un slider pentru balansul de culoare (mai cald sau mai rece), slidere pentru roşu, verde şi albastru, iar rezoluţia poate fi reglată pe Full HD+ (standard când porneşti telefonul), HD+ şi Quad HD+. Şi nici măcar nu am terminat! Mai umblăm la layout, grila, rotirea imaginii în landscape. Putem şi să umplem tot ecranul cu unele dintre aplicaţii cu opţiunea Full Screen, avem şi Easy Mode, Icon Frames şi opţiuni legate de Status Bar şi bara navigaţională.
Mai umblăm şi la funcţiile Edge. Samsung nu renunţa la afişajul de shortcut-uri şi widget-uri pe muchiile curbate ale ecranului, acele Edge-uri celebre. Putem bloca şi atingerile accidentale şi există şi un Video Enhancer care face să "înflorească" imaginile când vizionăm video. Evident avem şi Always On Display, care afişează ceasul, muzica, informaţii, oră, dată, notificări.
Concluzia legată de ecran este că avem o imersivitate fără egal, poate doar parţial reprodusă de predecesor, Note 8 şi cam atât. Am văzut telefoane cu ecran mai luminos ce e drept, dar de la un prag încolo nu prea mai contează că ai 500 sau 600 LUX. Culorile sunt magice.
Samsung Galaxy S9+ este testat în prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.
Disponibilitate
Prețuri actualizate