Primele impresii despre LG G7 ThinQ: mai uşor şi mai îngust, extra AI într-o experienţă Cinema la Korda Studios

445 ori
<b>Primele impresii despre LG G7 ThinQ: mai uşor şi mai îngust, extra AI într-o experienţă Cinema la Korda Studios</b>La câteva săptămâni distanță de la debutul lui LG G7 ThinQ ce a avut loc pe data de 2 mai, am participat la un eveniment de lansare european pe care compania sud-coreeană l-a organizat în Ungaria. Locația aleasă a fost Korda Studios acolo unde

LG G7 ThinQ este flagshipul LG pe anul 2018 şi a fost anunţat pe 2 mai, dar debutul european a venit separat, într-un eveniment organizat în Ungaria. Cred că ar trebui să îl numesc mai degrabă debutul central, sud şi est european, pentru că eram acolo jurnalişti din România, Bulgaria, Ungaria şi Serbia. A fost un debut inedit, la un studio uriaş de producţie cinematografică, Korda Studios. Cum mi s-a părut noul flagship aflaţi mai jos.

LG G7 ThinQ

Ştiţi deja reţeta: acesta nu e un articol cu specificaţii, deci căutaţi în altă parte. Între sesiuni de filmare a unei pelicule zombie, între o palincă cu azot lichid şi o deshidratare am pus mâna şi pe LG G7 ThinQ vreo 30 de minute. Am avut o unitate non-comercială, una de test, care nu te lasă să modifici rezoluţia, să instalezi Play Store, jocuri, benchmark-uri.

Ce trebuie să ştiţi din start e că telefonul costă 850 de euro şi vine în magazinele de la noi în iunie. Mi se pare foarte uşor şi compact, foarte îngust, clar mai îngust şi compact decât ASUS ZenFone 5, pe care l-am avut la mine ca termen de comparaţie. Dacă unii o să aprecieze senzaţia de greutate scăzută, Ervin spre exemplu o să zică faptul că e prea uşor, se simte ca o jucărie şi că un OnePlus solid e mai comod. De acord, mai ales dacă eşti gamer.

LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ primeşte acel extra nume datorită AI-ului, pus la treabă serios pentru cameră. Pur şi simplu apeşi AI Cam şi te trezeşti cu tot felul de identificatoare pe ecran: cuplu, document, prim plan, floare, băutură, piscină. Unele nu au sens, dar această serie se tot schimbă până se calibrează ceea ce vede camera în faţa sa. Avem un mod Bokeh/Portrait foarte capabil, pe care l-aş lăuda în special la capitolul selfie. Îl pun la egalitate cu camera frontală de Pixel 2 XL şi captura sa Portrait.

Telefonul e foarte uşor de utilizat, chiar şi cu o singură mână şi are un buton fizic dedicat în partea stângă, care activează Google Assistant. Cică ar avea şi funcţii extra, dar nu ştim pentru că unitatea de test nu permitea să îl activăm. E interesant şi workaround-ul LG pentru breton. Ei îl numesc un "ecran secundar" şi ne permit să îi punem fundal negru pentru a îl ascunde. Mi se pare că telefonul are muchiile şi marginile ceva mă mări decât aş prefera, deşi repet, e foarte îngust.

LG G7 ThinQ

Camerele de pe LG G7 ThinQ sună similar cu cele de pe LG V30s ThinQ, doi senzori de 16 MP, cel principal cu deschidere F1.6 şi secundar F/1.9. Obiectiv wide pentru cel secundar? Evident. Aplicaţia Camera aduce şi un mod special de captură nocturnă, Super Bright cameră, care realizează o expunere mai bună noaptea prin combinarea a 4 pixeli în unul singur.

Uitându-mă acum peste mostrele foto realizate cu unitatea de test observ că sunt probleme de dynamic range când lumina de afară pătrunde în cameră. Sunt şi ceva cadre mişcate, dar culorile au fost impecabile. La filmare am făcut un test de stabilizare, care a ieşit bine, fără flicker sau refocalizare. Totuşi am avut o nuanţă de verde cam arsă de soarele de 30+ grade pe câmp. La fotografii cerul a arătat deosebit de bine pentru o vreme toridă și mă refer la albastru cerului. 

Dacă vă uitaţi la filmarea 4K o să vedeţi şi o funcţie specială de zoom, o noutate de la LG, care vă oferă posibilitatea de a da zoom pe o bucată de imagine nu doar în centrul său ca zoomul clasic. Există şi o sumedenie de filtre cinematografice pe aici. Microfoanele nu au făcut mare brânză contra vântului Panoniei şi recunosc că acest vânt ar fi pus mari probleme oricărui telefon.

Camera wide angle prinde mai multe detalii decât cea principală şi nu mai curbează aşa mult imaginea. Aş zice că ecranul e foarte luminos, dar vivacitatea culorilor unui OLED nu e aici şi avem doar un LCD. Foarte posibil să sară de 500 sau 600 de LUX la prima vedere. Difuzorul s-a auzit foarte tare la prezentarea de pe scenă, dar e păcat că e mono şi cam uşor de acoperit. Aş zice şi că bateria de 3000 mAh sună a prea puţin pentru un ecran de 6.1 inch şi aceste dotări: Snapdragon 845 şi 6 GB RAM. Şi în cazul în care vă întrebaţi ce am făcut la Korda Studios, ei bine am jucat într-un film cu zombii, în rol de zombie. Îl vedeţi mai jos:

S-a lăsat și cu un “Oscar” pentru echipa noastră, formată din jurnaliști și bloggeri din Romania: Dan Cadar de la Zona IT, Emil Dragotă de la Gadget.ro, Cătălin Nițu de la Go4it, Dan Dragomir, Ionuț Popa de la Giz.ro, Octavian Palade de la start-up.ro, Radu Neagu de la Cavaleria și alți câțiva. 

Nu prea am înţeles legătura între participarea la film şi LG G7 ThinQ, dar am pus asta mai degrabă pe seama ospitalităţii şi unui soi de team building decât a unei prezentări ample a telefonului. La Korda Studios, aproape de Etyek, la 30 de km de Budapesta au fost filmate Blade Runner cel nou, The Martian şi serialul Rome. Au acolo Colloseum în mărime naturală, decoruri western, dar şi unele stil Mad Max, cu maşini arse.

Tot acolo a fost filmată scena din Hellboy 2, când e ucisă acea creatură în formă de floare uriaşă. Substanţele sale verzi încă sunt pe clădiri. LG G7 ThinQ trebuie testat mai temeinic înainte să vă dau un verdict. Îmi place conceptul din spatele acelei funcţii de identificare AI, acel zoom special la filmare, dar difuzorul singular şi dynamic range-ul camerei nu m-au impresionat.

Ecranul ar putea doborî recorduri de luminozitate şi aşteptăm acum telefonul în teste pentru o părere mai informată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×