Mobicast #173: Podcast/Videocast Mobilissimo.ro despre E3 2017, lansare Xbox One X, Xperia XA1 în teste, debut Huawei Honor 9 şi adio roaming

284 ori
<b>Mobicast #173: Podcast/Videocast Mobilissimo.ro despre E3 2017, lansare Xbox One X, Xperia XA1 în teste, debut Huawei Honor 9 şi adio roaming</b>A fost o săptămână relativ relaxată la capitolul lansări, prefigurându-se mai degrabă produse şi servicii viitoare, decât unele pentru viitorul apropiat. Am avut showul E3 2017, unde am văzut cele mai tari jocuri ale perioadei viitoare şi pe plan local..

A fost o săptămână relativ relaxată la capitolul lansări, prefigurându-se mai degrabă produse şi servicii viitoare, decât unele pentru viitorul apropiat. Am avut showul E3 2017, unde am văzut cele mai tari jocuri ale perioadei viitoare şi pe plan local am asistat la demonstraţii 5G de la Telekom şi Orange. Au debutat noi telefoane Huawei, Samsung şi Allview şi ne-am luat adio de la roaming. Aflaţi şi că am primit în teste Sony Xperia XA1 şi XA1 Ultra şi lucram la recenzia lui HTC U11. Toate acestea sunt detaliate mai jos.

Săptămână a început cu aniversarea de 20 de ani a operatorului Orange România, care a adus şi un demo şi un test al conexiunii 5G în reţea. La demo am văzut o transmisie VR la 360 de grade, o imprimantă 3D Biotech One controlată de la distanţă şi viteze teoretice ce sar de 20 Gbps. Şi Telekom România a avut un demo 5G, împreună cu Ericsson, atingând viteze de până la 24 Gbps.

Au fost prezentate şi aplicaţii bazate pe acest tip de conectivitate, soluţii de robotică în cloud şi soluţii smart city. Şi sistemele Internet of Things au fost incluse în demo. La capitolul anunţuri am avut debutul telefoanelor Motorola Moto E4 şi Moto E4 Plus. Moto E4 vine cu procesor Snapdragon 425, 2 GB RAM şi 16 GB stocare, plus cameră principală de 8 MP şi frontală de 5 MP.

Telefonul costă 129.99 euro, iar trecând la Moto E4 Plus, acesta vine cu un ecran de 5.5 inch, procesor Snapdragon 427, 2 GB RAM, 16 sau 32 GB stocare şi camera de 13 MP în spate. Punctul forte e bateria de 5000 mAh, care transforma terminalul în battery phone practic. Huawei Honor 9 este un alt telefon care a debutat în ultima săptămână, cu ecran de 5.15 inch, camera duala şi 6 GB RAM. Vine cu procesor Kirin 960, camera selfie de 8 MP, iar camera duala din spate oferă zoom optic 2X. Are şi baterie de 3200 mAh, două slot-uri SIM şi preţ de pornire de la 323 dolari.

Allview X4 Soul Lite este încă un telefon care tocmai a debutat, cu Android Nougat şi 4 GB RAM. Vine cu o cameră duala, display Full HD de 5.5 inch, camera frontală de 8 MP şi cea duala din spate include un senzor de 13 MP şi unul de 2 MP. Preţ de pornire de 1199 lei. Samsung şi-a extins la rândul său gama Galaxy J7, prin modelele Galaxy J7 Pro şi Galaxy J7 Max.

Acestea sunt phablet-uri cu Android Nougat şi camere selfie de 13 MP. Primul handset are ecran AMOLED de 5.5 inch, cu 3 GB RAM, procesor Exynos şi baterie de 3600 mAh. Galaxy J7 Max este un phablet cu ecran de 5.7 inch, procesor MediaTek Helio P20, baterie de 3300 mAh şi o cameră foto principală, care are în jurul său un inel LED pentru notificări.

Archos a lansat între timp primul telefon cu ecran edge to edge şi încă două handset-uri cu design împrumutat de la Nubia. Dotările sunt midrange şi preţurile sunt accesibile. Am văzut şi multiple scăpări ale lui Galaxy Note 8, atât într-o variantă cu scanner de amprente în spate, cât şi una care nu îl include acolo, ci probabil în panoul pentru ecran.

Am văzut culori variate, slot-ul pentru stylus, difuzoarele şi un design similar cu al lui S8. Trecem şi la ştiri despre jocuri, pentru că ele au ocupat o bună parte din săptămână. A debutat consola Xbox One X, care a fost anunţată de către Microsoft, la preţul de 499 euro, cu putere grafică de 6 teraflops. Are procesor octa core AMD Jaguar, 12 GB RAM, 1 TB stocare şi va sosi cu 22 de jocuri exclusive, printre care şi Forza Motorsport 7.

Consola debutează pe 7 noiembrie la nivel global, la preţul mai sus menţionat. Are un design angular, care aminteşte de Xbox One S. Nu au lipsit nici super jocurile şi am văzut un titlu care combina Mario cu Rayma Raving Rabbids, apoi Assassin's Creed Origins, care ne duce în Egipt şi Far Cry 5, care ne duce în Montana, printre ultra religioşi traficanţi.

De asemenea a apărut încă un demo pentru South Park Fractured But Whole şi un nou South Park pentru mobil. Just Dance 2018 a fost şi el anunţat, cu noi melodii la pachet. Am văzut şi God of War cel nou, cu un Kratos ce arată ca un viking şi cu fiul său personaj jucabil. De asemenea au fost prezentate The Last of Uş 2, Death Stranding şi Detroit, toate jocuri mult aşteptate pe PS4.

Nintendo a oferit un demo pentru încă un RPG Pokemon, Metroid Prime 4 şi un DLC pentru Legend of Zelda Breath of the Wild. Au mai fost prezentate şi NFS Payback, cu un demo cu multă poveste şi acţiune gen Fast and Furious, FIFA 18 şi FIFA for Switch. Bethesda ne-a încântat cu un Wolfenstein 2 cu arme geniale, Doom VR, Fallout 4 VR şi The Evil Within 2, în sfârşit un joc horror ciudat că pe vremuri.

Trecând la FAIL şi WIN, la capitolul WIN avem desfiinţarea roamingului aşa cum îl ştiam până acum. De pe 15 iunie vom plăti în UE şi în Spaţiul Economic European aceleaşi tarife că în ţara noastră, dar asta în limite rezonabile, fără abuz de trafic şi de zile petrecute în afară. La FAIL avem faptul că RCS & RDS, dar şi alţi operatori vor putea supraxa utilizarea serviciilor de roaming în UE, dacă ei consideră că aţi sărit de un anumit prag.

Nu e clar încă şi modul în care aflăm pragul şi cum va fi stabilit şi sper că primim notificări la timp. Am trecut la întrebări şi foarte mulţi dintre voi aţi fost curioşi legat de Galaxy S5 şi HTC One M8 şi dacă mai merită cumpărate acum. Am şi comparat Allview X4 Soul cu Galaxy A3 2017 şi Huawei P10 Lite, că opţiuni de achiziţie, iar alte întrebări au făcut referire la Archos şi produsele sale în România.

Trecând la secţiunea Diverse, aici am vorbit despre filmul "Get Ouţ", în care un tânăr bărbat de culoare cunoaşte părinţii prietenei sale, care sunt nişte rasişti bizari, ce fac experimente psihologice pe oameni de culoare, prin hipnoză. Un thriller ciudat. Am discutat şi despre genialul documentar în 4 părţi, a câte 1 oră, "The Putin Interviews". A fost realizat de Oliver Stone şi va permite să aflaţi o bună parte din istoria Rusiei, motivaţiile acestei ţări la nivel geopolitic şi ascensiunea lui Putin.

Am vorbit şi despre muzică, cu revelaţiile formaţiilor britanice Wolf Alice şi Royal Blood, dar şi despre melodiile noi Snoop Dogg şi Ice Cube, anti poliţie. Am încheiat cu teoria conspiraţiei despre meciul România - Chile şi cu jocurile Angry Birds Evolution şi Asphalt Street Storm Racing, proaspăt ajunse în Store-uri. Unul e clona CSR Racing, altul e un pinball glorificat.

Cam acesta a fost Mobicast 173 şi revenim săptămâna viitoare, cu recenzia lui HTC U11 gata şi alte noutăţi şi bunătăţi.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×