Trebuie spus din capul locului că iOS 18 nu aduce Apple Intelligence până la final octombrie în SUA. În Europa nu e clar când va fi disponibil, probabil prin 2025.
Video-review Apple iPhone 16, secțiunea OS, UI & APPS
Apple Intelligence
Ce face Apple Intelligence? Permite rescrierea de text pe alt ton, face rezumate la texte și transformă înregistrări audio în text.
Siri primește funcția Type to Siri, nu doar comenzi vocale, ci avem integrat ChatGPT în sistem. Poate recunoaște obiecte, mâncăruri, obiective, persoane, în stil Google Lens și Circle to Search. Toate acestea sunt... pentru viitor.
Personalizare in iOS 18
iOS 18, fără Apple Intelligence, se axează pe personalizare. Puteți modifica nuanțele pictogramelor de pe ecran și ajusta dimensiunea lor. Puteți personaliza Control Center, adăuga sau elimina scurtături și naviga printre 3 ferestre de Control Center. Este ciudat că aveam reflexul de a apăsa butonul Bluetooth, iar acum acolo este scurtătura pentru întreaga conectivitate.
Lanterna are intensitate reglabilă, iar în Safari putem elimina acum elemente care distrag, precum pop-up-urile. Opțiunile Always-on și Standby always-on (la încărcare) sunt disponibile numai pe modelele iPhone Pro.
Ca și înainte, putem personaliza ceasul și widgeturile pe ecranul de blocare. Putem schimba și fundalul și stilul acestuia, împreună cu diverse efecte. Dincolo de ecranul de blocare, interfața iOS se bazează în continuare pe ecrane de pornire populate cu aplicații și widget-uri. Există și o pagină de căutare Spotlight.
Aplicațiile ocupă de obicei ecranul de pornire alături de widget-uri. Există două ecrane specifice - cel din stânga este pagina Azi, în timp ce pagină din dreapta - Biblioteca de aplicații. Avem acum libertatea de a lăsa spaţii între iconurile de aplicaţii şi a amplasa widgeturi şi aplicaţii aşa cum dorim.
Am găsit şi diferite moduri Focus, cum ar fi Lucru, Personal, Conducere, Jocuri și Nu deranja, toate personalizabile. Poţi crea şi propriul tău mod.
Widgeturile pot fi plasate pe oricare dintre ecranele de pornire și pe pagina Today. iOS acceptă trei dimensiuni de widget: 2x2, 4x2 și 4x4. Puteți suprapune widgeturi de aceeași dimensiune unul peste altul și să le "rulaţi". Insula dinamică permite multi-tasking mai comod. Animațiile din jurul insulei folosesc întotdeauna un fundal negru.
Insula dinamică poate afişa animația Face ID, animația de încărcare, informații despre muzică, inclusiv un waveform (Apple Music, Spotify, YouTube), informații despre apel (Telefon, WhatsApp, Skype, Instagram, Google), timer E utilă şi pentru că afișează direcția în Google Maps.
Aplicații
Apare și o aplicație nouă, Passwords, unde putem stoca parolele și codurile. Apropo, putem bloca orice aplicație de pe telefon cu Face ID, inclusiv cele third-party. Am găsit și o aplicație Calculator nouă, cu calcule suplimentare, ecuații și notițe matematice.
Aplicația Notes are acum secțiuni care se pot condensa și extinde și permite adăugarea de înregistrări vocale și text scris prin recunoașterea vocală.
Și Photos are acum un design nou, ceva mai imersiv, fără margini și chenare, dar mai haotic în partea de jos, unde este organizată după zi, lună, an, persoană, evenimente, animale de companie.
Apare și mesageria RCS, cu indicatoare că cealaltă persoană scrie, stickere și emoji, dar și fotografii la rezoluție înaltă. Este completată de un Game Mode pentru gameri, dar și un Safari care poate sublinia automat informații importante, cum ar fi o adresă.
Aş aminti şi ca aplicaţia de înregistrare vocală are conversie automată în text, chiar şi fără Apple Intelligence. E peste ce oferă Xiaomi, dar parcă sub Galaxy AI.
Telefonul va primi cel puțin 5 ani de actualizări iOS, apropo.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 iSTYLEaflă prețul
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 Amazon Germaniaaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- ⚖️ Price.roaflă prețul