POCO M4 Pro 4G are o cameră frontală de 16 MP, cu filmare Full HD şi HDR. E un upgrade de la camera de 8 MP de pe POCO M3 Pro 5G. În spate găsim o cameră triplă, cu senzor principal de 64 MP, acolo unde POCO M4 Pro 5G are una de 50 MP. Camera principală de aici aduce şi deschidere F/1.8, dar şi PDAF. Avem parte şi de o cameră de 8 MP ultrawide, cu deschidere F/2.2 şi unghi de 118 grade, plus o cameră Macro de 2 MP, cu deschidere F/2.4.
Video-review POCO M4 Pro 4G, secțiunea Camera
Există şi blitz LED şi filmare Full HD la 30 FPS. Atenţie POCO M4 Pro 5G avea doar o cameră duală, 50 MP + 8 MP, iar aici avem una triplă. Upgrade? Downgrade? Senzorul principal decide! Trecem acum la interfaţa camerei, unde găsim funcţii că Panorama, Time Lapse, Short Video, Slow Mo, captura la rezoluţie maximă, de 64 MP, Documents, Portrait, dar şi Night. Există şi AI, Tilt Shift, mod Pro pentru foto şi video.
Şi acum să trecem la galerie. Pozele sunt realizate în martie 2022 şi văd că aveam geaca aia groasă şi fular. Clar o vreme cu cer senin, soare şi ger. Ce am remarcat din prima este colecţia de nuanţe plăcuţe de roşu de aici. Capturile ultrawide sunt cam albicioase, aşa cum vedem la cele cu jucării din parc. Sunt şi diferenţe semnificative între bannerele Pepsi albastre capturate cu camera principală şi cele capturate cu camera ultrawide.
Îmi place mult luciul căluţilor de jucărie fotografiaţi de aproape, dar şi detaliile. Am văzut şi ceva expunere exagerată şi un cer nerealist, mai ales pe ultrawide.
Sunt super impresionat de cameră selfie, de detaliile la nivel de buze uscate, cearcăne, fire de barbă. Ochii sunt expresivi, capul e bine separat de fundal prin Bokeh.
Revenind la camera din spate textura zgurei îmi place la acel loc de joacă roşiatic, dar şi textura nisipului. Atenţie totuşi la zonele foarte intens iluminate de soare, unde poate apărea un strat albicios peste imagine. Zoom-ul e modest, aşa cum vedem la acea serie de fotografii cu punga sau balonul roşu în pom. Urmează un Bokeh reuşit cu Donald Duck, dar şi câteva Macro-uri prinse între "modest" şi "OK". Prefer closeup-urile cu camera principală.
Mai revin la textura pentru a sublinia cât de bine arată pozele cu apa lacului IOR, cu rate pe el. Textura penajului şi a apei pe mine m-a cucerit. Şi pentru că nu e totul perfect, dacă daţi zoom la poze o să vedeţi că detaliile sunt subţirele la distanţă. Personal cred că am avut câteva surprize plăcute aici, de la selfie la closeup, culori. E poate cea mai mare surpriză POCO M. S-au reglat multe lucruri faţă de POCO M3 Pro 5G.
Şi acum ne mutăm la Timişoara pentru captura foto nocturnă. Night Mode face cadrele cam prea luminoase uneori şi văd şi halouri lungi generate de lumini presărate prin galerie. Problema e că fără Night Mode pozele sunt cam ceţoase, iar Night Mode scoate în evidenţă detaliile arhitecturale. Atenţie din nou la halouri: contururile stâlpilor de iluminat devine mai clare şi halourile mai mici cu Night activat. Şi la cadrul cu Farmacia Catena devin imedia mai clare LED-urile, dar şi dalele de pe jos.
Practic doar Night Mode contează aici. E diferenţa mare între cu şi fără. Fotografiile ultrawide nici nu merită menţionate, fiind "murdare", zgomotoase şi având surse de lumină "fuzzy". Fiţi atenţi cum se văd ferestrele clădirilor timişorene şi o să alegeţi mereu Night. AI-ul face o treabă foarte bună.
Să vorbim şi despre video! Filmarea e destul de clară pentru Full HD, dar microfoanele nu fac faţă la vânt prea bine. Detaliile ramurilor copacilor de la distanţă nu prea impresionează, iar cerul se prezintă cu o nuanţă mai degrabă artificială. Pot spune totuşi că panoramăm fără probleme de stabilizare. Imaginea e şi foarte luminoasă, aprinsă, unii ar spune chiar arsă pe alocuri.
Filmarea selfie nu e chiar rea şi îmi place cum chipul meu rămâne mereu în centrul filmării şi fundalul e uşor blurat. Îmi plac roşul fularului şi expresivitatea facială. Lumina e cam intensă în spatele meu din cauza soarelui, dar per total nu e rău.
Dintre nuanţele de la locurile de joacă pot spune că apreciez albastrul, galbenul, roşul nu m-a convins. Îmi place că zoom-ul se face lin, fără sacadări sau salturi bruşte, aşa cum vedeţi la acea maşinuţă albastră.
Am făcut şi un test de stabilizare, care nu rău deloc, pentru un telefon de sub 1000 lei. Nu văd flicker sau distorsionări, singurul neajuns e că se simt paşii (dreapta-stânga) pe care îi fac, cam atât. Avem şi un al doilea test de stabilizare, de această dată la coborârea unor scări, care e mai puţin impresionant. Se simt hurducăturile coborârii, dar nu aş spune că e rău rezultatul. Are marele avantaj că imaginea nu vibrează, nu tremura excesiv.
Am şi la final o filmare cu rate pe lac, cu o textură plăcută a apei. Nu aş spune că avem aici o filmare rea pentru 900 şi ceva de lei, doar ca la detalii şi culoarea cerului, dar şi o luminozitate prea crescută uneori îşi arată limitările.
Noaptea vem reflexii, zgomot, imagine tremurată. Culorile sunt calde, spre portocaliu şi grain-ul e vizibil, mai ales după ce coborâm spre acea fântână cu capete de dragon. Şi sursele de lumină sunt măricele pe alocuri şi imaginea tremură chiar şi când nu ne mişcăm. Nu e flatant, pare entry level.
Disponibilitate
Prețuri actualizate