Mobicast #304: Podcast/videocast dezbatere Huawei cu Google sau fără, preţuri greşite eMAG, recenzie Oppo Find X2, Casa de Papel Sezon 4

3.260 ori
<b>Mobicast #304: Podcast/videocast dezbatere Huawei cu Google sau fără, preţuri greşite eMAG, recenzie Oppo Find X2, Casa de Papel Sezon 4</b>Încă o săptămână s-a dus, stăm cuminţi în casă şi ne uităm la Netflix, că tot a început "La Casa de Papel" sezonul 4 şi vrem să nu răspândim pandemia Covid-19. A fost o săptămână în care am publicat unboxing-ul şi recenzia lui Oppo Find X2, dar am şi...

Încă o săptămână s-a dus, stăm cuminţi în casă şi ne uităm la Netflix, că tot a început "La Casa de Papel" sezonul 4 şi vrem să nu răspândim pandemia Covid-19. A fost o săptămână în care am publicat unboxing-ul şi recenzia lui Oppo Find X2, dar am şi asistat la debutul lui Honor 30S, am văzut cum eMAG a greşit preţuri la nişte laptopuri bune de tot şi am văzut şi un Motorola Moto G8 Power Lite anunţat. Avem şi o dezbatere pe tema Huawei, cu sau fără Google pe viitor, într-o alianţă chineză. Discutăm şi despre un detector de covid pe bază de voce, dar răspundem şi la întrebările voastre. Pe final aflaţi cum mi s-a părut "Ozark" sezonul 3", dar şi "La Casa de Papel" şi "Tiger King", toate pe Netflix.

Începem cu dezbaterea săptămânii:

Subiectul acestei săptămâni este "soluţia nucleară Huawei". S-a mai amintit de ea, iar recent Huawei a promis că nu o va folosi. Ar implica realizarea unei platforme la care să adere Vivo, Xiaomi, Oppo şi OnePlus, părăsind Play Store şi Play Services. Huawei ar fi în spatele său şi Google ar avea mult de pierdut. Huawei a promis că nu va face aşa ceva, dar rămâne în expectativă deja de luni bune fără Google Services şi Play Store. Are workaround-uri şi alternative şi mai nou se discută despre sosirea aplicaţiilor Google în AppGallery, ceea ce personal îmi sună improbabil. 

Acest şah nu poate dura la nesfârşit şi dacă lucrurile nu se mişca până la Mate 40 Pro, o măsură drastică ar putea fi aplicată. Cu sentimentul actual în Vest e puternic anti-chinez, cred că se va ajunge la o soluţie alternativă, mai ales dacă Harmony OS e pus pe picioare, alături de o soluţie de cartografiere ţeapănă. Vă las şi pe voi să dezbateţi pe Forum, Grup şi în comentarii pe YouTube.

Iată ştirile săptămânii:

1.Am scos din cutie Oppo Find X2, telefon de 999 de euro care împarte multe dotări de top cu flagship-ul Oppo Find X2 Pro. Vedem ce se afla în cutie. 

2.Am făcut şi recenzia telefonului între timp, ce e drept o aveam pregătită din timp, cu mostre de dinainte de carantină. Am fost total uimit de viteză de încărcare a bateriei, luminozitatea ecranului şi performanţă procesorului. 

3. Google a publicat un raport care arăta cum s-a schimbat mobilitatea populaţiei de când cu auto izolarea. Avem un raport şi pe România şi sunt câteva cifre îngrijorătoare. 

4. Samsung ne-a acordat un interviu prin email, cu Ionuţ Gherghe, Customer Service Director Samsung România, care ne-a explicat cum se face service-ul la telefoane şi televizoare Samsung în această perioadă, prin soluţii remote. Aveţi exemple de cazuri, care e programul şi ce implică service-ul. 

5.A debutat Honor 30s, un telefon care inaugurează procesorul Kirin 820 5G şi care ne propune un pachet midrange solid 5G la un preţ atractiv. Are şi camera cu zoom optic 3x şi preţ de 306 euro. 

6. A mai debutat şi Honor Play 9A, un battery phone de sub 120 de euro, care are baterie de 5000 mAh şi camera duala. 

7. Huawei a anunţat rezultatele financiare pe anul 2019 şi se pare că impactul interdicţiilor SUA se simte mai puţin decât ne-am fi aşteptat. Creşterea companiei doar a încetinit, nu avem scădere. Huawei a vândut 240 de milioane de telefoane anul trecut. Profitul a fost de 9 miliarde de dolari. 

8. Am descoperit şi conceptul de SuperSIM, adică un card care combina microSD-ul cu un nano SIM pe acelaşi accesoriu. Încape în slot-ul microSD şi aduce un spaţiu în plus de SIM pe telefon. Doar în China deocamdată. 

9.eMAG a greşit din nou preţurile la câteva laptopuri, inclusiv unul de 6000+ lei de gaming Lenovo Legion şi chiar va livra produsele clienţilor care au comandat. 

