Am participat pe 27 setepmbrie la un eveniment Quickmobile.ro, în cadrul căruia am avut ocazia să pun mâna pe noile modele iPhone 8 şi să aflu cum stă retailerul cu comenzile şi livrările noilor terminale Apple. 600 de unităţi au fost comandate deja, iar eu am avut ocazia să petrec câteva minute bune în compania noului telefon Apple cu ecran de 4.7 inch. Care sunt impresiile mele aflaţi mai jos.
În primul rând telefonul porneşte de la 3.699 lei la Quickmobile.ro, în varianta cu 64 GB, iar modelul pe negru a fost cel mai bine vândut la acest distribuitor. Se găseşte pe argintiu, negru (Space Gray) şi auriu. Prima impresie? Parcă nu e iPhone... Ne-am obişnuit atât de mult cu corpul unibody metalic pe iPhone 5, 5s, 6, 6s şi 7, încât parcă telefonul nu e clasicul terminal Apple.
L-am pus lângă al meu iPhone 7 şi din faţă e imposibil să îţi dai seama care e care, elementele de design fiind plasate la fel. Spatele totuşi dă de gol noul model, prin panoul din sticlă. E interesant şi că iPhone 8 nu are versiune Rose Gold, dar iPhone 7 are, deci încă un element de diferenţa. iPhone 8 este cu 10 grame mai greu decât iPhone 7 şi asta se cam simte, dar este un tribut plătit mecanismului de încărcare wireless şi probabil şi sticlei speciale din spate, care conform Apple e foarte rezistentă la scăpări.
Aderența noului iPhone de 4.7 inch e bună, nici nu se pune problema de alunecare din mână. Am remarcat că nici nu prea atrage amprentele. Este cu 0.2 mm mai gros decât iPhone 7 şi nu mai are antenele atât de vizibile în spate. Pare să aibă un ecran mai luminos decât iPhone-ul meu, la prima vedere cel puţin, iar culorile par calibrate puţin mai bine.
Am făcut şi un mic test de viteză, unde nu am sesizat diferenţe mari între iPhone 7 şi 8 la deschiderea aplicaţiilor. Camera nu a primit funcţii extra, modul Portrait cu noutăţile sale fiind păstrat pentru iPhone 8 Plus. Practic iPhone 8 este un adevărat iPhone 7s, doar că particula "s" însemna de obicei un upgrade de cameră, ceea ce nu pot să zic că se simte din cele cateva poze facute de mine. Rămâne să testăm mai pe larg telefonul pentru a ne lămuri.
Ce e cert e faptul că principalele upgrade-uri sunt de procesor (Apple A11 Bionic) şi suportul pentru încărcare wireless. În rest cam acelaşi pachet că iPhone 7, plus noi senzori de cameră probabil. A se remarca şi scăderea capacităţii bateriei de la 1960 mAh la 1821 mAh. Ca o notă personală parcă prefer senzaţia de răceală a metalului de pe iPhone 7 al meu faţă de sticla cea caldă.
Pe de altă parte antenele de pe iPhone 7 sunt urâte alb pe roz, deci sticla arată mai bine iPhone 8.. Prețul actualizat, aici.