iPhone 13 Mini versus iPhone 12 Mini? Ce e nou şi diferit la cel mai puternic telefon mic din 2021?

7.622 ori
<b>iPhone 13 Mini versus iPhone 12 Mini? Ce e nou şi diferit la cel mai puternic telefon mic din 2021?</b>Apple a lansat în această toamnă seria iPhone 13, inaugurând refresh rate-ul de 120 Hz, dar şi aducând stabilizarea Sensor Shift pe întreaga gamă. Avem şi baterii cu capacitate crescută, iar acest material e destinat celor care

Apple a lansat în această toamnă seria iPhone 13, inaugurând refresh rate-ul de 120 Hz, dar şi aducând stabilizarea Sensor Shift pe întreaga gamă. Avem şi baterii cu capacitate crescută, iar acest material e destinat celor care se afla în căutarea unui telefon cu adevărat mic şi compact. iPhone 13 Mini
e clar cel mai mic flagship lansat în acest an şi aflaţi mai jos cum se compară cu iPhone 12 Mini.

În primul rând piaţa telefoanelor mici e limitată, mai ales că nu avem iPhone SE în acest an, iar în afară de ZenFone 8 nu prea mai avem telefoane de înalt profil cu ecrane sub 6 inch. Unul dintre principalii rivali ai lui iPhone 13 Mini e culmea, iPhone 12 Mini.

Ce are în plus iPhone 13 Mini?

În primul rând s-a micşorat bretonul cu 20%, deci câştigi extra spaţiu de vizionare şi un design mai plăcut estetic. E drept că nu e o schimbare foarte mare, dar pe un telefon aşa mic e mai vizibilă decât pe cele mari. Apoi vine procesorul Apple A15, un upgrade de aproximativ 20% faţă de Apple A14. Ce e clar, e că va fi future proof şi vreo 3-4 ani e străin de lag, iar 5 ani ai actualizări iOS garantate.

Pentru a face telefoanele mai uşor de separat, Apple a pus camera duală din spatele lui iPhone 13 Mini cu senzorii pe diagonală şi nu vertical ca la iPhone 12 Mini. Şi dacă tot suntem la camere, cea principală primeşte acum stabilizare optică Sensor Shift, în loc de clasicul OIS de pe 12 Mini. Sensor Shift implică mişcarea senzorului pentru a compensa mişcarea utilizatorului şi a obţine o stabilizare avansată. Tehnologia a făcut senzaţie pe iPhone 12 Pro Max şi a ajuns acum şi pe modelul cel mic.

Şi la baterie se produce un salt, de la 2227 mAh la 2438 mAh, un salt de 10% să zicem. Testele au arătat că modelul mai nou oferă între 1 şi 2 ore extra de playback video sau web browsing, ceea ce nu e rău deloc. A se remarca şi că modelul de bază are 128 GB acum şi nu 64 GB şi că ajungem până la 512 GB stocare.

Ce au un în comun telefoanele?

În primul rând au în comun formatul pătrăţos şi construcţia, din aluminiu şi sticlă, cu un corp cu certificare IP68. Ecranul e la fel, un OLED de 5.4 inch, cu Dolby Vision, HDR 10 şi aceeaşi rezoluţie FHD+. Şi cantitatea de RAM e la fel, 4 GB, iar difuzoarele stereo au rămas în mare neschimbate. Dacă ne uităm şi peste setup-ul de camere, cea frontală de 12 MP cu senzor SL 3D pentru Face ID şi Portrait a rămas la fel în 2021 cu cea din 2020, iar în spate hardware-ul e grosso modo similar, minus Sensor Shift.

E vorba despre o cameră principală de 12 MP, alături de una de 12 MP, cu aceeaşi mărime de pixeli şi deschidere a diafragmei că la iPhone 12 Mini. Conectivitatea 5G e la fel, Wi-Fi 6 de asemenea, port Lightning avem în continuare, iar la Bluetooth 5.0, GPS, NFC şi UWB cele două telefoane seamănă din nou. Staţi liniştiţi, cele două smartphone-uri minione au ambele suport MagSafe. Rulează și iOS 15 fără probleme.

Ce alegem?

Alegerea se va face în funcţie de dorinţa de extra autonomie şi de nevoia unei stabilizări mai eficiente Sensor Shift. Va conta şi extra capacitatea de stocare, dar şi faptul că ai un telefon future proof, mulţumită procesorului Apple A15 de pe iPhone 13 Mini şi abordării standard Apple, cu aproximativ 5 ani de actualizări iOS.

Până la urmă cumpărătorul care vrea un telefon foarte mic, compact, uşor e limitat în alegerea unui terminal cu ecran sub 6 inch şi dacă va căuta în ultimii 2-3 ani alegerile de abia fac de un top 10. Ca aspect future proof şi stabilizare, acesta ar putea fi la vârf, inclusiv peste ZenFone 8, Pixel 4a, iPhone SE 2020 şi puţinele alte modele din nişă.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×