Interfaţa lui LG G6 mi s-a părut interesantă, cu toată acea idee de a împărţi display-ul 18:9 în două pătrate, în interfaţa foto, în playerul muzical şi în alte zone şi aplicaţii. Conceptul lui LG UX continuă şi pe LG Q6, după cum se poate vedea.
Multitasking-ul se face pe bază de carusel şi avem şi funcţie split screen, care merge ca unsă când ecranul se împarte în două pătrate. Ţinem apăsat pe homescreen şi accesăm zona de widget-uri (curate şi minimaliste), dar şi teme, grila, iconuri şi format. Totul e super similar cu LG G6, iar iconurile mă duc cu gândul la benzile desenate. Nu avem app drawer aici, iar toate aplicaţiile se afla pe homescreen-uri.
Porţiunea dropdown este monocromă, o pauză binevenite de la culorile interfeţei. Totul este minimalist şi elegant. Cu un swipe în jos putem accesa Quick Settings şi notificări, iar shortcut-urile includ screenshot-ul inteligent, care aduce şi opţiuni de decupaje şi editare. Regret faptul că acest terminal nu are scanner de amprente, o omisiune majoră pentru anul 2017.
Avem reglaje pentru shortcut-uri şi funcţia Smart Doctor, care permite optimizarea şi testul/diagnosticul hardware-ului. Handsetul oferă şi suport Android Pay şi avem la dispoziţie 38 de aplicaţii preinstalate, undeva între destule şi prea multe. Pe lista găsim Quick Memo, care are multiple brush-uri şi "peniţe", plus funcţii de transparentă şi mărime a vârfului de pensulă.
Avem şi o funcţie Tasks cu rol de reminder, înregistrare audio şi LG Smart World, că magazin de aplicaţii. O bună perioadă de timp LG a avut o interfaţă copilăroasă pe Android, cu balonaşe şi jucării în iconuri şi widget-uri. Mă bucur să îi văd maturi şi mergând pe abstract
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- eMAG.roaflă prețul
- QuickMobile.roaflă prețul
- Germanos.roaflă prețul
- Telekom.roaflă prețul
- Orange.roaflă prețul
- Compari.roaflă prețul