POCO M3: Camera inconstantă, bună mai degrabă noaptea şi la selfie

1.465 ori
<b>POCO M3: Camera inconstantă, bună mai degrabă noaptea şi la selfie</b>POCO M3 este un telefon nu prea pretenţios, când vine vorba de camere. Oferă doar o cameră selfie de 8 MP, cu deschidere F/2.1 şi filmare Full HD, iar în spate se afla o cameră triplă. Ea are un design plăcut privirii, o zonă dedicată cu logo mare POCO

POCO M3 este un telefon nu prea pretenţios, când vine vorba de camere. Oferă doar o cameră selfie de 8 MP, cu deschidere F/2.1 şi filmare Full HD, iar în spate se afla o cameră triplă. Ea are un design plăcut privirii, o zonă dedicată cu logo mare POCO şi un strat de sticlă. Include un senzor principal de 48 MP, cu deschidere F/1,8 şi PDAF, dar şi pixeli de 0.8 microni. Avem şi o cameră Bokeh de 2 MP şi una Macro de 2 MP, plus bliţ LED. Filmarea rămâne la Full HD.

Video-review POCO M3, secțiunea Cameră

Camera principală combina 4 pixeli în 1 şi generează poze de 12 MP. Aplicaţia Camera e cea tipică de pe MIUI, cu opţiuni că AI, Portrait, Pro, Macro, Tilt Shift, dar şi Night. Avem şi HDR evident, iar în mod Pro putem umbla la balans de alb, focalizare, shutter, ISO şi expunere. Hai să vedem cum stăm cu galeria acum!

Fotografiile au fost făcute la Timişoara, într-o zi cu ceva nori, dar şi un petec de cer senin. Am stat în special la baraj, pe lângă pescari, vegetaţie şi apa "nervoasă". Avem şi fotografii realizate la Tormac, o altă parte a galeriei. Ei bine captura nu e foarte detaliată şi nici viu colorată, multe poze sunt mohorâte. Zoom-ul e destul de slab, chiar şi pentru unul digital. În special la cabană de lemn de la dig veţi vedea la ce mă refer prin zoom slab.

Poco M3

Captură landscape e cam întunecata şi nu foarte detaliată. Sunt şi ciudăţenii, că o zonă din dreapta mai focalizată decât cea din stânga. Ca avantaje aş zice că vegetaţia arată bine şi luciul apei e plăcut la nivel estetic. Când am prins şi ceva soare aş zice că cerul a ieşit cam alb. Focalizarea de aproape e OK, dar prefer closeup-urile cu camera principală, decât cele cu camera Macro. Avem şi câteva fotografii cu merişoare, de un portocaliu plăcut şi cu focalizare OK.

Albastrul jucăriilor de la acel părculeţ pentru copii arată OK şi focalizarea e ce trebuie. Cerul de deasupra arată pastelat ireal, dar textura nisipului e plăcută, vie.

Poco M3

Selfie-urile colegului Krisztián sunt acceptabile şi îmi place echilibrul dintre focalizarea pe faţa sa şi pe fundal. Chipul său e cam alb, dar în rest culorile sunt OK şi fata este expresivă. Bokeh îşi face bine treaba şi decupează chipul bine peste fundalul înzăpezit. Ne-am jucat şi cu câteva filtre alb-negru, sepia, roşiatice. Selfie-urile nu au prea multe detalii şi nu o să vezi pori. Barba e corect redată şi focalizarea e mai bună decât la Galaxy A50 şi Oppo Reno 3 Pro. Şi lumina pica bine pe chipul lui Krisztián.

O altă menţiune la poze: inconstanța e cuvântul de ordine - am avut cer gălbui, mov, alb, albastru, poze sub expuse sau prea expuse. Preferăm constantă!

În condiţii low light culorile pozelor sunt mai degrabă calde. Luminile stradale sunt fantomatice, uşor estompate, dar fără halouri mari. Zoom-ul e cumva acceptabil şi focalizarea de aproape e la fel de bună ca ziua. Coroanele de lumină albastră sunt prea intens redate şi există şi o tentă roşiatică puternică. Night Mode mai rezolvă din probleme, aş spun,e, dar remarc mult grain, zgomot. A se remarca şi faptul că toate clădirile şi obiectele de la distanţă apar mişcate, cu mult zgomot, nu prea clare.

Poco M3

Night Mode reglează din inacurateţea culorilor şi din intensitatea luminii, egalizează bine tot. Pot să zic şi că noaptea pozele dau senzaţia că sunt mai bune decât ziua. Fotografiile sunt ceva mai constante şi calitatea e OK în mare, pentru un telefon de 600-700 lei. Luciul apei pe caldarâm şi firmele luminoase de lângă Catena sunt clar redate. Trebuie să alegeţi între întunecat dar clar sau iluminat dar cu lumini prea intense.

Să vedem cum stăm la filmare. E doar captura video Full HD la 30 FPS şi atât. Este întunecată, tremurată şi nu prea detaliată. Lipsesc detaliile şi ai refocalizare la treptele zoom-ului. Apare şi ceva supraexpunere la zoom şi un flicker în zona cerului. Focalizarea e un plus totuşi, e precisă şi rapidă, între acea ramură de copac şi turnul digului de pe Bega. Stabilizarea e slabă şi la filmarea din mers, dar nu pot să zic că avem un flicker deranjant şi defocalizare, ci mai degrabă tremuratul unei mâini de om înfrigurat să zicem, hurducătură fiecărui pas se simte totuși. 

Stabilizarea nu e chiar rea, dar camera nu are cumva timp să umble şi la balans de alb şi expunere. Sunt prea multe zone închise la culoare şi zona de sus prea expusă  (a cerului), care se încălecă cu cea de jos şi creează contrast intens. Culorile sunt decente dacă e să fiu indulgent. Sunt mai degrabă spălăcite, dacă e să fiu sever/realist (circumstanțe atenuante de la zi cu nori), iar microfonul rezista la intemperia vântului şi apei.

Filmarea nocturnă nu se descurca bine cu stabilizarea şi nici cu sursele de lumină, redate prea intens. supradimensionate şi amplificate ca iluminare. Doar galbenul luminii nocturne e ceva mai OK, mă refer galbenul căpătat de clădiri. Nu avem refocalizare şi nici un flicker sever, dar se simt prea multe hurducături când mergem pentru a putea lăuda stabilizarea. 

Concluzia? Uită de Macro, fă poze doar cu camera de 48 MP. Closeup arată bine, nuanţele/culorile sunt acceptabile dacă ai soare afară, iar noaptea camera se descurcă cu Night Mode.

Filmarea e slabă, selfie-urile sunt singurele care merită să ajungă în social media. Bokeh își face treaba.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×