10. Motorola Moto G8 Power Lite a devenit oficial, cu un ecran de 6.5 inch HD+, procesor Helio P35 la bord şi baterie de 5000 mAh. Este un battery phone bunicel la sub 200 de euro. 

11. Încă un battery phone a apărut în ultima săptămână, modelul Redmi 8A Pro, care costă sub 90 de euro şi aduce o baterie de 5000 mAh, plus funcţie de powerbank. 

12. A fost creat de către cercetători un software special pe bază de AI, care poate detecta afecţiuni pulmonare şi chiar Covid-19 doar din felul în care vorbeşti, respiri şi tuşeşti. E doar în faza experimentală şi nu poate fi luat ca un tool medical, doar ca un alpha la alpha, o tentativă. Când va fi testat multe sute de mii de oameni cu rezultate solid ar putea fi valid. 

Întrebări:

Pe Forum am fost întrebat dacă va ajunge Poco F2 în România sub acest nume sau nu. Cineva a vrut să ştie când şi dacă ajunge la noi Huawei P40 Pro+ şi dacă va fi mai bun la camera decât Galaxy S20 Ultra sau Xiaomi Mi 10 Pro. Trecând la YouTube, am fost întrebat ce telefon recomand sub 1000 lei, dar şi ce alternativă la Google Photos am pentru P40 Pro. Am făcut şi o recomandare pentru hărţi, sau mai bine zis o idee. Cineva a vrut să ştie dacă se amână lansarea lui Android 10 pe câteva telefoane Samsung mai vechi şi apoi am explicat de ce filmez recenziile noaptea.

Am fost întrebat şi când vin Facebook şi Instagram în App Gallery şi apoi am avut un cititor curios ce să ia, dintre Huawei P30 Lite, Xiaomi Redmi Note 8 Pro şi Nokia 7 Plus. Am recomandat şi că au fost câteva comentarii pe tema dezbaterii Exynos vs Snapdragon, ceea ce mă bucură.

Diverse:

1. Am încercat "Resident Evil Resistance", în varianta open beta, până să se lanseze jocul cu Resident Evil 3 Remake pe 3 aprilie. E un joc similar cu Dead by Daylight, în ideea că avem un răufăcător care urmăreşte 4 supravieţuitori încercând să îi ucidă. Diferenţa e că aici nu controlăm doar un erou negativ, ci un om în spatele camerelor, care poate spawna creaturi din Resident Evil, capcane şi mitraliere, care trag în supravieţuitori. Evident putem controla şi supravieţuitorii, cu care fugim de Tyrant, Lickeri şi altele de gen. Fiecare supravieţuitor are câte o abilitate specială, unii de vindecare, alţii o lovitură specială cu piciorul de exemplu. Jocul RE Resistance va fi oferit gratuit la pachet cu RE 3 Remake.

2. Cum a apărut "La Casa de Papel" sezonul 4 l-am şi văzut în regim de binge. Are 8 episoade, se lasă cu extra dramă, dar parcă au tăiat din bugetul uriaş din sezonul 3. E şi mai multă telenovela şi romanţă, dar în sfârşit avem un personaj negativ bun şi diabolic. Berlin tot e adus înapoi în flashback-uri, iar Profesorul e pus în noi încurcători. Clar lasă loc de sezonul 5. Parcă nu îmi place la fel de mult ca sezoanele 1 şi 2, dar e peste 3. 

3. Dacă tot #stamacasa, am văzut şi sezonul 3 din serialul Netflix "Ozark". De această dată povestea se axează mai mult pe Wendy Byrde de aceasta dată. M-a enervat mult personajul fratelui său, Ben, ale cărui probleme psihice au destabilizat toată acţiunea şi toate relaţiile între personaje. Personajele negative au fost slab conturate şi mai toţi actorii sunt greu de îndrăgit, chiar şi cei mici. Posibil ca acţiunea sa se mute în Mexic sezonul viitor, cel puţin parţial. Mult învârtit pe loc şi bătut pasul pe loc, dar şi câteva momente de tensiune. 

4. Şi fiindcă toţi vorbesc despre documentarul "Tiger King", l-am văzut şi pe acela pe Netflix. E despre Joe Exotic, deţinător a sute de tigri şi a unei grădini zoologice în Oklahoma. Este un cowboy gay, slobod la gură, obsedat de tigri şi care a candidat la preşedinţia SUA în 2016. Este acum în închisoare pentru 22 de ani şi a avut şi o carieră muzicală, 2 soţi care nici măcar nu erau gay, dar s-a şi împuşcat singur în picior. Totul pare ireal şi nu lipsesc duelurile cu organizaţiile de salvarea a felinelor, drogurile şi momentele controversate, trădări. 

Acesta a fost Mobicast 304 şi ne găsiţi cu podcast-urile şi pe Anchor.fm, Spotify, iTunes şi Google Podcast.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×