Samsung Galaxy S20 Ultra a avut un ecran veritabil de phablet, de 6.9 inch, dar nu prea luminos. S21 Ultra a coborât la 6.8 inch, a avut realizări mai mari la luminozitate şi calificative DisplayMate de top. Samsung Galaxy S22 Ultra merge pe calea bătută, doar că livrând un panou mai curbat pe margini, tot cu diagonală de 6.8 inch. Este un Dynamic AMOLED 2X, cu rezoluţie de 3088 x 1440 pixeli, cu protecţie Gorilla Glass Victus+, refresh rate de 120 Hz, HDR10+ şi muchii înguste.
Video-review Samsung Galaxy S22 Ultra, secțiunea Display
Este imersiv, îl ajută şi curbura, dar ştiţi deja că ea provoacă acele obişnuite efecte gri la margine şi pot distrage puţin la jocuri şi îţi "fug" degetele pe acele zone curbate. Gamerii preferă un ecran plat, asta e clar. Pot zice totuşi că panoul acesta e fabulos de luminos, aşa cum am văzut şi la Galaxy S22+. E foarte clar, are animaţii plăcute şi poate coborî la un refresh rate de câţiva Hz atunci când afişează o imagine statică pentru a face economie de baterie.
Negrul este adânc, paleta de culori e foarte largă, e savuros să vezi Doctor Strânge pe el spre exemplu sau alt film doldora de culori pe Netflix. Contrastul e perfect, în bătaia soarelui de primăvară şi nu o să aveţi probleme nici cu cel de vară, deoarece acest ecran e făcut pentru orice condiţii. Are şi un mod Extra Brightness care duce luminozitatea la un nivel uriaş.
Test Luminozitate ecran
- 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
- 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
- 65.Samsung Galaxy S22 Ultra841 (LUX)
- 66.Xiaomi 13T Pro837 (LUX)
- 67.Motorola RAZR 50 Ultra831 (LUX)
- 68.OnePlus Nord 3830 (LUX)
- 69.OnePlus Nord 4829 (LUX)
- 70.Samsung Galaxy S23 Ultra824 (LUX)
- 71.TCL 50 NXTPAPER 5G824 (LUX)
- 72.Motorola Edge 40 Pro818 (LUX)
- 73.Huawei P60 Pro816 (LUX)
Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament Pentile Matrix. Măsurătoarea cu luxmetrul ne-a dus la 841 de LUX, cu acel mod Extra Bright activat. Cu această ocazie e pe locul 3 all time şi mă refer aici la cele 500 de telefoane testate de noi de când facem asta. E doar sub OPPO Find X2 şi Galaxy S22+, atât. Aduce un salt însemnat faţă de predecesori, deoarece Galaxy S21 Ultra avea 523 LUX, iar Galaxy S20 Ultra 406 LUX.
Setările sunt ca de obicei generoase, deci ai o tonă de reglaje care să îţi tuneze panoul după pofta inimii. Ai luminozitate, luminozitate adaptivă, Extra Brightness, Motion Smoothness (refresh rate Adaptiv sau Standard, adică 60 Hz). Avem şi Eye Comfort Shield, care protejează ochii de lumină albastră, dar şi Screen Mode, care permite setarea culorilor pe Vivid său Natural.
Balansul de alb se reglează cu un slider între cald şi rece, dar sunt şi 3 slidere, pentru roşu, verde şi albastru. Încheiem cu stilul de font şi mărimea fontului şi cu zoom-ul la nivel de afişaj, dar şi cu rezoluţia (HD+, FHD+, WQHD+). Sunt şi opţiuni pentru protecţia contra atingerii accidentale, dar şi opţiuni pentru sensibilitatea tactilă. Avem şi Always On Display, cu opţiuni legate de ceasuri şi informaţii muzicale afişate. Un ecran excelent, aproape de perfecţiune.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 Flancoaflă prețul
- 🛒 PC Garageaflă prețul
- 🛒 Orangeaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul