Aventură la doar 25 de kilometri de București! Am descoperit Delta Argeșului din caiac prin lentilele lui Xiaomi 12X

3.267 ori
<b>Aventură la doar 25 de kilometri de București! Am descoperit Delta Argeșului din caiac prin lentilele lui Xiaomi 12X</b>În inbox-ul nostru a ajuns zilele trecute o invitație din partea Xiaomi cu privire la un așa-zis Media Trip. Am avut astfel ocazia marți de a merge în excursie alături de alți pasionați de tehnologie în Delta Argeșului, un loc aflat la doar 25 de

În inbox-ul nostru a ajuns zilele trecute o invitație din partea Xiaomi cu privire la un așa-zis Media Trip. Am avut astfel ocazia marți de a merge în excursie alături de alți pasionați de tehnologie în Delta Argeșului, un loc aflat la doar 25 de kilometri de București. Zis și făcut, dimineață am plecat din Capitală, iar în doar câteva minute am ajuns cu autocarul în această deltă, în județul Ilfov.

De fotografii s-au ocupat flagship-urile din seria Xiaomi 12, iar noi am venit cu voia bună și cu chef de aventură. În rândurile de mai jos vă voi povesti cum s-a desfășurat ziua și vă voi prezenta câteva fotografii și clipuri video realizate cu telefonul (Xiaomi 12X).

Adevărul este că nu știam de existența Deltei Argeșului. O deltă se formează la vărsarea unui râu sau fluviu într-un lac, mare sau ocean. În acest caz Delta Argeșului e formată din mai multe canale și mici lacuri situate pe partea dreaptă a cursului râului Argeș care se varsă în lacul Mihăilești. Am descoperit un peisaj natural, chiar sălbatic pe alocuri, numai bun pentru o ieșire de weekend alături de prieteni dacă te afli în apropiere. 

Am avut parte și de invitați speciali, fiind de față Sergiu Bejan, conotor în lotul olimpic al României care este și fotograf, dar și Gheorghe Popa (zis și George), un fotograf de natură premiat la nivel european. Ajunși la fața locului, George ne-a prezentat o serie de fotografii realizate cu Xiaomi 12 Pro pe care le-a comparat cu altele realizate cu un aparat foto profesional.

Putem spune că am avut parte de un mic training înainte de a merge pe apă, explicându-ne că e mai bine să fotografiem și să salvăm în modul RAW decât în JPG, obținând în acest fel un fișier necomprimat, echivalent cu negativul pe film.

Este o aventură, așa că fiecare dintre noi am primit un mic rucsac în care se afla o sticlă de apă, o husă impermeabilă, un mic snack pentru plimbarea pe apă, dar și unul dintre flagship-urile din seria Xiaomi 12. În mod complet întâmplător am primit Xiaomi 12X, mignonul din cel mai nou lineup al companiei. L-am pus în husa impermeabilă aflată în pachet, iar apoi am pornit spre zona de caiace unde am dat de oamenii profesioniști de la Green Adventure care ne-au explicat rapid tot ce trebuie să facem pentru a avea parte de o aventură fără incidente. 

Ca un reminder, Xiaomi 12X este un smartphone high midrange cu display AMOLED de 6.28 inch în diagonală, rezoluție Full HD+ și refresh rate de 120Hz. Are însă și certificare Dolby Vision și HDR10+. Este un panou de calitate, foarte responsiv, iar smartphone-ul se simte bine în mână, fiind un model compact, ușor de utilizat. Are la interior un procesor Snapdragon 870, 8 sau 12 GB de RAM și o baterie de 4500 mAh ce se încarcă rapid, la 67W. În față se află un senzor principal de 32 MP, în vreme ce în spate există o cameră triplă cu modul elegant. Iată cum se prezintă:

  • Cameră principală 50 MP, f/1.9, OIS (stabilizare optică) + PDAF
  • Cameră ultrawide 13 MP, f/2.4, captură în unghi de 123 de grade
  • Cameră tele-macro de 5 MP cu Autofocus

Rețineți că majoritatea fotografiilor au fost realizate prin acea husă impermeabilă primită în pachet, pentru a nu risca ca smartphone-ul să ajungă în apă. Mai jos aveți o galerie foto și câteva filmări pentru a vedea cum s-a descurcat smartphone-ul la o utilizare atipică, în condiții mai extreme.

Merită menționat că doar fotografiile din galeriile de mai jos sunt realizate cu smartphone-ul Xiaomi 12X.

Fotografii realizate cu Xiaomi 12X

Xiaomi 12X este cel mai accesibil model din lineup, dar iată că a reușit să scoată cadre plăcute ochiului. Delta Argeșului oferă un peisaj pitoresc, numai bun pentru fotografii și amintiri alături de prieteni. Chiar dacă a fost o zi însorită, am simțit  că smartphone-ul captează suficientă lumină și culorile într-un mod realist. 

A fost pentru prima dată când m-am urcat într-un caiac și trebuie să recunosc, a fost destul de dificil să fac poze și filmări în timp ce mă străduiam să rămân în „barcă”. Deși apa a ajuns în toate locurile posibile și imposibile în timpul plimbării, mă bucur că nu am avut nevoie de vesta de salvare cu care eram echipat. 

Întorși în zona de picnic ne-am bucurat de o masă cu specific pescăresc. Ciorbă de pește, mămăliguță, pește pane și mujdei de usturoi. Nu m-am putut abține să nu fac câteva poze și în acest context. Surprizele nu s-au oprit aici întrucât ne-am putut alege o fotografie realizată cu smartphone-ul în Delta Argeșului și să o printăm la fața locului. Astfel, cei de la Xiaomi au realizat o mică expoziție cu fotografiile noastre. Au existat și 5 fotografii alese de către Gheorghe Popa și premiate.

A fost o zi reușită, chiar memorabilă, având în vedere că mulți dintre cei aflați la fața locului s-au urcat pentru prima dată într-un caiac. Deși subapreciat aș zice, Delta Argeșului este un loc ce merită vizitat, mai ales că se află la doar 25 de kilometri de București. Te poți bucura de o tură prin natură, aer curat și un peisaj pitoresc la picnic sau chiar în caiac, pe apă, alături de prieteni. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×