Zilele acestea este în plină desfăşurare evenimentul numit Intel Solution Summit 2016, un eveniment anual ce are loc anul acesta în Haga, Olanda. Este cel mai mare eveniment găzduit de compania Intel Corporation, unde participa toţi partenerii Platinum din EMEA (Europe, Middle East and Asia) şi multe branduri multinaţionale din lume: Asus, Dell, Acer, HP, Toshiba, Advantech, Gigabyte, MSI, Crucial, Chenbro şi alţii.
Evenimentul este orientat spre business şi soluţii, probabil din această cauză foarte mulţi nici nu au auzit despre ISS. Compania Intel pune importanta mare pe astfel de eveniment, deoarece îşi aduce partenerii în locaţii splendide, pentru a discuta noi oportunităţi, în acelaşi timp făcând reprezentanţii companiilor partenere să se simtă bine şi să vadă tari noi, locaţii noi. Anul trecut, ISS s-a ţinut în Abu Dhabi, o locaţie exotică şi foarte apreciată de cei ce au participat. Anul acesta se ţine la Haga, al treilea oraş ca mărime din Olanda şi probabil cel mai cunoscut nume de oraş din lume, datorită Tribunalului Internaţional.
Durata acestui eveniment de amploare este de 3 zile, perioada în care partenerii se pot întâlni cu brandurile multinaţionale şi stabili poziţiile de parteneriat pe care le au, dar şi găsi noi oportunităţi, noi tehnologii, mai ales că participă la acest eveniment şi ODM-urile, acei oameni din “spatele cortinei” ca să spunem aşa, deoarece numele lor este mai puţin cunoscut, însă îi vedem în produsele sub denumirea de Dell, HP, MSI, Lenovo, etc. Sau chiar sub denumiri autohtone, rebrandarea nu este ceva negativ, înseamnă o înţelegere mutuală între o companie de la noi şi un ODM din Taiwan ce va fabrica un produs customizat şi ales de compania respectivă.
Gazda principală, Intel, va prezenta în acest răstimp prin cunoscutele keynote-uri noile tehnologii dezvoltate în colaborare cu partenerii, noi idei, noi soluţii. Din câte se pare, compania supranumită şi Chipzilla, nu mai este acea companie ce producea doar procesoare şi plăci de bază ci are cel mai mare portofoliu de produse din lume. Pe bună dreptate, ei produc “silicon” pentru orice tip de dispozitiv, Intel afirmă faptul că unde există necesitatea unui chip inteligent, acolo sunt prezenţi. În ceasuri, telefoane, tablete, laptopuri, desktop-uri, servere, automatizări de tot felul, automobile inteligente, IoT (Internet of Things), etc.
Că tot am menţionat IoT. Intel a descoperit că este necesară interconectivitatea aceasta dintre dispozitive, astfel că a dezvoltat conceptul inventat de către britanici în 1999 şi l-a perfecţionat, inserându-şi tehnologia în multe dispozitive şi prevede că în câţiva ani, procentajul de dispozitive conectate între ele se va tripla. Aceste dispozitive vor alcătui ceea ce se va numi Smart City.
Evident că evenimentul nu este doar povestire pe scenă cu nişte slide-uri PowerPoint şi câţiva speakeri din Intel. Există şi un ShowCase unde se pot admira noile tehnologii în toată splendoarea lor, multe încă neajunse pe piaţă.
Am văzut acolo şi tehnologii nou lansate, am pus măna pe multe produse interesante şi recent lansate (HTC Vive, Surface Book, noi tablete Asus, HP şi Acer, laptopuri super performante, ultra-ușoare şi convertibile 2:1).
O parte semnificativă din eveniment este NDA, sau Non Disclosure Agreement, astfel că nu pot oferi mai multe informații despre acest eveniment, dar am făcut câteva poze, cât a fost permis evident, pe care le puteți vedea în galeria de imagini de mai sus.
Intel Solution Summit se va încheia joi, reprezentanţii companiilor vor merge acasă cu noi informaţii şi posibile oportunităţi şi de cele mai multe ori, vor fructifica această întâlnire în idei mai bune de business şi chiar produse şi soluţii noi.