Cum alegem un TV Smart potrivit dacă avem un cupon Rabla Electrocasnice

1.414 ori
<b>Cum alegem un TV Smart potrivit dacă avem un cupon Rabla Electrocasnice</b>Pentru că se apropie perioada sărbătorilor şi perioada vacantelor, multă lume se va relaxa privind la TV, fie filme sau seriale pe Netflix sau jucându-se pe consolă. Astfel televizorul va deveni punctul central al distracţiei

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor şi perioada vacantelor, multă lume se va relaxa privind la TV, fie filme sau seriale pe Netflix sau jucându-se pe consolă. Astfel televizorul va deveni punctul central al distracţiei de sărbători, iar achiziţia oricărui TV e un pas mare în orice familie. Acum nu trebuie să fie şi unul costisitor, mai ales că există acele vouchere Rabla, care taie 400 de lei din preţ prin vouchere, şi în multe cazuri primiţi şi 100 de lei card cadou.

Mai jos avem un soi de ghid pentru a putea alege un Smart TV în funcţiile de nevoile voastre, dar şi câteva recomandări de TV-uri.

Repere: 

  • Amplasament 
  • Distanța de vizionare 
  • Modul de folosire 
  • Timpul de folosire 
  • Perioada pentru care este cumpărat 
  • Buget disponibil 
  • Brand 

Amplasament 

Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere când cumpărăm un televizor. Trebuie să ne gândim din timp unde va fi amplasat și e absolut important să măsurăm locul, să fim siguri dacă încape. Totodată este important și dacă va fi amplasat cu spatele sau fața la geam. În funcție de acest lucru trebui să fim atenți la cât de luminos este ecranul televizorului cumpărat.

Evident, dacă e în living, sau pe terasă (de ce nu), vom alege un televizor cu un ecran foarte luminos. În dormitor pe de altă parte sau în bucătărie e de ajuns să atingă 200 LUX. Nu strică de asemenea să ne asigurăm că are compatibilitate suport „vesa” pentru perete dacă dorim să-l montăm pe acesta. 

Distanța de vizionare 

Este oarecum legată de partea cu amplasarea TV-ului, dar este un lucru atât de important, încât am considerat că trebuie tratat separat. Vă propun un test. Interpuneți telefonul rulând un clip între voi și televizor și apropiați telefonul spre voi. Așa-i că la un moment dat acesta acoperă total televizorul? Ei bine imaginați-vă că apropiați un televizor cu diagonală de 7 inchi în același mod precum telefonul spre voi.

Distanta vizionare TV

Are sens deci să cumpărați un Smart TV cu diagonală mai mare decât poate duce încăperea în care-l puneți? Vă poate ajuta acest tool online ca să alegeți diagonală ideală pentru încăperea căreia îi e destinată achiziția.   

Modul de folosire 

Un alt reper important la achiziția unui Smart TV sau TV, este modul de folosire. Spre exemplu, dacă te uiți doar la emisiuni, e overkill partea de smart. Odată că îți vei prinde urechile ca un om non-tehnic cu setările, conturile, introducerea parolelor și setările canalelor, dar te vei împotmoli și la manevrarea telecomenzii, care în abundența butoanelor, te va bulversa negreșit.

Pe de cealaltă parte însă, dacă ești geek sau gamer, va trebui să fii atent la detalii ca HDR, refresh rate, unghiuri de vizualizare largi, compatibilitate Dolby  Atmos, porturi HDMI cu CEC, sau intrări multiple USB și Optical Audio, sau Apple Airplay. Evident aici conexiunea la internet prin ethernet e vitală. Nu strică nici „artificiile” ca Ambilight să zicem. Nu de alta, dar între cele două situații prețul este cu și până la 4 ori mai mare.

Timpul de folosire 

Un alt factor care trebuie să influențeze decizia, este cât timp petreci sau petreceți în fața televizorului. Dacă stai mai mult cu nasul în telefon, tabletă sau monitor, iar televizorul îl folosești sporadic, ar fi bine să te gândești serios dacă merită achiziționat unul. Dacă da, atunci poate ar fi mai util să cumperi unul non smart, ieftin, dar cu ecran cât de cât OK și să înfigi în el un dongle pentru streaming de pe telefon, dacă tot ești nomophob.

În cealaltă parte, dacă ești toată ziua ochi pe Antene, ok ok, Discovery, HBO sau Eurosport, ar fi indicat un Smart TV de calitate, nu de alta, dar contează și la ochi. O diagonală mare, un OLED, pot aduce satisfacție vizuală. 

Perioada pentru care este cumpărat 

Poți, să zicem să cumperi un TV la mod provizoriu, să ai ce viziona de sărbători. Acum există foarte multe modele B brand, C brand, 4K chiar foarte ieftine. Avem astfel de exemple pe BF.ro cu duiumul. Poți cumpăra un astfel de TV pentru un an - doi, până când nu mai trebuie să cumperi Milupa pentru prunc și poți strânge pentru un Samsung, Sony sau LG mai dotat. 

tv

Sau hai să vedem o altă abordare! Nu contează banii, dar nu schimbi televizorul din doi în doi ani ca telefonul. În acest caz e de preferat să cumperi ultimul răcnet cu 8K, ca să fii sigur că și peste 5 ani Smartul tău e în vână. 

Buget disponibil 

Aici poți jongla cu credite. Ele există în multiple feluri și din diferite locuri. Poate în viitor va fi interesant să scriem un articol și din această perspectivă. Până atunci vă reamintesc acea  zicala: „Sunt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine!”. Nu mai bine bagi o rată dar știi un lucru? Gândește-te și la faptul că un televizor îl cumperi pentru între 5 și 15 ani.

Cu cât e mai de calitate, cu atât ține mai mult. Apropo de acest aspect. Dacă trebuie să alegeți dintre mai multe modele cu specificații similare, alegeți mereu modelul cu garanție mai lungă. Eventual achiziționați și extra garanție și puneți bine hârtia de garanție într-un loc unde sigur o veți găsi la nevoie. Nu strică nici să îi faceți o fotografie și să o țineți undeva în cloud. Cine știe...

Brand

Aici e foarte simplu. Din experiență vă spun! Cum lucrez în domeniul Tech de peste 15 ani și am la activ peste 2000 de recenzii, mereu când sunt apelat în sensul de a ajuta pe cineva să aleagă dintre 2 branduri, acel cineva va alege oricum preferatul său, indiferent dacă eu îi voi indica opusul. Deci dacă vă place Sony, alegeți Sony! Dacă vă place Samsung, alegeți  Samsung și așa mai departe.

Dacă însă chiar vă e indiferent, alegeți brandul al cărui sistem de operare e mai popular și mai dotat. Multe nu sunt, dar sunt 3 mari și late. Iată și ordinea  de importanță:1. Android TV, 2. Tizen OS, 3. Web OS. Okay, vine din urmă și Harmony OS,  dar asta peste 2 - 3 ani. Dacă nici asta nu e o problemă pentru voi, alegeți metoda căciula! Băgați bilete în căciulă, împrumutați un papagal și puneți-l să aleagă.

Iată recomandările:

1. Mare

Din ciclul, "dacă tot dau un ban...", unii preferă diagonalele uriaşe. Sunt oamenii care nu mai vor să meargă la cinema, pandemia i-a convins că şi cu cinematografele închise şi fără acces la stadion îţi faci acasă "stadion" şi cinema. Cred şi eu cu o diagonală de 189 cm cum are acest televizor Samsung.

samsung

Cu aşa o diagonală, el trebuie adus şi montat de doi meşteri şi clar trebuie să stai la câţiva metri buni de el. Dar cine va savura meciurile de la Cupa  Mondială 2022 ca pe stadion? Şi filmele ca la cinema? Are 98 de recenzii la eMAG, majoritatea excelente, persoanele cu sufragerii imense şi vile nu vor fi dezamăgite. Mai mare  de atât... e doar privitul la cer (sau un proiector). 

