Am ajuns şi la cameră, unde găsim una selfie de 16 MP decupată în ecran, cu stabilizare electronică şi focalizare fixă. În spate se afla un senzor principal de 50 MP, un Sony IMX 766, acelaşi de pe OnePlus Nord 2T şi OnePlus 10 Pro, alături de o cameră de 8 MP ultrawide şi una de 2 MP Macro.
Video-review OnePlus 10T, secțiunea Cameră
Era să uit, avem stabilizare optică pe camera principală de 50 MP. Funcţiile speciale ale camerei le cam ştiţi: Nightscape 2.0, Ultra HDR, Portrait, AI, AI Highlight Video, Dual View Video, RAW, RAW+ şi Video Nightscape, plus filmare HDR. Hasselblad nu e parte a acestui pachet.
Şi acum hai să vedem cum arată fotografiile, realizate într-o zi toridă de iulie în Parcul IOR din Bucureşti.
Poze Ziua:
Captura cu camera principală în zona portretului lui Mihai Bendeac din parc mă duce cu gândul mai mult la OnePlus Nord 2T decât OnePlus 10 Pro. E ceva mai multă expunere a coniferelor văzute în parc bătute de soare decât mi-ar fi plăcut să văd. Sunt mulţumit de culori, de toate culorile în afară de nuanţele de verde prea deschis ale unor frunzişuri. Ele sunt infuzate cu galben, injectate cu lumină.
Mă declar impresionat de capturile cu zoom şi vedeţi aici calul din metal şi e doar zoom digital. Chiar şi la 5X sunt mulţumit de ce văd.
Am prins şi câteva mirese, fiind o sâmbătă, toate în acelaşi parc. Ţinute cât de cât colorate, lume veselă, tonete cu îngheţată, ar trebui să fie un carusel de culori aici. Şi totuşi... parcă lipseşte ceva. Acel "CEVA" care m-ar fi făcut să zic că avem cu adevărat un flagship killer, dacă ne luăm după cameră principală.
Selfie:
Selfie-urile nu sunt rele, sunt bine focalizate, îmi place textura pielii, văd pori, zonele în care firele albe de barbă se remarca faţă de restul ciocului. Selfie-urile în bătaia soarelui, pe insulă cu flori sunt foarte reuşite, deoarece pielea este excelent redată şi lumina pica la fix pe ochii căprui pentru a îi face uşor aurii. Păcat de fundalul slab ca detalii.
Separarea la Portrait este excelentă, iar Bokeh-urile accentuează semnele de bună purtare din fruntea mea şi galeşul ochilor. Se văd şi urmele de la ochelari pe nas şi ochii lucesc expresiv.
Macro:
Am un closeup reuşit cu o măciulie şi o sumedenie de closeup-uri reuşite cu flori, de toate culorile. Ele îmi plac mai mult decât Macro-urile, care sunt prea modeste ca rezoluţie pentru a conta. Rezultatele sunt cu atât mai modeste la umbră.
Ultrawide:
Pozele ultrawide mi se par un pic mai albicioase şi slabe la detalii, dacă ne uităm la arborii de la distanţă sau cei din lateral. Pozele sunt ceva mai expuse decât cele realizate cu camera principală. Cele realizate la interior, în mall, la expoziţia de artefacte romane sunt slabe ca detalii, scintillante la lumini şi nu fac o impresie bună.
Zic că fac poze mai bune la interior cu un iPhone 11 Pro şi cu camera principală şi cu cea ultrawide.
Night
O să încep cu captura ultrawide, care nu trece clasă. Provoacă halouri mari şi mov, radiante şi detalii slabe. Iar îmi depăşeşte uşor aşteptările zoom-ul, iar în general fotografiile realizate cu camera de 50 MP sunt corecte.
Mă refer la coloristică, luminozitate, detalii. Nighstscape e discret, suav în aplicarea să şi nu exagerează cu iluminarea. E o cameră cinstită, dacă te uiţi la firul ierbii şi faţadele clădirilor.
Video ziua:
Filmările ziua sunt bogate în culori, vegetaţia pulsează de clorofilă şi lumina e captată în mod satisfăcător: nu remarc supraexpunere. Toate testele de stabilizare au fost trecute cu brio, atât cel 4K fără mod Steady activat, cât şi cel FHD cu Steady. În afară de o expunere fluctuantă la primul test nu am obiecţii. Claritatea este perfectă, imaginea nu trepidează şi apropo fiţi atenţi la microfoanele care captează oamenii ce fac antren în parc, dar şi vocea mea.
La filmarea selfie parcă doream o fată mai detaliată şi mai puţin albă. Aparent avem şi mod special de filmare selfie cu stabilizare şi da, cam iese material de vlog, dar fundalul e prea "şifonat" pentru gusturile mele şi ale unei persoane care a folosit camere selfie de la Galaxy S10 încoace. Arată foarte bine filmările cu oamenii de la marginea lacului, alternate cu jucăriile din parc. Ştiu, cerul a ieşit alb, dar culorile sunt corecte, toate.
Muzica e redată mereu clar, cu bas înalte, şi vocile ţipate exagerat în microfon nu strica deloc captură.
OnePlus 10T se descurcă bine şi cu obiectele în mişcare, maşinile de pe bulevard, tramvaiul, toate redate cinematic. Zoom-ul pe nuntaşi e acceptabil până pe la 3X, dar şi acolo încep să apară lipsuri. Pentru că petrecăreţii mi-au ocupat zona de teste de focalizare, am improvizat cu o bucată de balustradă şi rezultatul a fost fabulos, focalizarea fiind alternata perfect.
Video noaptea:
Am remarcat că la interior camera nu ştie să gestioneze schimbările de lumină, când panoramezi de jos înspre sus. Noaptea... e rău de tot. Imaginea e galben deschis, puricoasa, nisipoasă, tremurată. Acesta a fost video-ul 1. Video-ul 2 arată ceva mai bine, are un zoom slăbuţ, dar sursele de lumină sunt măricele. Mixed feelings cum ar zice americanul.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 OnePlusaflă prețul
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul