Pentru că vine Crăciunul, mulţi dintre voi şi-au făcut deja liste de cadouri şi pe ele figurează cu siguranţă telefoane, ceasuri şi căşti. Am aruncat o privire asupra a tot ce am testat în 2020 şi am găsit un bundle care e posibil să împace şi pe cumpărătorii cu buget limitat şi pe cei care vor să facă un cadou special, indiferent de preţ. E vorba despre un combo pe care l-am apreciat pentru două lucruri: Oppo Reno4 Lite pentru fotografiile şi video-urile Bokeh şi Oppo Watch pentru funcţiile de fitness şi design. Cum am reuşit să fac capturi Bokeh excelente aflaţi mai jos.
În 2020 a fost mai important ca niciodată să avem gadget-uri performante care să ne permită să comunicăm şi interacționăm cu cei din jur. Ne aşteptăm ca şi 2021 să arate cam la fel, cel puţin în prima parte, astfel că e nevoie să avem tehnologii accesibile, inovaţie şi de încredere. Astfel Oppo Reno4 Lite este una dintre cele mai bune recomandări pe care le pot face în perioada sărbătorilor pentru cei dragi. L-am testat recent şi pot spune că oferă un atribut asociat de obicei DOAR telefoanelor high end: filmare Bokeh.
Este un telefon gândit din capul locului pentru portrete, având 3 camere Bokeh la bord, 2 în spate, 1 în faţă. Sunt 6 moduri portret care se bazează pe AI şi vă ajută să daţi fler creativ pozelor voastre. Fie că nu v-aţi mai văzut de mult bunicii, fraţii, surorile sau părinţii, le puteţi trimite cele mai noi poze cu voi, înfrumuseţate prin AI. Telefonul are moduri precum AI Super Clear Portrait, AI Super Night Portrait şi AI Portrait Color, dar şi AI Night Flare Portrait.
Simplul fapt că avem Night Portrait, ceva cu care iPhone 12 se laudă abia acum e mare lucru. Aş aminti şi de stabilizarea video Ultra Steady, deja testată de noi pe multiple telefoane Oppo şi livrând şi aici o stabilizare video excelentă, la testele făcute de noi într-o zi de toamnă târzie în Parcul IOR. Am mers printre frunze uscate, coborât şi urcat scări filmând, iar stabilizarea a făcut faţă. Mai important mi se pare că avem Ultra Steady video şi pe camera frontală, pentru tinerii vloggeri aspiranţi din voi. Vă veţi transmite mai uşor şi plăcut mesajul spre Internet astfel.
Alte tehnologii utile pe Reno4 Lite sunt culorile mate care nu permit transferul de amprente, dar şi preluarea apelurilor cu ajutorul gesturilor. Dar dacă ar fi să iau tot ce am scris mai sus şi să aleg o singură funcţie, e clar captura video cu blur de fundal, Portrait Video. Aşa ceva găseai doar pe telefoanele de 3000-4000 lei şi acest efect face mari furori în rândul creatorilor de conţinut. Îţi scoate în evidenţă chipul, trăsăturile, te face mai expresiv, mai credibil pe cameră.
Avem acest mod şi la camera selfie şi la cea principală, mulţumită celor 3 camere Bokeh şi asta mie mi se pare o evoluţie: faptul că ai aşa ceva la doar 1499 lei în loc de 3000-4000 lei. Poţi filma şi crea cadre memorabile în vacanţele viitoare cu ajutorul camerei quad din spate şi a celei duale frontale. Toate într-un pachet arătos, completat de un ecran AMOLED atractiv, o baterie cu autonomie bună şi 8 GB RAM. Telefonul filmează 4K şi are şi un procesor MediaTek care se descurcă în jocuri.
Iar dacă vrei să completezi ecosistemul (şi cadoul de Moş Crăciun), ai Oppo Watch, un ceas cu încărcare rapidă VOOC şi o aplicaţie de exerciţii de 5 minute. Costă în jur de 1200 de lei şi a pus de unul singur pe hartă din nou platforma Google WearOS. Îţi oferă acces la Google Assistant, servicii ca Google Fit, afişează notificări şi are o sumedenie de funcţii de fitness. Îmi place că are acele programe 5 minute workout, pentru că nu avem cu toţii zeci de minute de mers la sală sau ars calorii.
Acele 5 minute în plus în fiecare zi se rotunjesc frumos la final de săptămână şi îţi pot schimba starea de spirit, tonusul, şi motivaţia. Ulterior capeţi şi rezistenţă şi poţi face mai mult sport. Ceasul este unul dintre cele mai elegante cu Wear OS la bord şi oferă rezistență la scufundare la adâncime de 50 de metri. Nu are grijă doar de fitness, ci şi de sanatate, cu monitorizare a pulsului 24 din 24, monitorizare a somnului şi un exerciţiu de respiraţie ghidată care m-a scăpat de anxietate de câteva ori.
Ceva ce e special faţă de alte ceasuri e faptul că acest Oppo Watch se încarcă la 46% în doar 15 minute. În plus poţi efectua plăți cu el în siguranţă, poţi sa primești notificări şi să asculţi muzică de la servicii de streaming. Ecranul AMOLED curbat e printre cele mai mari de pe piaţă, la 1.91 inch şi e luminos şi viu colorat. GPS-ul va ajuta să monitorizaţi traseele la sesiuni de fitness că mers pe bicicleta sau jogging. Măsurătorile de puls sunt în linie cu aparatele de fitness folosite de mine, care citesc pulsul şi m-am înţeles bine cu interfaţa intuitivă.
Iar pentru a completa ecosistemul avem căştile Oppo Enco W31, la doar 399 lei, cu 6 microfoane pentru anularea zgomotului şi având conexiune Bluetooth cu latență scăzută care reduce delay-ul audio. Ele oferă 9 ore de autonomie după doar 15 minute de încărcare.
Concluzii
Ce concluzii tragem? Dacă vrei un ceas cu încărcare foarte rapidă şi cu care să faci cele 5 minute de fitness minim necesare zilnic, Oppo Watch e o idee bună. Dacă vrei cele mai bune capturi Portrait foto şi video din zona midrange şi nu numai Oppo Reno4 Lite e răspunsul. Iar căştile completează tot cu o experienţă acustică plăcută.
Toată tripleta reuşeşte să nici nu rupă puşculiţa, costând sub 3200 de lei împreună. Oppo ne arată din nou că acest brand consideră vital să ofere produse high end cu design impecabil materiale de calitate şi tehnologii inovative la un preț corect..
Prețuri: