Nubia N1: OS, UI, aplicaţii în sfârşit cu o notă de originalitate

969 ori
<b>Nubia N1: OS, UI, aplicaţii în sfârşit cu o notă de originalitate</b>În ziua de azi e greu să mai acoperi Android cu un UI care să merite atenţia noastră, dar iată că Nubia a reuşit totuşi să implementeze câteva idei bune. Rezultatul e Nubia UI 4.0, aplicat peste Android 6.0 Marshmallow şi îl vedem la treabă mai jos.

În ziua de azi e greu să mai acoperi Android cu un UI care să merite atenţia noastră, dar iată că Nubia a reuşit totuşi să implementeze câteva idei bune. Rezultatul e Nubia UI 4.0, aplicat peste Android 6.0 Marshmallow şi îl vedem la treabă mai jos.

În primul rând am apreciat iconografia acestei platforme, care mi-a amintit foarte mult de cea MIUI, doar ca un pic mai inginereşte desenată. Trebuie spus şi că butonul capacitiv din stânga celui Home are rol de Menu, declanşând opţiunile legate de homescreen, precum setări, wallpaper, widget-uri şi iconuri. Dacă ţinem butonul capacitiv din dreapta apăsat vom declanşa zona de multitasking, care aminteşte de abordarea mai veche EMUI de la Huawei, cu thumbnail-uri mari cu scroll orizontal pentru aplicaţiile deschise în fundal.

Interfata grafica Nubia N1 - Nubia UI 4.0

Probabil cel mai interesant concept de aici este cel de Mini Launcher, astfel că un swipe în sus deasupra butonului Home declanşează o împărţire a ecranului în două. Nimic neobişnuit până acum, doar că avem două desktopuri cu care lucrăm şi o mulţime de aplicaţii ce suportă split screen, lucru binevenit în ziua de azi. Secţiunea dropdown aduce simplitate în afişarea notificărilor şi acelor Quick Settings clasice, în vreme ce widget-urile sunt majoritatea stock, dar avem şi câteva unice Nubia.

Trecând la Setări aici găsim gesturi Edge, opţiuni legate de layoutul butoanelor capacitive (putem inversa rolurile lor de Back, Recents şi Home), gesturi touch şi funcţii asociate scannerului de amprente. Acestea poate realiza fotografii sau capturi de ecran. Acele gesturi Edge implica swipe-uri orizontale sau verticale pe marginile ecranului pentru a face trecerea între homescreen-uri şi aplicaţii sau a reveni la aplicaţia anterioară, printr-o animaţie de "răsfoire" a ecranului.

Revenind la scannerul de amprente, acesta necesită un setup în 10 paşi pentru a înregistra amprentă şi realizează deblocarea ecranului cu o viteză buna aş spune. E şi destul de precis. Am menţionat mai sus screenshot-urile şi trebuie spus că telefonul oferă şi opţiunea de captură video de pe ecran, un soi de screenshot video. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 37 de nume, nici prea multe, dar nici chiar puţine, putem spune.

Dintre ele se remarcă Touchpal, Notepad şi Accelerate, care curăţă resursele terminalului, plus o serie de tools, aplicaţii Google şi altele standard. Nu avem app drawer aici, iar aplicaţiile sunt pe homescreen-uri. Nubia UI este o interfaţă cu câteva idei bune, pe care speram să le vedem evoluând pe viitor.

 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×