ASUS Zenfone 11 Ultra: OS, UI, aplicații aproape stock, cu extra AI pentru o experiență software mai plăcută

868 ori
<b>ASUS Zenfone 11 Ultra: OS, UI, aplicații aproape stock, cu extra AI pentru o experiență software mai plăcută</b>Îmi place foarte mult faptul că ASUS permite utilizatorilor să-și personalizeze smartphone-ul după bunul plac. Avem aici o interfață numită Zen UI. La pornirea smartphone-ului putem alege dacă vrem o experiență mai apropiată de ceea ce oferă Google

Îmi place foarte mult faptul că ASUS permite utilizatorilor să-și personalizeze smartphone-ul după bunul plac. Avem aici o interfață numită Zen UI. La pornirea smartphone-ului putem alege dacă vrem o experiență mai apropiată de ceea ce oferă Google pentru telefoanele Pixel (stock) sau mici tweak-uri ce fac experiența de utilizare mai plăcută. 

Video-review ASUS Zenfone 11 Ultra, secțiunea OS, UI & APPS

Există un side panel pentru multitasking pe care îl putem activa / dezactiva după bunul plac, acolo unde vom găsi shortcut-uri pentru Wi-Fi, Bluetooth, date mobile, laternă, dar și aplicații. Există un mod de utilizare cu o singură mână pe care îl activăm la nevoie, dar și ferestre plutitoare. 

Din fabrică acest telefon vine echipat cu Android 14 și ar trebui să mai primim încă 2 actualizări majore de Android, acelea fiind Android 15 și Android 16. Apropo, ASUS spune că nu poate oferi momentan mai multe actualizări întrucât telefonul e doldora de funcții, iar ele au nevoie de optimizări masive la trecerea la o nouă versiune software. Stăm totuși bine la actualizările de securitate, acolo unde ne sunt oferiți 3 ani de suport.

Interfața îți va fi familiară dacă ai mai folosit un telefon ASUS. Nu sunt prea multe aplicații third-party instalate, iar opțiunile de personalizare și customizare sunt cu duiumul. Avem opțiuni pentru display și culori, pentru modul AOD, chiar o opțiune ce folosește inteligență artificială pentru a ne crea un wallpaper original. 

AI-ul e ceva nou în cazul lui Zenfone 11 Ultra. Vorbim despre funcționalități precum:

  • traducere a apelurilor telefonice cu AI
  • anulare de zgomot cu AI
  • transcriere cu AI în aplicaţia Voice Recorder, cu rezumatul textului făcut la final, similar cu ce primim la Samsung prin Galaxy AI
  • AI wallpaper, cu AI generativ (necesită download de 3 GB)
  • căutare semantică în Galeria Foto

Avem şi Phone Link pentru conectarea la PC-ul cu Windows şi transfer prin drag and drop, dar şi mirroring şi notificări preluate de pe telefon pe PC. În zona Advanced a telefonului găsim Smart Key şi Back Tap, adică aplicaţii şi funcţii asociate apăsării duble sau triple pe butonul Power sau bătăilor pe spatele telefonului. 

Avem şi Mobile Manager pentru a administra resurse, dar şi Game Genie, cu care facem reglaje de performanţă, captură de ecran, DND şi alte setări în stil ROG Phone pentru jocuri. Mai apar şi Twin Apps, pentru două conturi Insta şi Facebook deschise în aplicaţie, dar şi Optiflex, care optimizează aplicaţiile ce rulează în fundal.

Nu uităm de Video Genie, care îţi permite să ruleze clipuri YouTube în fundal, până va bloca Google asta, cum a făcut cu Xiaomi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×