Nothing Phone (2) este un telefon mai special nu doar la exterior, ci și la interior, sau mai bine zis din punct de vedere software acolo unde întâlnim multă customizare din partea producătorului. Pe modelul de față a fost inaugurată interfața Nothing OS 2.0, un release bazat pe Android 13, cu noutăți precum ecran de blocare nou, widget-uri pentru home screen personalizabile și unice din punct de vedere al design-ului.
Video-review Nothing Phone (2), secțiunea OS, UI & APPS
Avem toggle-uri actualizate în setări, iar o altă noutate constă în posiblitatea de a crea "clone" pentru aplicații. Am găsit prin meniuri și setări pentru a schimba aspectul pictogramelor, cât și o temă monocrom. De asemenea, există și zona dedicată Glyph de unde poți customiza efectele de iluminare, cu ajustarea luminozității, setarea de ringtone-uri și posibilitatea de a avea notificări luminoase pentru indicatorul de volum, încărcare sau răspunsul Google Assistant.
Nothing Phone (2), capturi Glyph:
Există și opțiunea Flip to Glyph, care odată activată îți va da un răspuns luminos odată ce vei pune telefonul pe masă cu ecranul în jos și se va activa modul silent. Poți programa activarea/dezactivarea Glyph în funcție de ora de somn, pentru a nu vedea "fulgere" prin camer în toiul nopții la primirea de notificări.
Există și un Composer, o aplicație dedicată pe care o descarci din magazinul Google și care îți permite să îți creezi propriile secvențe Glyph și să le folosești pe post de ringtone-uri. Din start sunt 10 tonuri de apel dintre care poți alege, fiecare cu propriul joc de lumini. Ceva interesant ce am mai descoperit este zona de integrare 3rd Party (Glyph Progress) acolo unde ai în beta opțiunea Uber, unde vei avea progresul parcursului semnalat sub formă de lumină în spatele telefonului, la fel ca și încărcarea.
Nothing Phone (2), capturi interfață:
Acum că ne-am lămurit ce se poate face cu luminițele din spate, ne uităm și asupra UI-ului oferit aici, cu acea tematică punctată regăsită în întreg OS-ul. Ai widget-uri minimaliste, temă monocrom, poți ajusta layout-ul homescreen-ului, modifica și culorile UI-ului, sau umbla la iconițe.
Nu lipsește Dark Mode, iar în zona de gesturi ai și opțiuni pentru a deschide rapid aplicația Camera sau poți activa Google Assistant printr-o apăsare prelungită a butonului Power. Apare și modul One-Handed, poți ridica telefonul pentru a trezi ecranul, sau face același lucru printr-un tap pe display.
Am mai găsit și Game Mode plus funcții experimentale precum suport AirPods, Connect to Tesla și răspuns îmbunătățit la gesturile tactile din unele jocuri.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (-3% folosind codul QUICK202)află prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- 🛒 Nothingaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul