Realitatea virtuală în acest moment e o chestie nouă care nu a intrat pe deplin în mase. Mulți o încearcă, rămân entuziasmați, după care uită. Dovada e și cardboard-ul meu care l-am folosit de vreo 5 ori apoi l-am lăsat în dulap. Dar iată cei de la Facebook sunt de părere că VR-ul este viitorul, nu degeaba au dat pe Oculus 3 miliarde de dolari în 2014 . Au trecut 3 ani de atunci, iar la conferința Oculus Connect din acest an, băieții au demonstrat dacă a meritat investiția.
Device-ul care a atras cel mai tare atenția este Oculus Go - „cea mai accesibilă VR experiență de până acum” (cel puțin așa spune Zuckerberg). Noul VR headset se situează între Gear VR sau alte platforme mobile și Oculus Rift, care apropo a scăzut de la 849$ la numai 400$
Oculus Go este o cască VR autonomă, adică nu are nevoie de un smartphone sau diferite cabluri pentru a porni. În interior are propriul display LCD cu rezoluție 2K (2560 x 1440) și căști audio încorporate. E important de menționat că Go va permite să explorezi realitatea virtuală din jurul tău, nu și să te miști liber în spațiu.
Toată această minunăție va avea un preț de 199$ și va putea fi livrată la începutul lui 2018.
Ăsta e un pas mare pentru VR și vă explic de ce. Pentru ca realitatea virtuală să fie populară aceasta trebuie să fie în primul rând accesibilă. Primul pas a fost făcut, Facebook reușind să ofere un preț de 499$ pentru Oculus Rift, față de 849$ cât era până nu demult, însă chiar și această sumă este nejustificată pentru unii doritori de a încerca VR-ul.
Oculus Go vine ca o alternativă bună pentru cei care vor să guste din experiența VR de calitate, dar nu au de gând să plătească chiar atât de mult. În acest moment există alternative, Daydream VR de la Google, Gear VR de la Samsung, însă fără smartphone, acestea nu-s decât niște bucăți de pânză și plastic.
Deja s-a anunțat că toate jocurile și aplicațiile de pe Gear VR vor fi compatibile cu Oculus Go, însă nu s-a spus nimic de titlurile de pe Oculus Rift, anume punctul ăsta va fi decisiv. Până aflăm mai multe detalii, expansiunea asta a VR-ului pare promițătoare. Dar voi ce părere aveți? Va căpăta realitatea virtuală popularitate, sau e doar un trend care va trece? Scrieți-ne mai jos!