Motorola este unul dintre cei mai cunoscuți producători de telefoane mobile, cu o istorie demnă de admirat, având în vedere că primul apel telefonic s-a realizat după un telefon Motorola. Compania dorește să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență de utilizare posibilă, iar acest angajament este redat prin integrarea fermă a aplicațiilor și a serviciilor Google pe telefoanele sale.
De asemenea, terminalele Motorola rulează interfața My UX. Aceasta este bazată pe Android stock, însă în loc să dubleze opțiunile care pot fi realizate implicit, Motorola a dezvoltat noi modalități de a îmbunătăți experiența mobilă. Astăzi aflăm detalii despre cele 5 modalități prin care experiența software poate fi optimizată, chiar prin intermediul Motorola.
Switching made simple
Google a simplificat trecerea de la iOS la Android. Astfel, prin efectuarea unui backup al datelor în Google Drive, utilizatorii Android și iOS pot transfera rapid date pe un dispozitiv nou. Aflam că Motorola și Google au colaborat pentru a dezvolta noi configurări ale dispozitivelor recent lansate. Vorbim despre modele precum Moto G100, Moto G50, Moto G30 și Moto G10. Experiența este astfel mai rapidă și mai ușor de utilizat, permițând utilizatorilor Motorola să transfere direct date de pe dispozitivele vechi printr-un cablu USB. De asemenea, această metodă permite transferul unei game mult mai largi de date atât de pe dispozitivele Android, cât și cele de pe iOS.
Personalizare
După cum v-am spus, interfața Motorola facilitează personalizarea experienței Android. Astfel, utilizatorii pot schimba imaginile de fundal, crea widget-uri și personaliza notificările, experiența de utilizare devenind mult mai personală. Prin My UX Motorola permite utilizarea gesturilor pentru a porni lanterna sau a deschide camera, prin răsucirea smartphone-ului din încheietură. Mai nou a apărut și Wallpaper Hub, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și crea propriul wallpaper.
Asistență Vocală
Smartphone-urile Motorola permit utilizarea Google Assistant, acestea acceptând comenzi vocale și facilitând o mulțime de funcții. Vorbim despre apelarea unui prieten sau deschiderea aplicațiilor preferate folosind doar vocea. Unele dispozitive Motorola au parte chiar de un buton dedicat care facilitează activarea Asistentului Google ori de câte ori este nevoie.
Apelare video
În contextul pandemiei, în special anul trecut, mulți dintre utilizatori s-au bazat pe aplicații dedicate apelurilor video în special pentru Școala Online sau munca de acasă. Ei bine, Motorola a dezvoltat în acest an platforma Ready For, testată și de noi aici. Ea permite conectarea unui smartphone Motorola Moto G100 la un monitor sau televizor, alături de periferice Bluetooth, transformând telefonul într-un desktop veritabil.
Avem posibilitatea astfel de a realiza apeluri video sau a participa la conferințe în mod facil. În plus, utilizatorii pot alege dacă vor să folosească camera de 64 MP pentru o claritate maximă sau pe cea de 16 MP ultra-wide pentru captarea mai multor oameni în același cadru. Pe lângă realizarea conferințelor, Ready For permite utilizatorilor să se joace sau să utilizeze modul desktop pentru redactare, editare de documente sau folosirea aplicațiilor pe un ecran mai mare.
Securitate
Motorola nu uită nici de securitatea dispozitivelor sale. Opțiunile Android și măsurile de confidențialitate îi determină pe utilizatori să fie mai responsabili în ceea e privește facilitarea accesului la locații sau alte permisiuni de acces la anumite date. Totuși, Motorola, a dorit să ducă măsurile de securitate la nivelul următor prin crearea Thinkshield for Mobile, o opțiune care conferă securitate în mediul de business, productivitate și servicii profesionale.
Mai multe detalii despre gama Motorola care oferă această optimizare software puteți afla de pe site-ul www.motorola.com.