Nu puteam omite capitolul camera din cadrul recenziei lui Infinix Note 40 Pro+, chiar dacă pe hârtie avem fix același setup regăsit pe Note 40 Pro 4G. Vorbim despre o cameră triplă de 108 mpx wide, OIS (f/1.8, 24mm, 1/1.67”, PDAF, 0.64µm) + 2 mpx macro + 2 mpx bokeh. Din start nu avem ceva impresionant la posturi, iar faptul că setup-ul rămâne neschimbat înseamnă că și capturile vor fi identice.
În aplicația Camera sunt opțiuni Film, Videoclip, AI CAM, Portret, Super Nocturn, În reluare, Timp scurs, Videoclip dual, Videoclip scurs, Magazin Modele Cer, Pro, Panoramă, Super Macro, Documente și Cadru AR. Filmarea merge până la 2K 30fps și avem și mod Super Steady. Pe partea selfie avem cameră de 32 mpx cu bliț LED dedicat în colțul din stânga sus deasupra ecranului.
Selfie
Începem cu mostrele selfie care sunt doar OK, chiar și după dezactivarea filtrelor de înfrumusețare și netezire a tenului, fiind în continuare un soi de efect smooth aplicat pe chip. Par și albicioase, se pierd detalii, iar ceva mai bine vor arăta fotografiile dacă te folosești de modul Portrait. De la 32 mpx mă așteptam la ceva mai mult, dar limitările se simt.
Zi
Pe timp de zi camera lui Infinix Note 40 Pro+ livrează o experiență echilibrată, iar dacă ar fi să aleg un punct forte atunci este coloritul, atât timp cât nu ești în bătaia razelor de soare când inevitabil apare supraexpunerea și suprasaturarea. La adăpostul umbrei ai fotografii bune de distribuit în online, detaliate și arată bine și cele cu soarele în spatele camerei. HDR-ul ar avea nevoie de ceva îmbunătățiri, poate cu un eventual update?
Zoom
Cum nu avem o cameră de zoom dedicată, mărirea se face prin crop și până la 2x vei avea fotografii okay. Peste acest prag încep să se facă simțite și neajunsurile, precum zgomot, efectul de pictură și pierderi majore de detalii. Cumpătare așadar și atenție la soare pentru că are tendința să aducă supraexpunere și suprasaturare în fotografiile cu zoom.
Closeup, bokeh, macro
La fotografierea bokeh/portrait sunt ceva ezitări în unele scenarii, mai ales atunci când decizi să faci de exemplu o fotografie unui mănunchi de trandafiri - unde vor fi omise crenguțe, frunze și pare că acestea plutesc în decorul blurat. Mai bine te apropii și te concentrezi pe o singură floare, iar astfel ai cadre foarte arătoase.
Captura closeup este arătoasă și eficientă, cu robinetul metalic din parc fiind din nou punctul principal de atracție. Îmi plac și fotografiile macro, dar numai dacă le privești pe ecranul telefonului pentru că pe monitor este o altă poveste ținând cont de rezoluția de 2mpx. Ideal era să vedem o cameră ultrawide cu autofocus și astfel capabilități macro, dar ne mulțumim și cu atât.
Ca bonus avem și Cer AI cu o serie de filtre AI ce schimbă cerul din fotografiile tale, de la curcubeu, constelații, sau chiar o auroră boreală aplicată peste cerul real. Utilă dacă vrei să dai un ton artistic imaginilor în timp real. Cel mai realist este scenariul cu apus.
Noapte
Pe timp de noapte avem un Night Mode care își face bine treaba pentru care a fost creat, reușind să reducă lumina siglelor luminoase și să le facă mai clare, plus să ilumineze cadrul din față, fără a exagera. Nu e cazul de zoom totuși, iar dacă vrei să faci poze portrait florilor o poți face iar rezultatele nu sunt deloc rele. Cu Night Mode și becurile se mai cumințesc și îmi plac culorile prinse aici.
Video
Ajungem și la video, cu selfie-uri pentru început unde ne lovim de o stabilizare problematică, supraexpunere în spate, dar măcar avem detalii suficiente și culori reale. În 2K stabilizarea nu e tocmai ce trebuie cu o mișcare ca de valuri stânga dreapta. Pe o zi însorită precum cea din momentul testelor vei avea multă supraexpunere și asta se vede mai ales la cadrele din parc, nu doar atât, ci și suprasaturare pentru vegetație.
Culorile sunt redate corect, acesta fiind o bilă albă, alături de stabilizarea Ultra în FHD, exemplificată la acel video ce implică urcarea de trepte pe podul din parc. În rest nu avem prea multe beneficii aici. Ce ar mai putea fi bifat ca punct forte este focalizarea, rapidă și precisă.
Pe timp de noapte după cum era de așteptat, calitatea mai scade, atât la nivel de detalii, cât și la nivel de stabilizare. Apar și reflexii punctate ca pe iPhone, zgomot la zoom și panoramare însoțită de raze ale corpurilor de iluminare. La fel ca și pe Note 40 Pro 4G, noaptea nu este decorul potrivit pentru a folosi camera la filmare.
Disponibilitate
Prețuri actualizate