2. Mic 

Unii vor doar un televizor mic pentru dormitor, pentru casa de la ţară, pentru a dota o pensiune sau pentru a consuma în tihnă seriale în binging-ul de iarnă. O diagonală mare nici nu s-ar potrivi în acea cameră, le-ar face rău la ochi şi ar ocupa şi foarte mult spaţiu.

jvc

Astfel ne-am oprit asupra acestui model JVC de 80 cm, cu rezoluţie FHD şi panou LED. Are Android  TV la bord şi primeşte şi el voucher Rabla şi card cabou, dar îl duc la doar câteva sute de lei. Brandul JVC e încă respectat la noi. L-aş vedea şi pus în camera juniorului, dacă a fost cuminte anul ăsta.   

3. Pentru gaming 

LG OLED55B13LA - Acesta e clar televizorul pentru gameri, cel cu refresh rate de 120 Hz, pe care să îl conectezi la consola ta PlayStation 5 sau Xbox Series X. Nu ai cum să dai greş cu un OLED de la LG, iar compania e reper în ziua de azi în acest segment. Pixelii sunt auto iluminaţi, tehnologia a evoluat şi fenomenul de burn in nu mai apare atât de uşor acum.

LG

Bogăţia culorilor e un factor vital pentru achiziţie şi vă recomand să mergeţi într-un showroom să vedeţi un OLED pentru a vă convinge. Are şi un suport discret şi muchii înguste, fiind uşor de integrat în sufragerie, pe o comodă sau pe perete. Şi revenind la gaming, are şi timp de răspuns de 1 ms, VRR, NVIDIA G-Sync şi AMD Freesync, dar şi HDMI 2.1, deci puteţi conecta şi PC-ul la el pentru gaming la cel mai înaltnivel.

4. Ieftin 

Cel mai ieftin televizor 4K din oferta eMAG este acest Wellington WL43UHDV296SW de 108 cm. Costă 1249 lei şi între voucherul Rabla şi cardul cadou, preţul coboară pe la 800 şi ceva de lei, deloc rău. E genul de produs pentru cei cu buget limitat, dar care vor totuşi un Crăciun 4K, să strângă pe mamaia şi tataia să le arate în high def în sfârşit filmele tinereţii remasterizate sau poze şi video-uri de familie proiectate pe TV.

wellington

E o achiziţie pentru cei care nu se cramponează de brand, care vor strictul necesar pentru a savura conţinut 4K şi fiabilitate, fără pretenţii tehnologice extra. 

5. Non Smart

Am decis să includem şi un TV non smart, unul LED Star-Light de 100 cm, pe care îl poţi face tu smart, dacă vei cumpăra un Chromecast, un media box de la Xiaomi sau alte produse similare. Cu tot cu voucherele te duci spre 499 de lei şi primeşti aici strictul necesar pentru a savura zilnic tabieturile tale: mai un program de ştiri, o emisiune, un documentar.

starlight

Nu vrei 4K, te mulţumeşti cu Full HD, pentru tine e vital să ai cele 2-3 ore de consum pe zi. E televizorul dat cadou la nuntă, nici prea mult nici prea puţin, cel adus bunicului de nepot, înlocuindu-l pe cel prăfuit de acum mulţi ani şi poate fi considerat mare ca diagonală pentru cineva care vine de la o plasmă de acum 15 ani. 

Recomandare la pachet: MediaPlayer Xiaomi Mi TV Stick

Concluzie

Acestea au fost doar 5 exemple, dar lista e mult mai lungă şi dacă luaţi în calcul toţi factorii de mai sus, sigur veţi găsi ceva pe placul vostru. În plus, noi facem zilnic un Tur al Magazinelor în care includem şi televizoare şi avem şi site-ul soră BF.ro unde postăm reduceri şi cupoane inclusiv la TV-uri. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×