Huawei MatePad 11.5 rulează HarmonyOS 3.1 şi foloseşte AppGallery ca magazin de aplicaţii. E al treilea cel mai mare magazin de aplicaţii din lume, după Google Play Store şi Apple App Store. Găzduieşte 200.000 de aplicaţii şi are 4 procese de verificare pentru securitate. Staţi liniştiţi, am avut acces la suită de aplicaţii Google, mulţumită lui Gbox.
Video-review HUAWEI MatePad 11.5, secțiunea OS, UI & APPS
Avem acces la Google Drive, Docs, Sheets, Slides, la Gmail, ba chiar şi Classroom. Sunt binevenite atât pentru munca mea colaborativa cu colegii (Docs şi Drive), dar şi pentru elevi şi studenţi, pentru perioada Back to School. Suportă şi logare în contul Google şi sincronizare cu toate backup-urile noastre de fotografii şi fişiere. Am avut parte şi de Google Photos şi de YouTube.
Revenind la experienţa tabletei, aceasta aduce o fereastră Assistant Today, care agregă shortcut-uri, ştiri şi mini widgeturi. Pentru a accesa notificările facem swipe de sus în jos în partea stângă a ecranului, iar pentru a accesa Quick Settings facem swipe în jos din partea dreaptă. Avem parte şi de SuperHub, funcţie care face din tableta centrul unui ecosistem de dispozitive Huawei, interconectate facil. Putem transfera fişiere cu drag and drop, partaja conexiune la Internet, conţinuturi şi clipboard.
Există şi un Sidebar, din care putem porni ferestre pop up, dar şi aplicaţii deschise în split screen. Putem împărţi ecranul în două pentru a scrie un mail spre exemplu în vreme ce ne uităm la un clip pe YouTube. O altă funcţie utilă este AI Voice, care face conversia din voce în text, utilă pentru studenţii care vor să ia notiţe mai rapid. Suportă engleza, germana, italiană şi limbi arabe.
Huawei a pus accent şi pe funcţia FollowCam, care ţine subiecţii centraţi la apeluri video, chiar dacă sunt mai mulţi. Îi ţine în cadru practic. Avem parte şi de Multi Screen Collaboration, care permite conlucrarea cu alte dispozitive, precum monitoare sau laptopuri.
Tastatura Huawei Smart Keyboard/M Pencil
Tastatura Huawei Smart Keyboard este una comodă, cu taste moi şi binişor spaţiate. Se pretează la scris lucrări de licenţă, teze, mailuri, ştiri pentru jurnalişti şi bloggeri. Are o rată de fail mică, nu mi s-au încurcat degetele pe ea. Vine cu rând numeric şi combinaţii multe de taste, shortcuturi spre multe funcţii utile.
Tastatura detașabilă are taste de 1.5 mm înălţime şi multiple scurtături pe care le găsiţi şi pe tastatura unui PC. Se sincronizează prin Bluetooth şi se ataşează via pini. M-Pencil e suportat de asemenea, costă 99 lei cu tableta. Stylusul vă permite să desenaţi în aplicaţia Notes (şi nu numai) şi să luaţi notiţe, să subliniaţi pe texte.
O funcţie importantă este FreeScript, care permite scrierea de text în câmpuri de text fără a fi nevoie de a trece pe tastatură. Totul cu ajutorul selecţiei cu stylusul.
Aplicaţii
Avem preinstalat WPS Office, care oferă funcţii echivalente cu Word, dar şi un bonus, editare pe PDF-uri. MatePad 11.5 acceptă Huawei PC App Engine, care reproduce experiența PC WPS Office pentru a îndeplini o gamă mai largă de cerințe Office decât cele acoperite de aplicaţiile clasice mobile. Vorbim aici despre funcţii din WPS că window hovering, ferestre multiple afişate simultan şi suport pentru navigare pe tastatura şi mouse.
Avem şi Notes pentru luat notiţe, cu opţiuni legate de aranjarea de text, grosimea literelor şi diferite tipuri de peniţe şi culori. Avem până şi recunoaştere a scrisului de mână, transformat în unul digital.
Disponibilitate
Prețuri actualizate